Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›SIYASET
SIYASET

Deva’da Durmak YOK

Yayınlama: 09.01.2021 - 13:48 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 3
Paylaş:
 Nizip ziyaretine DEVA Partisi Nizip İlçe Başkanlığı  ile başlayan DEVA Partisi Gaziantep teşkilatı daha sonra esnafı ziyaret ederek sorunları dinledi. İl Başkanı Ertuğrul Kaya 2021 yılının ilk saha çalışmasına Nizip İlçe Başkanı Ömer Kılıçparlar  ile Nizip’te başladıklarını söyledi.

Nizip’in Gaziantep için çok önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Kaya ”Nizip, nüfusu ve ekonomik üretimiyle Gaziantep’in önemli ilçelerinden biri. Bu nedenle  2021’in ilk saha çalışmasına buradan başladık.” Dedi. Esnaf ziyaretlerini sorunları yerinde görmek için planladıklarını belirten Kaya “Hükümetin açıkladığı rakamlar ile esnafımızın söyledikleri arasında çok büyük farklar var. Esnafımız ekonomik şartların giderek kötüleştiğini ifade ediyor. Yapılan kira ve çalışan desteği maalesef esnafın derdine derman olmaktan çok uzak.” Dedi.

GÜMRÜK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞART

Nizip’te tüm meslek ve esnaf odaları ile görüştüklerini belirten Kaya “Meslek ve esnaf odalarımız Gaziantep’in en önemli üretim merkezi olan Nizip’in ihmal edildiğini düşünüyor. Tarımsal ve ekonomik üretimi ile Gaziantep ihracatına büyük katkılar sağlayan Nizip maalesef hak ettiği ilgiyi göremiyor. “ diye konuştu.

Nizip’te orta ölçekli çok sayıda firma olduğunu ve bunların ihracat yaptığını belirten Kaya “ Nizip esnafının ve iş dünyasının önünü açacak  adımların bir an önce atılması gerekiyor.  Özellikle ivedi olarak Nizip’te Gümrük Şube  Müdürlüğü’nün kurulması gerekiyor. Çok sayıda firma ile şehrimize döviz kazandıran Nizip için bu çok görülmemeli. İlçede bir Gümrük Şube Müdürlüğü’nün varlığı hem ihracat rakamlarını değiştirecek hem de ihracatı kolaylaştıracaktır. Nizip iş dünyasının bu beklentisi karşılanmalıdır. ” dedi.

TARIMSAL SANAYİYE DESTEK

Nizip’in fıstık ve zeytin diyarı olduğunu söyleyen Kaya ”Nizip için bu iki ürünü merkeze alacak şekilde stratejik planlamalar yapılmalı. Fıstık ve zeytin üreticisini destekleyerek bunun endüstriyel alanda kullanımını artırmak için iş insanları teşvik edilmeli. Nizip, dünyaya fıstık,  zeytinyağı ve sabun satıyor ama maalesef  bu alanda marka çıkaramıyoruz. Bu durum Nizipli iş dünyasının hatası değil. Hükümet ve yerel yöneticiler bu alanda teşvik edici politikalar üretmeli Nizipli hemşerilerimize destek olmalı” diyerek sözlerini tamamladı.

Son Haberler

BAŞKAN YILMAZ’DAN EĞİTİME YENİ DESTEK 

24.09.2026 - 22:03

Hasan Öztürkmen’den Bakan Tekin’e ‘ücretli öğretmen’ soruları

24.09.2026 - 20:02

Dr. Aktaş: “Kanser tedavisi alan hastalar sonbahar-kış döneminde enfeksiyonlara karşı nelere dikkat etmeli?”

24.09.2026 - 20:01

Taner Nakıboğlu hakkında beraat ve tahliye kararı

24.09.2026 - 20:00

Mimar Yahya Cihan Altınbaş, YENİ Parti Nizip İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı.

24.09.2026 - 19:57

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON UZMANI DR. MELİHA HAFIZ HATEM’DE

24.09.2026 - 19:55

Gaziantep, Şanlıurfa merkezli depremle sarsıldı

24.09.2026 - 19:54

ŞEHİTKAMİL’DE EĞİTİM DESTEKLERİ İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

24.09.2026 - 19:53

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ÇİFTÇİLERE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

24.09.2026 - 19:50

Kaşısarı."partiyi makamda değil, sokaklarda yöneteceğiz

24.09.2026 - 13:16
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR