Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİNDE DOĞAYI KEŞFEDİYORUM PROJESİ  

Yayınlama: 09.04.2025 - 17:29 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 4
Paylaş:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliğinde düzenlenen “Doğayı Keşfediyorum” Projesinin oryantasyon programı düzenlendi.

 

2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yaşadığı çevreyi gözlemleyen ve doğayla güçlü bir bağ kuran bireyler yetiştirmek amacıyla hazırlandı.

 

Proje kapsamında öğretmenler rehberliğinde sadece sınıflar içinde değil, çocukların yakın çevresindeki doğa ve doğal ortamı tanımaları, gözlemlemeleri, yaşadıkları çevreyi keşfetmelerini amaçlıyor.

 

Eğitimler sürecinde 190 bin kişiye ulaşılması hedeflenen projede 4 bin farklı okulda 10 bin öğretmene bilgi verilerek çocukların eğitimlerine katkı sağlanacak. Tüm öğrencilere kitapçıklar dağıtılıp bilgilendirme yapılacak.

 

Projenin devamında ise Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı şehirde yeşil alan sayısını artırmaya devam edecek.

 

ŞAHİN: EĞİTİM, BİLİM, SPOR, KÜLTÜR SANAT VE YEŞİL ŞEHİR GAZİANTEP ÜZERİNE ÇOK İDDİALIYIZ

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin programda yaptığı konuşmada doğayı incitmemek için bir araya gelen katılımcılara teşekkür ederek, “Eğitim, bilim, spor, kültür sanat ve yeşil şehir Gaziantep üzerine çok iddialıyız. Bu projeyi çok destekliyoruz. TEMA vakfı çok önemli. Bu bir ekip işi. Bu projeyi buraya kadar getiren herkese çok teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

 

“GAZİANTEP YAPTIĞI BU YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI AVRUPA BİRLİĞİ’NE ALINDI”

 

Projenin önemine vurgu yapan Başkan Fatma Şahin Gaziantep’te doğayı korumak için Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projelere değinerek konuşmasını şu sözlerle devam etti:

 

“Antarktika’ya çok uzun bir yolculukla gittik. Bize eksi 20 derece dediler bir gittik artı 2 derece. Buzullar eriyor. Dolayısıyla artık bu iş bir yeşili sevmek muhabbetinden çıktı gezegenimizi korumamız lazım. Bu bir mecburiyete dönüştü. Döndükten sonra yaptığımız çalışmalar üzerine devam ettik. Gaziantep üzerine baktığımız zaman kişi başına düşen yeşil alanı çoğalttık. Gaziantep yaptığı bu yeşil alan çalışmalarından dolayı Avrupa Birliği’ne alındı. Biz Türkiye’den önce Gaziantep olarak Avrupa Birliği’ne girdik.

 

“ÇOK BÜYÜK BİR YATIRIM YAPILIYOR”

 

İklim Master Planı’na değinen Şahin, Gaziantep’te biyolojik oksijen ihtiyacı, kimyasal oksijen ihtiyacı bu altyapıda organizeye götürüldüğünde arıtmalara rağmen hala Nizip Çayı kısmının kirlendiğini belirterek konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

 

“Biz şu anda Organizede daha yüksek biyolojik ve endüstriyel arıtmaya geçmek durumunda kaldığımızı gördük. Çok büyük bir yatırım yapılıyor şu anda. İkinci en önemli kısım ulaşım. Eski otobüslerin yaşlarını gençleştirdik. Şimdi hidrojenli otobüsü çalışıyoruz. Çocukların kitaba ulaşması lazım. Kitabı sevmesi lazım. Kitaptan çıkan ana fikri uygulaması lazım.”

 

KILINÇ: TÜRKİYE’DE BU İŞE İLK BAŞLAYAN, EN GÜÇLÜ ŞEHİRDE YÜRÜTEN İLK ŞEHİR GAZİANTEP

 

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç, Gaziantep’te bu tür faaliyetlerin yapılmasının kolay olduğunu belirterek, “Türkiye’de bu işe ilk başlayan, en güçlü şehirde yürüten ilk şehir Gaziantep. Gazi şehrin her alanda birinci olduğu gibi çok büyük destekçileri var. Bunun başında da Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin geliyor. Çocuklarımızın ekolojik okur-yazar olması, doğayı fark etmesi, yarınlara sürdürülebilir birleşen bırakabilmesi için ihtiyaç duyulan becerilere öğretmenlerimiz ve belediyemizin desteğiyle inşallah ulaşmış olacağız” dedi.

 

KATIOĞLU: HEPİMİZİN HAYALİNİ BETONLAR DEĞİL, DOĞA SÜSLÜYOR

 

TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Muharrem Katıoğlu programda yaptığı konuşmada, doğayı korumak ve keşfetmenin önemine vurgu yaparak, “Hepimizin hayalini betonlar değil, doğa süslüyor. Biz artık şunu yapalım istiyoruz. Çocuklarımızın ayakkabılarını artık anneleri bağlamasın. Bu çocuklar hayatın içinde büyüsünler. Çoğumuz dut ağacının, ceviz ağacının dallarında büyüdük. Proje çok emek verilen bir proje. Çocuklar çevresindeki ağaçları tanıyacaklar” diye konuştu.

 

Projenin devamında ise daha sonra uzman eğitimcilerin katılımıyla proje bazında eğitim sunumları verilecek.

Son Haberler

Kurtulmuş: "Filistin özgür olana kadar büyük kurtuluş mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz"

12.10.2026 - 20:21

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Gaziantep Valiliğine ziyaret

12.10.2026 - 20:21

Gaziantep’te Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

12.10.2026 - 20:19

SANKO’da Şah ve Beyin Damarına Aynı Anda Müdahale

12.10.2026 - 20:18

Başkan Umut Yılmaz’dan Emirhan’a Anlamlı Davet

12.10.2026 - 20:15

Şahinbey, Türkiye Yıldızlar Ligi’ne Ev Sahipliği Yaptı

12.10.2026 - 20:12

Süper Lig’in Yayın İhalesi İçin Hazırlıklar Sürüyor

12.10.2026 - 20:10

Nizip’teki Tesisin Hibe ve Kredisi Mecliste Tartışma Yarattı

12.10.2026 - 20:08

GastroAntep Kültür Yolu Festivali, Sefo konseriyle sona erdi

12.10.2026 - 20:05

Potanın Devleri Büyükçekmece’yi 90-70 Mağlup Etti

11.10.2026 - 22:57
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR