CHP Gündemi değerlendirdi
CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Açar, ilçe başkanları ve parti yöneticileriyle düzenlediği basın toplantısında kentin kronikleşen sorunlarına dikkat çekti. Kamuoyunda sık sık dile getirilen “Gaziantep modeli”nin gerçeklerle örtüşmediğini ifade eden Açar, modelin halkı değil belirli çıkar gruplarını beslediğini söyledi. “Gaziantep modeli, halkın değil yandaşın modelidir”
Gaziantep etkinlik takvimi
Açar, Gaziantep’in başarı hikâyesi olarak sunulan bir sistemle yönetilmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Gaziantep modeli topluma anlatıldığı gibi değil. Yerelde iktidar olanların her istediğini yaptığı, muhalefetin susturulmak istendiği, imar rantlarının birkaç kişiye hizmet ettiği bir yapı söz konusu. Bu nedenle Gaziantep modeline itirazımız var.” Modelin şeffaflıktan uzak olduğunu söyleyen Açar, gerçek bir başarıdan söz edilebilmesi için yönetim anlayışının tüm toplumu kapsaması gerektiğini vurguladı.
“Gaziantep kan kaybediyor”
Zeugma mozaik müzesi giriş ücreti?
Açar, Gaziantep’in artık iş gücü çeken bir şehir olmaktan çıktığını, sanayinin küçüldüğünü, birçok işletmenin konkordato ilan ettiğini ve yatırımların yurtdışına taşındığını belirtti.
“Sanayi küçülüyor, işsizlik artıyor, yoksulluk derinleşiyor. Kent ekonomik bir çöküşle karşı karşıya” dedi.
“Gaziantep imar rantı şehrine döndü”
Kentte artan emlakçı tabelalarının tesadüf olmadığını belirten Açar, belediye meclislerinde imar tadilatlarının olağan hale geldiğini söyledi.
“Belediye meclisine gelen 79 maddenin 71’i imarla ilgili. Yeşil alanlar konuta çevriliyor, ticari alanlar farklı fonksiyonlara dönüştürülüyor. Gaziantep imar rantı şehri oldu” ifadelerini kullandı.
Gaziantep etkinlik takvimi
Açar, Yavuzeli’nde tarım arazilerinin GES projeleriyle yok edildiğini, Suboğazı’nda ise 750 dönüm verimli arazinin arıtma tesisi tehdidi altında olduğunu belirterek “Tarım arazileri göz göre göre bitiriliyor” dedi. Artan sosyal sorunlar: “Umutsuzluk her geçen gün büyüyor”
Gaziantep’in intiharlar, kadın cinayetleri ve bebek ölümleriyle anılır hale geldiğini söyleyen Açar, ekonomik krizle birlikte toplumsal çöküşün derinleştiğini dile getirdi.
“İnsanlar geçinemiyor, umutsuzluk her geçen gün artıyor” diye konuştu.
“Şehitkamil kaos belediyesi oldu”
Açar, Şehitkamil Belediyesi’ni de sert sözlerle eleştirdi:
“Belediye meclisi sürekli tartışma içinde. Halk için gelen hiçbir maddeye sahip çıkılmıyor. Hizmet yok, sadece kriz var.”
“Top ve bisiklet dağıtmakla belediyecilik olmaz”
Şahinbey Belediyesi’nin 15 milyar TL’lik bütçesine rağmen insana dokunan hizmet üretmediğini savunan Açar,
“Top, bisiklet, ayakkabı dağıtmakla belediyecilik yapılmaz. Bütçenin büyük bölümü nerede belli değil” dedi.
“CHP artık her sokakta olacak”
CHP’nin kentte daha aktif muhalefet yürüteceğini belirten Açar, “Bu şehrin her sorunu bizim sorunumuz. Denetim görevimizi sonuna kadar yapacağız. Halkın hakkını, emeğini ve şehrin geleceğini savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.