Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

16. ETAP Bİ DÜNYA YEŞİL ORMANI KURULUYOR

Yayınlama: 23.03.2018 - 14:56 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 2
Paylaş:

16. ETAP Bİ DÜNYA YEŞİL ORMANI KURULUYOR

-ŞEHİTKAMİL’DE 30 BİN FİDAN DAHA DİKİLECEK

Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı, Arıl Mahallesi’nde oluşturuluyor. 320 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı ile 30 bin fidan daha toprakla buluşturulacak.
Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında her yıl Mart ve Kasım ayındaki fidan dikimleri devam ediyor. Yeni dikilecek fidanlarla 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı, Arıl Mahallesi’nde hayat bulacak. Yaklaşık 320 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanın hazırlıkları hızlı bir şekilde sürüyor. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yer düzenlemesinin yapıldığı alan üzerinde yaklaşık 30 bin fidan daha toprakla buluşturulacak. 26 Mart Pazartesi günü saat 11.00’da düzenlenecek olan fidan dikim törenine yoğun katılımın olması bekleniyor.

DAHA BÜYÜK BİR MUTLULUK KAYNAĞI OLAMAZ

16. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı’nın mahallelerine kurulacak olmasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Aşağı Arıl Mahalle Muhtarı Ömer Faruk Cihan, “Bir mahalle için bu fidan dikiminden daha büyük bir mutluluk kaynağı olamaz. Mahallemize çok az yağış olmasından dolayı bu bölge çorak bir yerdi. Şehitkamil Belediyemiz, bu çorak alanı bize orman olarak kazandırıyor. Başta Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere emeği geçen herkese mahallem adına çok çok teşekkür ediyorum. Allah, kendilerinden razı olsun. Bu tür ormanların yapılmasının devamını diliyorum. Bu boş çorak arazilerin bize faydası olmuyordu. Bugün orman olacak olmasına çok seviniyoruz. Mahalle olarak fidan dikmenin önemini çok iyi biliyoruz. Çorak bir alan inşallah güzel bir orman olacak. İnşallah, gelecek nesillerimize güzel bir orman bırakacağız ki onların bizim arkamızdan dua edeceğine hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.

BAŞKANIMIZIN BAŞLATTIĞI BU ÇALIŞMA BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Bi Dünya Yeşil projesine ilişkin değerlendirmede bulunan mahalle sakini Şükrü Çelik, “Ben, 66 yaşındayım. Burası 66 yıldan bu yana böyle çorak şekilde dururdu. Allah, Belediye Başkanımızdan razı olsun. Bu bölgede ağaçlandırma çalışması başlattı. Başkanımızın başlattığı bu çalışma bizim için çok değerli oldu. Mahallemizde nefes darlığı sıkıntısı çeken insanlar var. Bu kişiler, buraya dikilecek fidanların ağaç olmasıyla bu ağaçlardan faydalanacak. Bu işe katkı sunan herkese çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son Haberler

Gaziantep’ten Türkiye’ye örnek olacak adım

29.09.2026 - 23:47

BAŞKAN ŞAHİN, KUZEYŞEHİR ATIK SU ARITMA TESİSİ İNŞAAT ALANINI İNCELEDİ

29.09.2026 - 21:35

Sonbaharda Acil Servis Başvuruları Artıyor: Prof. Dr. Durukan’dan Kritik Uyarılar

29.09.2026 - 21:35

Gaziantep’ten İstanbul’a Gönül Köprüsü; Bünyamin Bozgeyik Kapı Kapı Dolaştı

29.09.2026 - 21:34

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN MESEM ÖĞRENCİLERİNİ ZİYARET ETTİ

29.09.2026 - 21:33

Öztürkmen, katliam gibi kazanın yaşandığı yerde… Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor

29.09.2026 - 21:32

BAŞKAN YILMAZ’DAN GAZİANTEP OTİZM VAKFI OKULU’NA ZİYARET

29.09.2026 - 21:32

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ GASTROANTEP

28.09.2026 - 21:22

“Nizip’te belediye ve hayırsever dayanışması hizmete dönüştü”

28.09.2026 - 21:12

Dışkıda kan görenler dikkat: Her kanama hemoroid olmayabilir

28.09.2026 - 18:42
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR