Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Çoklu baro büyük tehlikedir

Yayınlama: 07.07.2020 - 15:55 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 13
Paylaş:

Haftalık basın açıklamasını yine yazılı yapan İYİ Parti İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, gündemde yer alan çoklu baro konusuna değindi. Hocaoğlu, “Bir ülkede eğitim ve adaleti bitirirsen her şeyi bitirirsiniz. AKP hükümeti önce eğitimi bitirdi. Üniversiteler para ile diploma dağıtma merkezi haline geldi. Şu anda parayı verince üniversite diploması alınıyor. Sonuç mu ortada eline diploma olan binlerce vasıfsız genç var dedi.

“SİYASİLER HAKİM YADA SAVCI OLMAMALI”

“Çoklu baroya gelinen sürece bakılınca; önceki dönemlerde hakim veya savcı görevden ayrılıp herhangi bir partiden milletvekili adayı veya belediye başkanı adayı olunca seçimi kayıp ettiğinde tekrar göreve dönemezdi. Çünkü artık siyasallaştığı, tarafsızlığını koruyamayacağı düşünülürdü. Doğrusu da buydu. Ancak şu anda bir siyasi partinin il ve ilçe başkanlığını yapan, yönetimlerinde bulunan kişiler hakim, savcı olarak atanıyor. Bu yargıda vahamettir.”

“ÇOKLU BARODA ÖNYARGI OLUŞACAK”

“Çoklu baro ise bunun ikinci aşamasıdır. Hakim veya savcı önüne gelen davanın avukatının baro kaydına bakarak ön yargılı duruşmaya çıkacak ve dosyayı inceleyecektir. Karar verir iken etki altında kalacağı muhakkaktır.

Herhangi bir davasını avukata vermek isteyen vatandaş ise iktidara yakın baroya bağlı avukatı tercih edecektir. Bu kaçınılmaz bir sonuçtur. Mevcut iktidarın karşısında yer alan bir baroya bağlı avukata vatandaş davasını vermekten kaçınacaktır. Oysaki, cübbede düğme yoktur. Yargı bağımsızdır. Adalet heykelinde teraziyi tutan THEMİS’in gözleri bağlıdır. Amaç tarafları görerek etkilenmemesi arzu edilir.  Geçmiş çağlarda dahi adaletin tarafsız olması gerektiği, bir gün herkesin adalete muhtaç olacağı öngörülmüştür. Ancak şu anda ülkemizin geldiği süreç, korkunç seviyededir. Çoklu baro ülkemizde tarafsız yargının bitirilmesinin son ayağıdır. Unutulmamalıdır ki adalet herkese lazımdır. Biz çoklu baroyu adalet ve yargının bağımsızlığı adına kabul etmiyoruz. Ben bir avukat ve İYİ Parti il başkanı olarak çoklu baroyu açıkladığım nedenlerle kabul etmiyorum.”

# baro
Son Haberler

Lider Merinos, Bursa Deplasmanında Galibiyet Peşinde

25.10.2026 - 15:03

Özbalta: "Çok özel ve güzel bir galibiyet aldık"

24.10.2026 - 21:10

Cihan Ünal: "Kaybettiğimiz için çok üzgünüz"

24.10.2026 - 21:05

Doku’da Genç Tasarımcılar Geleceğin Tekstiline İmza Attı

24.10.2026 - 21:01

ŞEHİTKAMİL’DE ŞİMDİ SIRA ET MESELESİNDE!

24.10.2026 - 21:00

Gaziantep’te Ucuz Et Satış Noktaları Açılıyor

23.10.2026 - 22:31

Fatma Şahin’den Gençlere Gezi Sözü: 300 Öğrenciyle Soru-Cevap Buluşması

23.10.2026 - 22:29

Gaziantep'te Kılıçdaroğlu Hareketliliği

23.10.2026 - 22:27

Müslim Sarı’dan Gaziantep’te İşbirliği Mesajı: “Sabrımızın Bir Sınırı Var”

23.10.2026 - 22:25

Gaziantep FK’lı Futbolculardan Memik Yılmaz’a Galibiyet Sözü!

23.10.2026 - 22:23
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR