Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›SIYASET
SIYASET

CHP İktidarında 3600 Ek Gösterge ve EYT Sorununu Çözeceğiz!

Yayınlama: 05.10.2021 - 20:57 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 4
Paylaş:

Yılmazkaya mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması için öğretmen yetiştirme ve istihdam politikalarının uluslararası standartlara uygun ve bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Bu anlamda değerli eğitim emekçilerimizin hak ettiği ve her dönem söz verilmesine rağmen yerine getirilmeyen 3600 ek göstergenin biran önce verilmesi gerek” dedi.

EYT’ye Takılan Öğretmenlerimize Emeklilik Hakkı Tanınmalıdır!

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, “Binlerce eğitim emekçisi hem prim gün sayısını hem de hizmet yılını doldurmasına rağmen yaş şartını sağlayamadığı için emekli olamamakta, zorunlu bir şekilde çalışma hayatına devam etmektedir. Kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerimizin pandemi süreci göz önünde bulundurularak emekliliklerinin önündeki bu engel biran önce kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kronik Rahatsızlığı Olan Öğretmenler Emekli Edilmeli!

Öğretmenlerin sağlığı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, “Pandemiyle birlikte kronik hastalığı olan binlerce öğretmen, yüz yüze eğitim sürecinde risk grubunda olduğu için çalıştığı iş ortamında saatlerce bir sınıfta 40 kişilik öğrenci gruplarıyla temas etmemek adına büyük çaba harcamaktadır. Ama aynı havayı solumaktadır. Kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerimiz 30-40 kişilik sınıflarda risk altında olduğu için tedirgin bir şekilde çocuklara ders vermeye çalışmaktadır. Bu süreç ne öğrenciler içi nede öğretmenler için verimli geçecektir. Bu gerçekler göz önünde bulundurularak biran önce kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerimizin emekli edilmesi gereklilik arz etmektedir. AKP Hükümeti, bu konudaki tutumundan vazgeçmeli, kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerin sağlığıyla ve geleceğiyle oynamamalı, EYT’ye takılan öğretmenleri salgın gerçeğini göz önünde bulundurarak biran önce emekli etmelidir.

Öğretmenlerimizin bu çığlığına kulak verilmeli, eğitim emekçilerinin bu haklı taleplerine, yaşanan bu mağduriyetlere biran önce çözüm bulunmalıdır. Eğer

bu adımlar şimdi atılmazsa, CHP iktidarında 3600 ek gösterge ve EYT sorununu çözecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak öğretmenlerimize dayatılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın karsısında olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, bizleri yetiştiren eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum…” ifadelerini kullandı.

Son Haberler

Uğur Kalkan: Hedefim parti içi yarışı kazanmak değil, Yeni Parti’yi iktidara taşımak

25.09.2026 - 22:24

Emrah Sezer: “Örgütümle yöneteceğiz”

25.09.2026 - 22:09

GİBTÜ’de sağlık alanında yeni merkez

25.09.2026 - 21:45

Eczacıların talepleri Bakan Yardımcısı’na iletildi

25.09.2026 - 21:44

Gaziantep’te akaryakıt istasyonu ihalesinde büyük teklif

25.09.2026 - 21:42

BAŞKAN YILMAZ’DAN EĞİTİME YENİ DESTEK 

24.09.2026 - 22:03

Hasan Öztürkmen’den Bakan Tekin’e ‘ücretli öğretmen’ soruları

24.09.2026 - 20:02

Dr. Aktaş: “Kanser tedavisi alan hastalar sonbahar-kış döneminde enfeksiyonlara karşı nelere dikkat etmeli?”

24.09.2026 - 20:01

Taner Nakıboğlu hakkında beraat ve tahliye kararı

24.09.2026 - 20:00

Mimar Yahya Cihan Altınbaş, YENİ Parti Nizip İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı.

24.09.2026 - 19:57
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR