Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
Anasayfa EKONOMI
EKONOMI

Antep Fıstığı logosunda yeni dönem

Yayınlama: 11.02.2019 - 22:25 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 10
Paylaş:

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), “Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem Yönetmeliği” uyarınca Antep Fıstığı ambalaj ve paketlerinde kullanımı zorunlu hale gelen amblem ve logo ile ilgili sektör temsilcilerini bilgilendirdi.

GTO, Gaziantep’in tescilli 20 ürününden ilki olan ve 2000 yılında GTO tarafından coğrafi işaret tescil belgesi alınan Antep Fıstığının ambalaj ve paketlerinde kullanılacak amblem ve logo ile kullanım şartlarını düzenlediği toplantı ile fıstıkçılara anlattı.

GATEM Fıstıkçılar Sitesi irtibat bürosunda düzenlenen toplantıya GTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavsara ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Amblem ve logo kullanımı ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Avukat Ekin Karakuş Öcal, Türk Patent ve Marka Kurumunun 29 Aralık 2017 tarih ve 30285 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan yönetmelikle coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin ambalaj ve paketlerinde kurumca belirlenen amblemlerin 6769 sayılı Sinai Mülkiyet Kanunu çerçevesinde kullanılması zorunlu hale getirildiği belirtti.

Amblemin kullanılabilmesi için ürünün tescil belgesinde belirtilen uygunluk şartlarını taşıması gerektiğini söyleyen Karakuş, “Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem Yönetmeliği” ile menşe adı, mahreç işareti ve geleneksel ürün adlarına ilişkin üç ayrı amblem oluşturuldu. Antep Fıstığı için kullanılması gereken menşe adı amblemi olacak.

Öcal ayrıca amblemi kullananların belirli periyotlarla denetlenerek kullanım şartlarına uygunluğunun kontrol edileceğini söyledi.

GTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavsara da GTO tarafından coğrafi işaret tescil belgesi alınan “ANTEP FISTIĞI” ambalaj ve paketlerinde kullanımı zorunlu hâle getirilen amblem, GTO tarafından hazırlanan fıstık logosu ve ilgili dokümanlara Oda web sitesinden ulaşılabileceğini belirtti.

Antep fıstığının bu şehrin en değerli ürünü olduğunu söyleyen Mehmet Kavsara, sektör temsilcilerine Antep Fıstığının Siirt, İran ve Amerikan fıstığı gibi türlerinden ayırt edilebilmesi için kullanın çağrısında bulundu. 

# antep fıstığı ağacı # antep fıstığı ezmesi # antep fıstığı faydaları # antep fıstığı fidanı # antep fıstığı filmi # antep fıstığı fiyatları # antep fıstığı full izle # antep fıstığı izle # antep fıstığı kilosu # antep fıstığı kilosu ne kadar
Son Haberler

Dülük Tüneli’nde İş Kazası: 1 İşçi Hayatını Kaybetti, 5 Yaralı

10.09.2026 - 14:26

Yeni Parti İl Başkanlığına Yücel adaylığını açıkladı

09.09.2026 - 22:43

Dr. Ünal: “Çocuklarda hemanjiomlara dikkat. Her kırmızı leke masum olmayabilir!”

09.09.2026 - 19:55

Umut Yılmaz’ın Kullandığı Araç Kimin Çıktı? İhale Şirketine Uzanan Bağlantı

09.09.2026 - 19:53

BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME KESİNTİSİZ VE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

09.09.2026 - 19:51

ŞEHİTKAMİL’DEN KARACAAHMET’E ÇOK AMAÇLI PAZAR YERİ

09.09.2026 - 19:49

Hanifi Kaplan’a partililerden güçlü destek

08.09.2026 - 23:02

Çamlıtepe’de yollar yenilendi

08.09.2026 - 23:01

Bel ve boyun ağrısını hafife almayın

08.09.2026 - 19:21

ŞAHİN, KARKAMIŞ’TA YÜKSELEN GAZİ KONUT PROJESİNİ İNCELEDİ

08.09.2026 - 19:18
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR