Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Bulut: “Depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız”

Yayınlama: 15.07.2026 - 21:29 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 100
Paylaş:

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bulut, Pazarcık ilçesinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, “Depremsiz Türkiye mümkün olmadığına göre depremlere hazırlıklı olmaktan başka çaremiz bulunmuyor” dedi.

TÜRKİYE, BİR DEPREM ÜLKESİDİR

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Gaziantep’te de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten İMO Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bulut, depremle yaşamayı öğrenmenin zorunluluğuna vurgu yaptı. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Başkan Mehmet Bulut, “Depremler olmaya devam edecektir. Depremi engelleme imkanımız olmadığına göre depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız” diye konuştu. 

Depremlerin afete dönüşmemesi için kentlerin depreme dirençli hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Bulut,  “Afet, bir doğa olayının kendisi değil doğurmuş olduğu sonuçlardır. Doğanın kendi kuralları her zaman işleyecektir. Önemli olan yaşanacak doğa olaylarını afete dönüştürmeyecek yapıların üretilmesi ve sağlıklı bir çevrenin yaratılmasıdır. Depremi her zaman öncelikli gündem maddesi yapmalı ve yaşadığımız şehirleri depreme dayanıklı hale getirmeliyiz” diye konuştu.

DEPREME HAZIRLIK KONUSUNDA BAŞARILI DEĞİLİZ

Depremlere hazırlığın kentin ve ülkenin öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini söyleyen Bulut, bunun için tüm kurum ve kuruluşların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Bulut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 3 yıldan fazla bir zaman geçti. Gaziantep’in de dahil olduğu 11 ili etkileyen depremlerde 53 binden fazla canımızı kaybettik. Aradan geçen zaman içerisinde depreme hazırlık konusunda başarılı olduğumuzu söylemek mümkün değil. Çünkü depremin ne zaman olacağını bilemiyoruz. Her an olabilir. Bu nedenle de zaman kaybetmeden depreme dirençli kentleri oluşturmak zorundayız.

DEPREM BİRİNCİ ÖNCELİKLİ GÜNDEM OLMALI

Depremin öncelikli gündem maddesi olması için yeni bir depremin olmasını beklememeliyiz. Yerel yönetimler günlük politikalar yerine kalıcı toplum yararı güden çalışmalar içerisine girmeli, kaynaklarının önemli kısmını depreme dirençli kentler ve sağlıklı çevreler oluşturmak için ayırmalı, günü kurtaracak popülist işler için değil güvenli yaşanabilir geleceği oluşturmak için çabalamalıdır.

Ülkedeki riskli yapı stoku belirlenmeli, yapı envanteri çıkarılarak belirli bir risk sırası ile tüm binaların deprem güvenliğinin belirlenmesi zorunlu hale getirilmelidir. Güvenli ve sağlıklı yapılaşma için, bilim çevrelerinin meslek odalarının önerileri derhal hayata geçirilmelidir.”

Son Haberler

Erim Arıkan," Bu bir itibar Suikastıdır"

01.10.2026 - 00:13

Güney Dağdeviren: Sap ile Saman Ayrılmalı

30.09.2026 - 23:58

Kaşısarı’dan örnek davranış

30.09.2026 - 22:21

Hanifi Kaplan’dan teşekkür mesajı

30.09.2026 - 22:21

GAÜN’ün eski rektörü hayatını kaybetti

30.09.2026 - 21:57

GİBTÜ Hezarfen İHA Takımı’ndan TEKNOFEST’te Büyük Başarı

30.09.2026 - 19:01

BU YILIN TEMASI “DENEYİM ÇAĞI: GASTRONOMİ, TARIM, TURİZM VE MİSAFİRPERVERLİK”

30.09.2026 - 19:01

Akcan: “İhracatçılarımızı Dijital Dönüşümle Geleceğe Hazırlıyoruz”

30.09.2026 - 19:00

BAŞKAN YILMAZ, DÜLÜK ANTİK KENTİ’NİN TARİHİ MİRASINI VİYANA’DA ANLATTI

30.09.2026 - 18:59

BAŞKAN TAHMAZOĞLU TEKNOFEST GÜNEYDOĞU’DA

30.09.2026 - 18:51
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR