Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Dülük kavşağı hızla devam ediyor

Yayınlama: 27.07.2025 - 18:53 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 4
Paylaş:
Dülük Kavşağı ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında inşası süren Dülük-OSB Tüneli ve Bağlantı Yolları Projesi, tamamlandığında ulaşım süresini 40 dakikadan sadece 10 dakikaya indirecek.

Gaziantep’te sanayi ve şehir içi ulaşımda yıllardır yaşanan trafik sorununa tarihi bir çözüm geliyor. Dülük Kavşağı ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında inşası süren Dülük-OSB Tüneli ve Bağlantı Yolları Projesi, tamamlandığında ulaşım süresini 40 dakikadan sadece 10 dakikaya indirecek. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GAOSB ve Karayolları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen proje hem şehir içi trafiği rahatlatacak hem de sanayi taşımacılığını kolaylaştıracak.

8,3 Kilometrelik Ulaşım Koridoru: Tünel, Köprü, Kavşak… Hepsi Bu Projede

Toplamda 8 bin 315 metre uzunluğa sahip olacak ulaşım hattı, Dülük Kavşağı’ndan başlayarak Organize Sanayi Bölgesi içindeki ana arterlere ve TAG Otoyolu’na kadar uzanacak. İki yönlü, üçer şeritli olarak planlanan proje kapsamında:

  • 3.250 metre uzunluğunda çift tüplü tünel,

  • 8 adet köprü,

  • 3 büyük kavşak inşa edilecek.

Bu yönüyle proje, sadece bir ulaşım hattı değil; aynı zamanda bölge lojistiğini yeniden şekillendirecek dev bir altyapı yatırımı olarak görülüyor.

Başkan Şahin Sahada: “Yeşil Şehir, Akıllı Şehir Hedefimize Hizmet Ediyor”

Proje sahasında teknik incelemelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çalışmalardaki ilerlemeden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Her gün yaklaşık 300 bin kişi OSB’ye ulaşmak için bu yolu kullanıyor. Bu proje sayesinde hem zaman hem yakıt tasarrufu sağlanacak. Bu sadece bir ulaşım projesi değil, aynı zamanda çevresel bir dönüşüm hamlesidir. Şehir içi trafik rahatlayacak, karbon salınımı azalacak. Otoban bağlantısıyla birlikte, daha önce 40 dakikada gidilen yol artık sadece 10 dakikada geçilecek. Bu da yeşil şehir, akıllı şehir hedefimize doğrudan katkı sağlıyor.”

Gül: “Cumhurbaşkanımızın Desteğiyle Gaziantep’e Yakışan Bir Projeyi Hayata Geçiriyoruz”

TBMM Grup Başkanvekili ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül de inşaat alanında yaptığı açıklamada projeye dair şu değerlendirmeyi yaptı:

“Başkanımız Fatma Şahin’in seçim döneminde verdiği sözlerden biri olan bu proje artık sahada hayat buluyor. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle Gaziantep’e yakışan çevreci, vizyoner ve devasa bir yatırım yürütülüyor. Teknik ekiplerden aldığımız bilgiler doğrultusunda sürecin sağlıklı ilerlediğini görüyoruz. Bu projeler, Gaziantep’in geleceği için kritik önemde.”

Sanayi, Ticaret ve Lojistik İçin Dönüm Noktası

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB), Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olarak her gün binlerce işçiye ve yüzlerce lojistik araca ev sahipliği yapıyor. Dülük-OSB Tüneli, sanayi bölgesine ulaşımı kolaylaştırarak üretim verimliliğini artıracak, trafik yükünü azaltacak ve şehrin doğu-batı aksında yeni bir mobilite hattı oluşturacak.

Son Haberler

Hayri Sucu: “Ben de adayım”

08.10.2026 - 22:11

Yücel,"Asistana değil, il başkanına ihtiyaç var"

08.10.2026 - 20:51

Kılıçdaroğlu 24 Ekim’de Gaziantep’e Geliyor

08.10.2026 - 20:01

Yeni Parti Şehitkamil’de görev teslimi yapıldı

08.10.2026 - 19:59

FORMAYI AL BİLET KAZAN

08.10.2026 - 19:30

Gaziantep FK’ya Rodrigues Dosyasından Transfer Yasağı

08.10.2026 - 19:23

Yeni Parti Gaziantep’te Kongre Öncesi “Tarafsızlık” Tartışması

08.10.2026 - 19:20

Gaziantep Valiliği'nden Eğitime 65 Bin Ayakkabı

08.10.2026 - 19:18

GastroAntep Coşkusu Kortejle Gaziantep Sokaklarına Taşacak

08.10.2026 - 19:13

GSO’da Konukoğlu ve Ünverdi yeniden başkanlığa seçildi

08.10.2026 - 19:09
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR