Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›EKONOMI
EKONOMI

Araban Sarımsağının Ünü Sınırları Aştı

Yayınlama: 10.06.2018 - 17:45 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 4
Paylaş:

Gaziantep’in Araban ilçesinde uzun  yıllardır üretimi yapılan ve ekim alanı her geçen yıl artan sarımsak, Türkiye’de başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok yerin yanı sıra yurt dışına da gönderiliyor. İnsan sağlığı için bir çok faydası olan sarımsağın tüketiminin arttırılması ve Araban sarımsağının tanıtımı için gerekli desteği vereceklerini ifade eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan konuşla ilgili yetkililerle görüşeceklerini sözlerine ekledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep denince hemen akla ‘Antep Fıstığının geldiğini ancak son zamanlarda Araban sarımsağının ününün de sınırları aştığını ve başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanından talepler geldiğini söyledi.

Kastamonu ve diğer bazı yörelerde sarımsağın ikinci ayda ekildiğini anlatan Erdoğan, Araban sarımsağının ekiminin ise 9’uncu, 10’uncu ayda yapıldığını ve üzerinden bir kış geçtiğini belirten Erdoğan, “Bu nedenle Araban sarımsağı daha dayanıklıdır. Kışın kurusu daha dayanıklı oluyor. Yeşili de daha fazla rağbet görüyor. Araban sarımsağı, iri, albenisi yüksek, kokusu azdır. Adana, İstanbul, Ankara, Kayseri, Sivas ve Ordu gibi illerin yanı sıra ihracatçı firmalar aracılığıyla yurtdışına da Araban sarımsağı gönderiliyor” dedi.

Sarımsağın yüzyıllardan beri bütün dünyada farklı kültürlerin mutfaklarında baharat ve yiyecek olarak kullanılmasının yanı sıra çeşitli hastalıkları tedavi etmek amacıyla da kullanıldığının altını çizen Erdoğan, sarımsağı Mısırlılar, Babilliler ve Romalıların tedavi amaçlı kullandıklarını ifade ederek Araban sarımsağının tanıtımı için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini bu konuda her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Son Haberler

Şahinbey'den Tokat'taki Üniversitelilere Ziyaret

08.11.2026 - 21:55

YENİ PARTİ'DE ÖN SEÇİM MESAİSİ TAMAMLANDI

08.11.2026 - 21:53

Gaziantep Havalimanı’nda yeni iniş sistemi hizmete girdi

08.11.2026 - 21:37

Dülük-OSB Tüneli’nde çalışmalar yüzde 60 seviyesine yaklaştı

08.11.2026 - 21:34

Gaziantep Basketbol’dan 19 Sayılık Zafer! Konya’yı Farklı Geçti

07.11.2026 - 22:10

SGK borçlanmasında yıl sonu fırsatı

07.11.2026 - 22:08

Güngen’den Ali Yıldırım’ın tutuklanmasına tepki

07.11.2026 - 14:01

İMO’lu Güçyetmez’den Gaziantep için “Sünger Şehir” çağrısı

07.11.2026 - 12:58

Arda Kızıldağ, Gaziantep FK formasıyla 100. maçına çıktı

07.11.2026 - 12:13

Gaziantep FK sahasında Kasımpaşa’ya 0-2 mağlup oldu

07.11.2026 - 12:12
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR