Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›SAĞLIK
SAĞLIK

AİLE SICAKLIĞINDA TEDAVİ AYAĞA KALDIRDI

Yayınlama: 28.11.2018 - 15:34 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 4
Paylaş:

18 Yaşındaki Engincan Yıldırım talihsiz bir olay sonucu merdivenlerden düşerek Medical Park Gaziantep Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Acil Servis’te ilk müdahaleleri yapılan Yıldırım, yoğun bakıma sevk edilerek Beyin ve Sinir Cerrahisi Op. Dr. Kadir Oktay tarafından tedavi altına alındı. Op. Dr. Kadir Oktay, Engincan Yıldırım için Şunları söyledi. ‘’ Engincan ilk geldiğinde bacaklarda ve sol kolunda tam felçli durumu vardı. Solunum sıkıntısı vardı aynı zamanda oturamıyor, yürüyemiyor ve boynu sağ tarafa yatık durumdaydı. Fizik tedaviye yönlendirdiğimiz hastamızın şu an durumu gayet iyi yoğun çalışmalar sonucunda desteksiz yürümeye başladı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Meliha Hafız; ‘’ Engincan, merdivenden düşme sonrası hastanemize geldiğinde yatağa bağımlıydı  hatta parmaklarını bile hareket ettiremiyordu.  Yoğun bakımda başlayan tedavimiz fizik tedavi ünitemizde devam etti. Engincan, Çok kısa bir sürede hastanemizde aldığı Fizik Tedavi süreciyle fiziksel aktivitelerini yerine getirmeye başladı. Tabii çok zorlandı fakat Engincan çok güçlü bir genç, bizim uyguladığımız tedavi süreçlerine kendi azmini ekledi ve başardı. Hem fiziksel hem de aile sıcaklığıyla tedavi uyguladığımız hastamız şu an desteksiz bir şekilde merdiven çıkmaya, yürümeye başladı. ‘’ şeklinde konuştu.

Kısa sürede ayağa kalkan Engincan Yıldırım ve Ailesi, Medical Park Gaziantep Hastanesi çalışanlarının tedavi sürecinde kendilerine çok destek olduklarını aile sıcaklığıyla iyileştiğini belirterek hekimlere ve fizyoterapistlere çok teşekkür etti.

Son Haberler

Gaziantep’ten Türkiye’ye örnek olacak adım

29.09.2026 - 23:47

BAŞKAN ŞAHİN, KUZEYŞEHİR ATIK SU ARITMA TESİSİ İNŞAAT ALANINI İNCELEDİ

29.09.2026 - 21:35

Sonbaharda Acil Servis Başvuruları Artıyor: Prof. Dr. Durukan’dan Kritik Uyarılar

29.09.2026 - 21:35

Gaziantep’ten İstanbul’a Gönül Köprüsü; Bünyamin Bozgeyik Kapı Kapı Dolaştı

29.09.2026 - 21:34

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN MESEM ÖĞRENCİLERİNİ ZİYARET ETTİ

29.09.2026 - 21:33

Öztürkmen, katliam gibi kazanın yaşandığı yerde… Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor

29.09.2026 - 21:32

BAŞKAN YILMAZ’DAN GAZİANTEP OTİZM VAKFI OKULU’NA ZİYARET

29.09.2026 - 21:32

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ GASTROANTEP

28.09.2026 - 21:22

“Nizip’te belediye ve hayırsever dayanışması hizmete dönüştü”

28.09.2026 - 21:12

Dışkıda kan görenler dikkat: Her kanama hemoroid olmayabilir

28.09.2026 - 18:42
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR