Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi (GABAM), iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik alanında üniversitenin kurumsal kapasitesini güçlendirmek için harekete geçti. GABAM’ın İpekyolu Kalkınma Ajansı’na sunduğu “Avrupa Yeşil Mutabakatı ve İklim Değişikliğine Uyum Kurumsal Kapasite Geliştirme Projesi” kapsamında, GAÜN akademisyenleri ve idari personeli için hazırlanan eğitim programı başladı.
GAÜN Uzaktan Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve beş gün sürecek eğitimlerde; PERLA Global Danışmanlık Kurucu Danışmanı Özden Duymaz, S360 Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Stratejik Dönüşüm Lideri Eren Öztürk, PERLA Global Danışmanlık Baş Denetçisi Taner Evin ve 4K Yönetim Destek Merkezi Genel Müdürü Nazmi Oktay eğitmen olarak yer alıyor.
Gaziantep Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile GAÜN Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü’nün katkılarıyla planlanan programda katılımcılara şu başlıklarda bilgi aktarılacak:
Programın açılışında konuşan GABAM Müdürü Doç. Dr. Melike Özyurt, kaynakların gelecek nesillere sürdürülebilir şekilde aktarılabilmesi için politikaların tek başına yeterli olmadığını, bilinçli uygulamaların yaygınlaşmasının belirleyici rol oynadığını söyledi.
Özyurt, K-12’den yükseköğretime kadar tüm eğitim kademelerinde kurumsal kapasitenin geliştirilmesine yönelik çalışmaların önemine de dikkat çekti.