Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

BU OTOBÜSLER SAYESİNDE YAKIT TASARRUFU SAĞLANACAK

Yayınlama: 25.08.2022 - 16:40 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 8
Paylaş:

“Elektirikli Otübüslere Dönüşüm Projesi” kapsamında Başkan Fatma Şahin, teknik ekibiyle birlikte kentteki sera gazı emisyonunu azaltmak ve iklim koşullarına uygun araçlar temin etmek için Ankara’daki temaslarını sürdürdü.

Başkan Şahin, bu kapsamda elektrikli otobüslerin hidrojenli ulaşım araçlarına geçişin ilk aşaması olduğunu belirterek, “Çok özel bir otobüsü inceliyoruz. Bu otobüs, iklim dostu, çevre dostu ve yakıt tasarrufunu önemli oranda artırıyor. Bu otobüs Gaziantep için özel çalışılmış bir araç. Bunun yanı sıra körüklü otobüslerdeki yolcu taşıma kapasitemizi de artırmış olacağız.” ifadesini kullandı. Bu kapasite artışı toplu taşımacılığa talebin olumlu yönde artacağı istanbul escort bayanları tarafından da görülebilmektedir.

Hibrit otobüslerin, engelli bireyler için de kolaylık sağlayacak nitelikte olduğuna dikkati çeken Şahin, “Engelli vatandaşlarımızın otobüslere inip binme konusunda yaşadığı sıkıntıları bu otobüs ortadan kaldıracak. Vatandaş memnuniyeti bizim için çok önemli.” dedi.

Şahin, araç filosunu gençleştirmeyi ve “akıllı şehir”e uygun hale getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, “Ciddi bir araştırma yapıyoruz. Filomuza yeni katacağımız otobüslerle hem vatandaş memnuniyetini sağlamış olacağız hem de akıllı ulaşımın alt yapısını hazırlamış olacağız. Çünkü yeşil şehiriz, akıllı şehiriz. Bu nedenle akıllı ve yeşil ulaşım en önemli başlıklarımız. Bu yeni araç filomuz tüm hemşerilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Son Haberler

Afganistanlı öğrencilerden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’a ziyaret

04.11.2026 - 15:02

Şehitkamil’in et ve tavuk tanzim mağazalarına yoğun ilgi: 5 mahallede yeni mağaza açılacak

04.11.2026 - 15:01

Patent Arena Zirvesi’nde 3 üniversitenin 24 tescilli patenti sanayiciyle buluştu

04.11.2026 - 15:00

Op. Dr. Akın Karagözoğlu: Çocuklardaki idrar şikâyetleri ürolojik bir sorunun habercisi olabilir

04.11.2026 - 13:01

Gaziantep FK, Kasımpaşa mesaisine başladı: Orhan Ak yönetiminde ilk idman

04.11.2026 - 12:08

Celal Kadooğlu Dubai’de bölge ihracatçılarını ziyaret etti: “İhracatçımız asla yalnız değil”

04.11.2026 - 11:03

Nizip Ticaret Odası’ndan ihtiyaç sahibi öğrencilere 1.100 çift ayakkabı

04.11.2026 - 11:01

GSO Başkanı Ünverdi ekim ihracatını değerlendirdi: “Üreten kesim çok yoruldu, kritik hamleler şart”

03.11.2026 - 17:06

Gaziantep Büyükşehir, COP31 için Antalya’ya 60 otobüs ve 72 şoför gönderdi

03.11.2026 - 17:05

GSOMEM’den sanayiciye “yarı yarıya” istihdam desteği: Kursiyeri işe alana maaşın yüzde 50’si hibe

03.11.2026 - 17:03
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR