Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

21. ETAP ŞEHİTKAMİL ORMANI’NA CAN SUYU VERİLDİ

Yayınlama: 19.11.2020 - 18:17 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 12
Paylaş:

Şehitkamil Belediyesinin 11 yıl önce hayata geçirdiği Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil projesi kapsamında binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Yılda 2 defa yapılan fidan dikim etkinliğiyle 21. Etap Şehitkamil Ormanı, Dülük Tabiat Parkı yakınında hayat buldu. Toplam 21 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan 21. Etap Şehitkamil Ormanı’nın fidan dikim programı, pandemi tedbirleri doğrultusunda az sayıda katılımla yapıldı. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yer düzenlemesinin yapıldığı alan üzerine 2 bin 680 fidan dikildi.

Şehitkamil Belediyesi, Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil projesi kapsamında bugüne kadar kurmuş olduğu 21 etap ormanda toplam, 2 milyon 62 bin 72 metrekare alan üzerinde 193 bin 154 adet fidanı toprakla buluşturmuş oldu.

Fidan dikim törenine; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları Hayri Özkeçeci, Mehmet Ali Korkmaz, Ceyda Gürsel, Fatih Ermeydan ile az sayıda belediye personeli katıldı.

GELENEĞİMİZİ DEVAM ETTİRDİK

‘Gelecek nesillere bırakılacak en değerli eser’ diye nitelendirdiği Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil projesi fidan dikimi sonrasında açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu açıklamada bulundu:

“Şehitkamil Belediyesi olarak göreve geldiğimizde başlatmış olduğumuz Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil projesinin 21. etabını gerçekleştiriyoruz. Tabi gönül isterdi ki her zaman olduğu gibi protokolümüz, öğrencilerimizle birlikte fidan dikelim. Ancak pandemi dolayısıyla geniş katılımla dikimi gerçekleştiremiyoruz. Çünkü yoğunluğa bağlı temas gerçekleşebilir. Ama biz, geleneğimizi devam ettirdik. Tüm protokol üyelerimiz, öğrencilerimiz ve hemşehrilerimiz adına fidan diktik. Burada özellikle bu bölgede şu anda zeytin, badem gibi meyve veren fidan diktik. Bu bölge, Dülük Tabiat Parkı eteklerinde bir yer. Bilindiği gibi Dülük Tabiat Parkı içerisindeki ağaçlar, kızılçam. Ancak buradaki doğal hayat içerisinde yaşayan hayvanlarımıza gıda olsun düşüncesiyle diğer taraftan da bölgeye yakın oturan vatandaşlarımız toplar düşüncesiyle meyveli fidanlar tercih ettik. Sınır kısımlarına da kızılçam fidanları diktik. İnşallah bu geleneğimizi görev süremiz boyunca devam ettireceğiz. Ben, emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Pandemi dolayısıyla geniş katılımlı bir fidan dikimi yapamadık. İnşallah seneye geniş katılımla bu etkinliğimizi gerçekleştiririz.”

# şehitkamil
Son Haberler

Lider Merinos, Bursa Deplasmanında Galibiyet Peşinde

25.10.2026 - 15:03

Özbalta: "Çok özel ve güzel bir galibiyet aldık"

24.10.2026 - 21:10

Cihan Ünal: "Kaybettiğimiz için çok üzgünüz"

24.10.2026 - 21:05

Doku’da Genç Tasarımcılar Geleceğin Tekstiline İmza Attı

24.10.2026 - 21:01

ŞEHİTKAMİL’DE ŞİMDİ SIRA ET MESELESİNDE!

24.10.2026 - 21:00

Gaziantep’te Ucuz Et Satış Noktaları Açılıyor

23.10.2026 - 22:31

Fatma Şahin’den Gençlere Gezi Sözü: 300 Öğrenciyle Soru-Cevap Buluşması

23.10.2026 - 22:29

Gaziantep'te Kılıçdaroğlu Hareketliliği

23.10.2026 - 22:27

Müslim Sarı’dan Gaziantep’te İşbirliği Mesajı: “Sabrımızın Bir Sınırı Var”

23.10.2026 - 22:25

Gaziantep FK’lı Futbolculardan Memik Yılmaz’a Galibiyet Sözü!

23.10.2026 - 22:23
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR