Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
Anasayfa GUNDEM
GUNDEM

“Çalışanlarımızla birlikte başardık”

Yayınlama: 30.04.2020 - 12:52 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 14
Paylaş:

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, emek ve alın teriyle ülke kalkınmasında önemli rol oynayan tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.

OSB Başkanı Cengiz Şimşek, tüm dünyada işçi ve emekçilerin birlik ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Üretim, istihdam ve ihracat alanında elde ettiğimiz başarıyı çalışanlarımızla birlikte sağladık” dedi.

170 BİN ÇALIŞANIMIZLA BÜYÜK BİR AİLEYİZ

KOVİD-19 salgını dolayısıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün bu yıl kalabalık tören ve toplantılarla kutlanamayacağını ifade eden Başkan Şimşek, “Pandemi günlerinde insanlarımızın zorunlu olmadıkça sokağa çıkmadığı bu dönemde, sanayi tesislerimizde salgının yayılmasını önlemek amacıyla her türlü tedbirler alınarak üretime devam edilmektedir. Sanayi tesislerimizde istihdam edilen, emek ve alın terleriyle üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan 170 bin kadar çalışanımızla büyük bir aileyiz. Bugün Türkiye’nin en başarılı OSB’lerinden birisi olmamızı, çalışanlarımıza borçluyuz” diye konuştu.

HEM EKONOMİ HEM DEMOKRASİ GÜÇLENECEKTİR

Emek ve alın terinin kutsal olduğuna dikkat çeken Başkan Şimşek, şöyle devam etti: “Çalışanlarımızın sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili tedbirlerin tam olarak alınması, ekonomik ve sosyal haklarıyla çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, çalışanlarımızın kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyen koşulların oluşturulması bizler için önemlidir. Diğer taraftan çalışan haklarına saygı, çağdaş demokrasilerin de vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Çalışma hayatının iyileştirilerek, çalışanlarımızın daha iyi şartlarda istihdam edilmeleri ekonomimizi olduğu kadar, demokrasimizi ve sosyal hayatımızı da güçlendirecektir” diye konuştu.

HÜKÜMETİMİZ ÖNEMLİ TEDBİRLER ALIYOR

Hükümetin son yıllarda çalışma hayatının iyileştirilmesine yönelik önemli kararlar aldığını da hatırlatan Şimşek, açıklamasını şöyle tamamladı: “Pandemi döneminde gerek hükümetimiz gerekse de sanayicilerimiz her türlü fedakarlığı yaparak, istihdamın zarar görmemesi ve çalışanlarımızın mağdur olmaması için gerekli önlemleri almaktadır. Daha güçlü bir Türkiye için üreten, emek harcayan ve alın teri döken tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlar, provokasyonlardan uzak, bayram havasında ve özgürce kutlanacak 1 Mayıslar dilerim.”

# 1 Mayıs # Cengiz Şimşek # Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi # haber # İşçi Bayramı
Son Haberler

Yeni Parti İl Başkanlığına Yücel adaylığını açıkladı

09.09.2026 - 22:43

Dr. Ünal: “Çocuklarda hemanjiomlara dikkat. Her kırmızı leke masum olmayabilir!”

09.09.2026 - 19:55

Umut Yılmaz’ın Kullandığı Araç Kimin Çıktı? İhale Şirketine Uzanan Bağlantı

09.09.2026 - 19:53

BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME KESİNTİSİZ VE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

09.09.2026 - 19:51

ŞEHİTKAMİL’DEN KARACAAHMET’E ÇOK AMAÇLI PAZAR YERİ

09.09.2026 - 19:49

Hanifi Kaplan’a partililerden güçlü destek

08.09.2026 - 23:02

Çamlıtepe’de yollar yenilendi

08.09.2026 - 23:01

Bel ve boyun ağrısını hafife almayın

08.09.2026 - 19:21

ŞAHİN, KARKAMIŞ’TA YÜKSELEN GAZİ KONUT PROJESİNİ İNCELEDİ

08.09.2026 - 19:18

JİNEKOLOJİK KANSERLERDE ERKEN TANI VE DÜZENLİ TARAMA HAYAT KURTARIR

08.09.2026 - 19:17
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR