Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
Anasayfa EKONOMI
EKONOMI

“Barış ve Huzur’a İhtiyacımız Var”

Yayınlama: 09.01.2017 - 16:37 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 29
Paylaş:

Gaziantep Ticaret Odası yeni yönetimi ‘Göç Bakanlığı’ için düğmeye bastı. Gaziantep’in imajını daha yukarılara taşımak için uluslararası organizasyonlara ağırlık verilecek. ‘Lojistik Köy Projesi’ne sahip çıkılacak. İşadamlarına eğitim destekleri verilecek.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO)Yönetim Kurulu’nun yeni başkanı Beyhan Hıdıroğlu, hedeflerinin Gaziantep’in imajını çok daha yukarılara taşımak olduğunu söyledi. GTO’nun yeni yönetimini tanıtmak ve hedeflerini anlatmak üzere Grand Otel’de gazetecilerle buluşan Beyhan Hıdıroğlu, kentin marka değerini yükselteceklerini açıkladı. Yapacakları en güzel işlerden birisinin de Gaziantep’te düzenlenen uluslararası organizasyonlara devam etmek olacağının altını çizen Hıdıroğlu, “Gaziantep imajı adına, başarısı, çalışkanlığı, turizmi adına yapabileceğimiz en güzel işlerden biri de Gaziantep’in uluslararası organizasyonlara projelere ev sahipliği yapmasına devam etmek. Bu konudaki adımlardan biri Gaziantep Ticaret Odası’nın geleneksel olarak GAİB ve Halıcılar Odası ile birlikte düzenlediği Domoteks Halı Fuarı’nı Mayıs ayında tüm şehrin desteği ile görkemli bir şekilde gerçekleştirmek olacaktır. Aynı şekilde Mart ayında gerçekleştirmek için çaba sarf ettiğimiz Mobilya Fuarımız da tüm şehirden aynı duyarlılığı, hassasiyeti bekliyor. Bu fuarlar aracılığı ile şehrimize gelecek olan tek bir kişinin dahi bu şehre, bu ülkeye kazandıracağı katma değer paha biçilmezdir. Gaziantep Halı Fuarına tüm dünyadan katılımcı ve ziyaretçi çekebilmek için dünyanın ayaklarına halı sermeliyiz. Eğer biz insanları buraya getirebilir ve buranın güvenli olduğu, buranın tarih, kültür, gastronomi, üretim anlamında nasıl bir zenginliğe sahip olduğunu anlatabilirsek şehrimize binlerce döviz, huzur ve umut kazandırmış oluruz. O nedenle sadece Gaziantep’in ortak aklına, Gaziantep iş dünyasına, Gaziantep’te yaşayanlara değil, dünyanın her yerindeki hemşehrilerimize sesleniyorum. 22-25 Mayıs 2017’de bir dostunuzu, bir müşterinizi, bir arkadaşınızı Gaziantep’e davet edin, ağırlayın. Bu bir sosyal sorumluluktur” dedi.

GÖÇ BAKANLIĞI İÇİN ÇALIŞACAKLAR

Göç bakanlığının Gaziantep’te kurulması için çalışacaklarını belirten Hıdıroğlu “Gaziantep Ticaret Odası olarak 900 Suriyeli üyemize hizmet vermek için kurduğumuz Suriye Masasında, bilgi ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz, eğitimler düzenliyoruz. Ancak ülkemizde kucak açtığımız Suriyelilerin sorunlarının çözümünü daha ulusal bazda düşünmeliyiz.Platform olarak, Suriyelilerin Türk toplumuna sağlıklı bir şekilde entegrasyonu, koordinasyonun daha kolay sağlanması ve sorunların daha çabuk çözülebilmesi için Göç Bakanlığı kurulmasını gündeme taşıyacağız. Hatta bu bakanlığın Gaziantep’te kurulması noktasında lobi çalışmaları yapacağız” ifadelerini sarf etti.

PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Yeni güzel projeleri hayata geçirmek için çalışacaklarını söyleyen Hıdıroğlu, “Gaziantep Ticaret Odası hiç arzu edilmeyen bir süreçten geçti. Ancak en kısa sürede tüm olumsuzlukları geride bırakarak, geçmişte olanı değil, geleceği konuşmaya başladık. Dolayısıyla işe öncelikle, hali hazırda bizim de meclis üyesi olarak onay verdiğimiz bazı mükemmel projelerimizi devam ettirmekle başlıyoruz. Örneğin lojistik köy, GTO Akademi diğer bir adı ile eğitim kampüsü, Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Modelleme Merkezi (GETHAM), bölge odaları platformu, turizm, gastronomi, sektörel fuarları, Suriye masası Bu projelerde yeni yönetim olarak neler yapacağımızı birazdan size özetle anlatacağım. Ancak öncelikle bu sahiplenmeyi, bu çalışmaları içinde bulunduğumuz konjonktürden bağımsız yapamayacağımız için, dünyadaki gelişmeler karşısındaki duruşumuzun nasıl olacağına da değinmek istiyorum” dedi.

DURGUN EKONOMİYLE MÜCADELE EDİLECEK

Daha çok çalışarak terörü ve ekonomik durgunluğun önüne geçilebileceğini belirten GTO Başkanı Hıdıroğlu, “Biz Gaziantep Ticaret Odası yönetimi olarak terörle, ekonomik durgunlukla mücadelemizi işimize sarılarak vereceğiz. Ailemizle, çalışanlarımızla kabuğumuza çekilmeden sosyal ve kültürel hayatımıza devam edeceğiz. Aksi bir davranış bizi bölmek, parçalamak isteyen hainlerin istediğini yapmak olur ki biz bu oyuna gelmeyeceğiz, çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Tüm dünya gerçekten ekonomi ve güvenlik noktasında zor bir dönemden geçiyor. Küresel ekonominin içinde bulunduğu durum malumunuz. Terörün coğrafya, dil, din tanımadığını ne yazık ki tecrübe ediniyoruz. Türkiye gibi stratejik bir Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu süreci huzur ortamına kavuşacaktır. Bu huzur ortamı için ihtiyacımız olan şey, Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bir olmak, birlik olmak kutuplaşmamak, kucaklaşmaktır. Bu süreçte her birey üzerine düşen görevi bu ruh ile yerine getirmek zorunda. Gaziantep’in barış kenti olduğunu, yatırım ve ticaret kenti olduğunu, dünyanın en eskilerinden ve aynı zamanda en lezzetli kentlerinden biri yani gastronomi kenti olduğunu tüm dünyaya anlatmak, anlatabilmek zorundayız. Bunu da en hızlı ve en etkin biz iş dünyası temsilcileri sizlerin aracılığı ile yapabiliriz. Biz ki, Gaziantep iş dünyası olarak tüm bu olup bitenlere rağmen 2016 yılında en fazla ihracat yapan 5. il olduk. Sesimizi dünyanın dört bir tarafına ürettiğimiz ürünlerle duyurduk. 400 bine yakın mülteciye kucak açmış, onları yerel halkla en doğru şekilde entegre edebilmek için tüm kurumların emek sarf ettiği, yanı başında operasyonların sürdüğü bir şehir olarak bunu başardık. Üretmeye, çalışmaya devam ettiğimiz için, vazgeçmediğimiz, umudumuzu yitirmediğimiz için bunu başardık. Bu başarı hepimizindir. Bunu daha da yukarıya çıkarmak zorundayız. Bizim güvenliğimiz için canını siper eden güvenlik güçlerimiz için, Mehmetçiklerimiz için, polislerimiz için, çocuklarımız için bu bizim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

MARKA DEĞER YÜKSELTİLECEK

Gaziantep’in imajını olduğu yerden yukarı taşıyacaklarını söyleyen Hıdıroğlu, “Gaziantep imajı adına, başarısı, çalışkanlığı, turizmi adına yapabileceğimiz en güzel işlerden biri de Gaziantep’in uluslararası organizasyonlara projelere ev sahipliği yapmasına devam etmek. Bu konudaki adımlardan biri Gaziantep Ticaret Odası’nın geleneksel olarak GAİB ve Halıcılar Odası ile birlikte düzenlediği Domoteks Halı Fuarını Mayıs ayında tüm şehrin desteği ile görkemli bir şekilde gerçekleştirmek olacaktır. Aynı şekilde Mart ayında gerçekleştirmek için çaba sarf ettiğimiz Mobilya Fuarımız da tüm şehirden aynı duyarlılığı, hassasiyeti bekliyor. Bu fuarlar aracılığı ile şehrimize gelecek olan tek bir kişinin dahi bu şehre, bu ülkeye kazandıracağı katma değer paha biçilmezdir. Gaziantep Halı Fuarına tüm dünyadan katılımcı ve ziyaretçi çekebilmek için dünyanın ayaklarına halı sermeliyiz. Eğer biz insanları buraya getirebilir ve buranın güvenli olduğu, buranın tarih, kültür, gastronomi, üretim anlamında nasıl bir zenginliğe sahip olduğunu anlatabilirsek şehrimize binlerce döviz, huzur ve umut kazandırmış oluruz. O nedenle sadece Gaziantep’in ortak aklına, Gaziantep iş dünyasına, Gaziantep’te yaşayanlara değil, dünyanın her yerindeki hemşehrilerimize sesleniyorum. 22-25 Mayıs 2017’de bir dostunuzu, bir müşterinizi, bir arkadaşınızı Gaziantep’e davet edin, ağırlayın. Bu bir sosyal sorumluluktur” ifadelerini kullandı.

LOJİSTİK KÖY PROJESİ’NE SAHİP ÇIKILACAK

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen lojistik köy projesine sahip çıkacaklarının altını çizen Hıdıroğlu, “Bu kadar üretken bir kent, nüfusu bu kadar hızlı artan bir kent için hayati önem taşıyan, Odamızın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü Lojistik Köy Projesi’ne yeni yönetim olarak sahip çıkacağımızı da belirtmek isterim. Zira bu proje, Gaziantep’in küresel rekabette hak ettiği yeri almasına ve Bölgedeki barış ile birlikte bir çekim merkezi olmasına destek sağlayacak büyük bir projedir. Aynı zamanda artan ticaret hacminin yarattığı lojistik hareketliliğin şehir içinde oluşturduğu baskı, hava kirliliği ve şehir içi trafik yoğunluğu düşünüldüğünde bu Proje, Gaziantep’teki yaşam için de oldukça önemlidir. Sadece Gaziantep’e değil, bir kavşak noktasında olması sebebiyle bölgeye de hizmet verecek olan Lojistik Köy aynı zamanda bölgenin kalkınmasında da önemli rol oynayacaktır. Şu gerçeği kimse inkar edemez. Bir kentin tek başına kalkınması hiçbir anlam ifade etmediği gibi bunu tek başına da başarması zordur. Etrafındaki illerle sinerjiyi ne kadar üst düzeyde başarırsa bunun hem yerel hem de ulusal geri dönüşü o denli yüksek olur. Dolayısıyla Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu’nu bölgenin sosyo-ekonomik gelişimi için, birlikte hareket edebilmek için, daha yüksek ses çıkarabilmek adına önemsiyoruz. Platformun, bölgenin turizmine büyük katkı sağlayacak olan, 7 Oda ve 3 kalkınma ajansının ortaklığında hayata geçirmeye çalıştığı ‘Akdeniz’den Mezopotamya’ya Mozaik ve Gastronomi Yolculuğu’ projesinin de takipçisi olup, yeni projeler üretmek için çalışacağız. Platformda yer alan 7 ilin en önemli ortak sorunlarından birisi de sayıları her geçen gün artan Suriyeli misafirlerimizdir. Bu konuda her Oda kendi sorumlukları çerçevesinde ve kendi şehri için çeşitli projelerle çözüm üretmeye çalışıyor” sözlerine yer verdi.

EĞİTİM DESTEĞİ SAĞLANACAK

Sermayeyi arttırmak için eğitime destek olacaklarının altını çizen Hıdıroğlu, “Beşeri sermayeyi artırmak, emek gücünün kalitesini yükseltmek ve yeni iş alanlarına istihdam sağlamak ancak nitelikli bir eğitimle mümkündür. Bu gerçekten yola çıkan Odamız, bugüne kadar ‘GTO Akademi’ çatısı altında düzenlediği ‘Mesleki Eğitimler’, ‘Girişimcilik Eğitimleri’, ‘Kurumsallaşma Eğitimleri’, ‘Dış Ticaret Eğitimleri’ ve ‘Kişisel Gelişim Eğitimleri’ ile Gaziantep iş dünyasının eğitim ihtiyacına cevap vermeye çalışmaktadır” diye konuştu.

# Gaziantep # gaziantep 112 haber # gaziantep 112 haberleri # gaziantep 1992 haberleri # gaziantep 2008 haberleri # gaziantep 29 nisan haberleri # gaziantep asayiş haberleri # gaziantep bahar haber # gaziantep baspinar haber # gaziantep başpınar haberleri # gaziantep bdp haberleri # gaziantep belediyespor haberleri # gaziantep beylerbeyi anadolu lisesi haberleri # gaziantep cenaze haberleri # gaziantep çete haberleri # gaziantep çinayet haberleri # gaziantep cinayetler haberleri # gaziantep çıksorut haberleri # gaziantep ekonomi haberleri # gaziantep emlak haberleri # gaziantep eylem haberleri # gaziantep fare haberleri # gaziantep fevzipaşa haberleri # gaziantep firar haberi # gaziantep firma haberleri # gaziantep fırtına haberleri # gaziantep flaş haber # gaziantep fox haber # gaziantep haber # gaziantep haber 2013 # gaziantep haber 27 # gaziantep haber 27 izle # gaziantep haber 342 # gaziantep haber 5 # gaziantep haber 7 # gaziantep haber açığa alınan öğretmenler # gaziantep haber adliye # gaziantep haber ahmet şireci # gaziantep haber ajansı # gaziantep haber akteks # gaziantep haber ali kaya # gaziantep haber ali özdemir # gaziantep haber araban # gaziantep haber arşivi # gaziantep haber başlıkları # gaziantep haber bebek # gaziantep haber bebek yüzlü # gaziantep haber bıçaklı kavga # gaziantep haber bugün # gaziantep haber bugün ölenler # gaziantep haber bülteni # gaziantep haber canlı # gaziantep haber canlı izle # gaziantep haber celal doğan # gaziantep haber cenaze # gaziantep haber cezaevi # gaziantep haber cinnet # gaziantep haber com # gaziantep haber çöp kamyonu # gaziantep haber deprem # gaziantep haber dha # gaziantep haber dinle # gaziantep haber dolu # gaziantep haber düğün # gaziantep haber dün gece # gaziantep haber dunku # gaziantep haber durumları # gaziantep haber durumu # gaziantep haber ekspres # gaziantep haber elektrik # gaziantep haber elektrik çarpması # gaziantep haber elektrik kesintisi # gaziantep haber emlak # gaziantep haber emniyet # gaziantep haber en son # gaziantep haber fare # gaziantep haber gazeteleri # gaziantep haber gazetesi # gaziantep haber gazetesi ruhi aytaç # gaziantep haber gülhan kaygın # gaziantep haber güneş # gaziantep haber hakan uzun # gaziantep haber hakimiyet # gaziantep haber iha # gaziantep haber iş sendikası # gaziantep haber kaçakçılık # gaziantep haber kanal 5 # gaziantep haber kar tatili # gaziantep haber kazası # gaziantep haber mehmet kalkan # gaziantep haber merkezi # gaziantep haber mhp # gaziantep haber mobil # gaziantep haber motor kazası # gaziantep haber nurdağı # gaziantep haber oğuzeli # gaziantep haber okullar tatil mi # gaziantep haber ölüm # gaziantep haber şahinbey parkı # gaziantep haber şireci # gaziantep haber soba zehirlenmesi # gaziantep haber toki # gaziantep haber trafik kazaları # gaziantep haber tramvay kazası # gaziantep haber tüp patlaması # gaziantep haber tv # gaziantep haber vatan mahallesi # gaziantep haber videosu # gaziantep haber yavuzeli # gaziantep haber yeni # gaziantep haber yukarıbayır # gaziantep haberler # gaziantep haberler 27 # gaziantep haberler bugün # gaziantep haberler güncel # gaziantep haberler i # gaziantep haberler net # gaziantep haberler.com # gaziantep haberleri # gaziantep haberleri 15 şubat # gaziantep haberleri 2011 # gaziantep haberleri 2014 # gaziantep haberleri 2015 # gaziantep haberleri 2016 # gaziantep haberleri 27 # gaziantep haberleri ahmet şireci # gaziantep haberleri akteks # gaziantep haberleri ali özdemir # gaziantep haberleri araban # gaziantep haberleri arşiv # gaziantep haberleri bebek yüzlü # gaziantep haberleri bugün # gaziantep haberleri canlı # gaziantep haberleri catisma # gaziantep haberleri cinderesi # gaziantep haberleri com # gaziantep haberleri dülük köyü # gaziantep haberleri dün # gaziantep haberleri düztepe # gaziantep haberleri en son # gaziantep haberleri fatma şahin # gaziantep haberleri firar # gaziantep haberleri gazeteleri # gaziantep haberleri gaziantep haberleri # gaziantep haberleri güncel # gaziantep haberleri güneş # gaziantep haberleri hacibaba # gaziantep haberleri hava durumu # gaziantep haberleri hayvanat bahçesi # gaziantep haberleri içme suyu # gaziantep haberleri iha # gaziantep haberleri islahiye # gaziantep haberleri izle # gaziantep haberleri kaçak sigara # gaziantep haberleri kanal 27 # gaziantep haberleri karkamış # gaziantep haberleri karşıyaka # gaziantep haberleri kuyumcu # gaziantep haberleri kuyumcu soygunu # gaziantep haberleri milliyet gazetesi # gaziantep haberleri mynet # gaziantep haberleri naksan # gaziantep haberleri nizip # gaziantep haberleri oku # gaziantep haberleri okullar tatil mi # gaziantep haberleri olay tv # gaziantep haberleri şahinbey # gaziantep haberleri şahinbey parkı # gaziantep haberleri sanal basın # gaziantep haberleri şenay yalman # gaziantep haberleri silahlı çatışma # gaziantep haberleri silahlı kavga # gaziantep haberleri şireci # gaziantep haberleri şireci tekstil # gaziantep haberleri soba zehirlenmesi # gaziantep haberleri son dakika izle # gaziantep haberleri son dakika trafik kazası # gaziantep haberleri son dakika trafik kazası video # gaziantep haberleri son durum # gaziantep haberleri suriyeli # gaziantep haberleri suriyeliler # gaziantep haberleri telgraf # gaziantep haberleri tır # gaziantep haberleri trafik kazası # gaziantep haberleri tren kazası # gaziantep haberleri uyuşturucu # gaziantep haberleri vatan mahallesi # gaziantep haberleri video # gaziantep haberleri video izle # gaziantep haberleri yangın # gaziantep haberleri yeni # gaziantep haberleri yıldırım # gaziantep hastane haberleri # gaziantep hava durumu # gaziantep hava haberleri # gaziantep havalimanı haberleri # gaziantep hırsızlık haberleri # gaziantep ihale haberleri # gaziantep il jandarma haberleri # gaziantep imar haberleri # gaziantep inşaat haberleri # gaziantep islahiye ölüm haberleri # gaziantep ismet paşa lisesi haberleri # gaziantep ıslahiye haber # gaziantep ıslahiye haberleri # gaziantep jandarma haberleri # gaziantep latest news # gaziantep lisesi haberleri # gaziantep local news # gaziantep magazin haberleri # gaziantep meb haberleri # gaziantep mega haberleri # gaziantep nar haber # gaziantep narkotik haberleri # gaziantep newroz haberleri # gaziantep nizip haberleri son dakika # gaziantep nurdağı haberleri # gaziantep okul haberleri # gaziantep olay # gaziantep olay haber # gaziantep olay haber 14 nisan # gaziantep olay haber çarşamba # gaziantep olay haberleri # gaziantep olay haberleri izle # gaziantep olay haberleri son dakika # gaziantep olay tv 19 haberleri # gaziantep olay tv ölüm haberleri # gaziantep ölüm haberi # gaziantep ölüm haberleri # gaziantep ömer özcan haberleri # gaziantep operasyon haberleri # gaziantep osb haberleri # gaziantep rayhaber # gaziantep risale haber # gaziantep şehir haberleri # gaziantep şehitkamil haberleri # gaziantep şirinevler haberleri # Gaziantep Son dakika # gaziantep son dakika ölüm haberleri # gaziantep tutku gazetesi # gaziantep uçuş haberleri # gaziantep ulaşım haberleri # gaziantep ulusal haber # gaziantep umke haberleri # gaziantep unaldi haber # gaziantep ünaldı haberi # gaziantep ünaldı haberleri # gaziantep universitesi haber merkezi # gaziantep üniversitesi haberi # gaziantep universitesi haberleri # gaziantep üniversitesi rektörü haberleri # gaziantep uyuşturucu haberleri video # gaziantep valiliği haberleri # gaziantep vefat haber # gaziantep vefat haberi # gaziantep vefat haberleri # gaziantep voleybol haberleri # gaziantep yağmur haberleri # gaziantep yamaçtepe haberleri # gaziantep yatirim haberleri # gaziantep yerel haberleri oku # gaziantep zabıta haberleri # gaziantep zehirlenme haberi # gaziantep zirve üniversitesi haberleri # habertürk gaziantep # k. bugünkü gaziantep haberi # olay haber # son dakika gaziantep # son haber gaziantep # tutku gazetesi # www gaziantep haberleri # www gaziantep haberlerik. bugünkü gaziantep haberi
Son Haberler

Yeni Parti İl Başkanlığına Yücel adaylığını açıkladı

09.09.2026 - 22:43

Dr. Ünal: “Çocuklarda hemanjiomlara dikkat. Her kırmızı leke masum olmayabilir!”

09.09.2026 - 19:55

Umut Yılmaz’ın Kullandığı Araç Kimin Çıktı? İhale Şirketine Uzanan Bağlantı

09.09.2026 - 19:53

BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME KESİNTİSİZ VE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

09.09.2026 - 19:51

ŞEHİTKAMİL’DEN KARACAAHMET’E ÇOK AMAÇLI PAZAR YERİ

09.09.2026 - 19:49

Hanifi Kaplan’a partililerden güçlü destek

08.09.2026 - 23:02

Çamlıtepe’de yollar yenilendi

08.09.2026 - 23:01

Bel ve boyun ağrısını hafife almayın

08.09.2026 - 19:21

ŞAHİN, KARKAMIŞ’TA YÜKSELEN GAZİ KONUT PROJESİNİ İNCELEDİ

08.09.2026 - 19:18

JİNEKOLOJİK KANSERLERDE ERKEN TANI VE DÜZENLİ TARAMA HAYAT KURTARIR

08.09.2026 - 19:17
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR