Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
Anasayfa GUNDEM
GUNDEM

BAŞKAN YILMAZ, HİZMETTE SINIRLARI AŞTI

Yayınlama: 23.07.2025 - 18:00 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 6
Paylaş:

YILLARDIR BOZUK OLAN ŞEHİTKAMİL-PAZARCIK YOLU YENİLENDİ

İKİ İLÇE ARASINDAKİ MESAFE 54’TEN 3 KİLOMETREYE DÜŞTÜ

Şehitkamil’de yolları sorun olmaktan çıkarmak için seferberlik ilan eden Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın talimatıyla Şehitkamil’i Pazarcık’a bağlayan yol onarılarak, iki ilçenin hizmetine sunuldu. Vatandaşların büyük beğenisini alan yol ile iki ilçe arasındaki mesafe 54 kilometreden 3 kilometreye düştü.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz kırsal mahallelerde yıllardır çözülemeyen ulaşım sorunlarına yönelik kararlı çalışmaları bir yenisiyle daha taçlandı. Başkan Yılmaz’ın talimatıyla harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Koçlu Mahallesi ile Pazarcık’a bağlı Hürriyet Mahallesi arasındaki yıllardır bozuk olan yolu onararak, bölge halkının büyük bir sorununu çözüme kavuşturdu. Yapılan çalışmalar sonucunda, iki mahalle arasındaki mesafe 54 kilometreden sadece 3 kilometreye indirildi.

ULAŞIM ARTIK DAHA HIZLI VE GÜVENLİ

Uzun yıllara dayanan güçlü kültürel, akrabalık ve ticari bağlar bulunan Koçlu ve Hürriyet mahalleleri arasındaki yol, bozuk olması nedeniyle yıllar içinde kullanılamaz duruma geldi. Mahalle sakinlerinden gelen talepler üzerine harekete geçen Başkan Umut Yılmaz, anında talimat vererek, yolun onarılmasını sağladı. Yeni yol yüzde 80’i hayvancılıkla uğraşan Koçlu Mahallesi sakinlerinin mera alanlarına daha hızlı ulaşmasına da olanak tanıdı.

YILLARIN SORUNUNU UMUT BAŞKAN ÇÖZDÜ

Günler süren çalışmalarda önce mucurlanan yola, freze asfalt döküldü. Yapılan yol sayesinde mahalle sakinleri daha hızlı ve güvenilir yolda seyahat etme imkanına kavuştu. Koçlu Mahallesi Muhtarı  Yusuf Zengin, farklı ilçeler olsa da aynı aşirete mensup iki ayrı mahalle olduklarını belirterek,” Geçmiş yıllarda bu yolda çok mucurlama yapıldı ancak hiçbir zaman böyle olmadı. Derdimizi Başkanımız Umut Yılmaz’a anlattığımızda sağolsun yardımcı oldu. Çok şükür belediye ekiplerimiz hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Yeni yolumuz sayesinde 54 kilometrelik mesafe 3 kilometreye düştü. Başkanımız Umut Yılmaz ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ OLDU

Hürriyet Mahallesi sakinleri de yıllardır çözüm bekleyen bu sorunun giderilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek “Burada yürütülen çalışmalar sadece bir yoldan ibaret değil. Aynı zamanda gönüllere giden bir köprü oldu. Başkanımız sayesinde akrabalarımızla bağlarımız daha da güçlenecek, ulaşımı daha hızlı ve güvenli bir şekilde sağlayacağız. Kendisinden Allah razı olsun” ifadelerini kullandılar.

Son Haberler

Bakan Kacır’dan SANKO’ya teşekkür

20.09.2026 - 20:28

Gaziantep halısı için yeni pazar hamlesi

20.09.2026 - 20:26

Gaziantep FK’nın Kocaeli deplasmanında yüzü gülmedi

20.09.2026 - 20:25

Gaziantep Basketbol'un Sağlık Sponsoru NCR Hospital Oldu

20.09.2026 - 20:23

MHP Gaziantep İl Kongresi'nde Sait Kılıç Güven Tazeledi

20.09.2026 - 20:22

Ampute Milli Takımı’nın Hedefi Belli: Yeniden Dünya Şampiyonluğu

20.09.2026 - 12:18

Gaziantep Model Fabrika’ya KOSGEB’den SEGEM Statüsü

20.09.2026 - 12:17

Gaziantep Basketbol’dan Nefes Kesen Geri Dönüş: 91-89

20.09.2026 - 12:15

Süper Lig’in yayın ihalesi için yol haritası belirlendi

20.09.2026 - 12:12

Orhan Ak: “Atamayana Atarlar” Hikayesi Yaşandı

20.09.2026 - 12:10
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR