Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›SIYASET
SIYASET

CHP Gaziantep’te nefesler tutuldu

Yayınlama: 08.11.2017 - 18:40 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 27
Paylaş:

İlçe kongrelerini tamamlayan Gaziantep CHP’de gözler İl Başkanlığı seçimine çevrildi.

Yoğun kulis çalışmaları ve delege tartışmaları ile ilçe kongrelerini tamamlayan CHP’de mevcut başkan Hayri Sucu, Akif Keretli, Ali Şimşek, Nöfer Küllük ve Melih Meriç isimleri geçiyor.

5 İSİM GEÇİYOR

CHP’de 15 Eylül tarihinde sona eren delege tespitlerinin ardından, ilçe başkanlığı seçimleri de sona erdi. Yoğun tartışmalar eşliğinde yapılan kongreler sonrası şimdi gözler il başkanlığı için kimlerin aday olacağına çevrildi. Mevcut başkan Hayri Sucu’nun ‘Daha işim bitmedi. Yapacak çok işimiz var’ diyerek yeniden aday olduğunu açıklamasının ardından Akif Keretli de aday olduğunu duyurmuştu. Ali Şimşek, Melih Meriç, Nöfer Küllük ve Sait Köse gibi isimlerin de nabız yokladığı ve aday olma ihtimallerinin bulunduğu dile getirildi. CHP’de ‘Asker delege’ iddiaları nedeniyle adaylık için ismi geçen bazı adayların seçime girmeyeceği de gelen haberler arasında. İlçelerde yeniden mevcut başkanların kazanması nedeniyle mevcut aday Hayri Sucu dışındaki isimlerin çekilme ihtimali olduğu da belirtiliyor. Akif Keretli’nin ise aday olma ihtimaline kesin gözle bakılıyor.

TOPLU İSTİFALAR OLABİLİR

Parti içerisinde özellikle delege tespitleri sırasında büyük haksızlık yapıldığını iddia edenlerin sayısı çok yüksek. İlçe başkanlığı ve yönetim kurullarının belirlenmesi ile birlikte büyük bir küskünler ordusunun oluştuğu partide, il seçimleri sonrasında toplu istifaların gelebileceği dile getirildi. Bazı partililerin, “Daha partinin yolunu bilmeyenler ilçe yönetimlerine giriyor. Delegeler yazılıyor. Parti için mücadele eden ve gecesini gündüzüne katanlar ise yok sayıldı. Bu şartlarda yapılan seçimlerde ortaya çıkan sonuçlar da partimizi küçültüyor” diye tepki gösterirken bazı partililer de, istifa etmeye hazırlanıyor. Özellikle İyi Parti ile dirsek temasında olduğu belirtilen çok sayıda CHP’li olduğu da dile getiriliyor.

Aday olmayı düşünenlerle yönetimde yer almak isteyenlerin kulis çalışmalarına devam ettikleri belirtiliyor. ‘CHP’de dananın kuyruğu il seçiminden sonra kopacak’ diye tepkili olan partililer, hak etmeyen isimlerin de yönetimlerde yer aldığından şikayetçi. Oy getiren kalifiye isimlerin daha fazla ağırlıkta olması gerektiğine dikkat çeken CHP’liler, “Şu anda seçimler yapıldı. Delege tespitlerinde büyük hatalar yapıldı. Daha sonra ilçe yönetimlerindeki isimler de yanlış. İyi inceleyin. Partinin yolunu bilmeyen, en ufak çalışmada yer almayanlarla yönetimler oluşturulmuş. Bu şartlarda CHP, Gaziantep’te daha da küçülecek” şeklinde tepkilerini ortaya koydular.

# aday # Akif # bulunduğu # chp # CHP Gaziantep # CHP’de # delege # Hayri # ilçe # isimlerin # olunan # Sahip
Son Haberler

Lider Merinos, Bursa Deplasmanında Galibiyet Peşinde

25.10.2026 - 15:03

Özbalta: "Çok özel ve güzel bir galibiyet aldık"

24.10.2026 - 21:10

Cihan Ünal: "Kaybettiğimiz için çok üzgünüz"

24.10.2026 - 21:05

Doku’da Genç Tasarımcılar Geleceğin Tekstiline İmza Attı

24.10.2026 - 21:01

ŞEHİTKAMİL’DE ŞİMDİ SIRA ET MESELESİNDE!

24.10.2026 - 21:00

Gaziantep’te Ucuz Et Satış Noktaları Açılıyor

23.10.2026 - 22:31

Fatma Şahin’den Gençlere Gezi Sözü: 300 Öğrenciyle Soru-Cevap Buluşması

23.10.2026 - 22:29

Gaziantep'te Kılıçdaroğlu Hareketliliği

23.10.2026 - 22:27

Müslim Sarı’dan Gaziantep’te İşbirliği Mesajı: “Sabrımızın Bir Sınırı Var”

23.10.2026 - 22:25

Gaziantep FK’lı Futbolculardan Memik Yılmaz’a Galibiyet Sözü!

23.10.2026 - 22:23
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR