Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Pamuk: Kimileri milyarlık ihale peşinde, Kimileri beleş ekmek peşinde

Türkiye’de hayırseverler tarafından dağıtılan ekmekler için vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu görüntüler, ülkedeki ekonomik sıkıntıların yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

Yayınlama: 15.03.2026 - 19:59 Güncelleme: 15.03.2026 - 20:07 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 85
Paylaş:

Görüntülerde özellikle bir çocuğun aldığı ekmek için sevinmesi sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Bu görüntüler üzerine açıklama yapan Mehmet Pamuk, ülkede artan ekonomik zorluklara dikkat çekti. Pamuk, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girildiği bir dönemde insanların temel gıda için mücadele etmesinin düşündürücü olduğunu ifade etti.

Pamuk açıklamasında, ekmek kuyruğunda yaşanan sahnelerin toplumdaki ekonomik tabloyu açıkça ortaya koyduğunu söyledi. Gaziantep’te de benzer görüntülerin yaşandığını belirten Pamuk, bazı yardım dağıtımlarının gerekli izinler olmadığı için çekinerek yapıldığını dile getirdi.

Çocuğun Ekmek Sevinci Tartışma Yarattı
Pamuk, özellikle bir çocuğun aldığı ekmek için “Allah” diyerek sevinmesinin toplum açısından çarpıcı bir görüntü olduğunu belirtti. Bu durumun yalnızca ekonomik değil aynı zamanda sosyal bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Kültür Merkezi İhalesi Eleştirisi
Pamuk, Gaziantep’te planlanan yeni kültür merkezi projelerini de eleştirdi. Şehirde mevcut kültür merkezlerinin yeterince kullanılmadığını ifade eden Pamuk, yaklaşık 2 milyar liranın üzerinde olduğu belirtilen yeni kültür merkezi ihalesinin mevcut ekonomik şartlarda doğru bir öncelik olmadığını savundu.

Gaziantep’te yaşayan bir vatandaş olarak mevcut kültür merkezlerinin şehir hayatında beklenen karşılığı bulamadığını öne süren Pamuk, belediyelerin önceliğinin vatandaşların temel ihtiyaçlarına çözüm üretmek olması gerektiğini dile getirdi.

“Öncelik Halkın Temel İhtiyaçları Olmalı”
Pamuk, ekonomik sıkıntıların derinleştiği bir dönemde belediyelerin yatırım önceliklerini dikkatli belirlemesi gerektiğini vurguladı. Açıklamasında, bir yanda insanların geçim sıkıntısı yaşarken diğer yanda büyük projelerin gündeme gelmesinin toplumda tepki oluşturabileceğini ifade etti.

Yerel yönetimlerde karar mekanizmalarının da daha özgür tartışma ortamına sahip olması gerektiğini söyleyen Pamuk, şehir ihtiyaçlarının daha sağlıklı değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamasının sonunda Pamuk, iftar sofraları gibi sosyal yardımların önemli olduğunu ancak kalıcı çözümün insanların yardıma muhtaç olmadan yaşayabileceği bir ekonomik düzen kurmak olduğunu ifade etti.

Son Haberler

Şahinbeyli Gençler TEKNOFEST Güneydoğu’da 13 Ödülle Tarih Yazdı!

04.10.2026 - 20:43

SANKO Holding, gençlerin yenilikçi fikirlerini destekliyor

04.10.2026 - 20:39

Başkan Yılmaz Teknofest Güneydoğu’da

04.10.2026 - 20:37

Kadooğlu: "Tüm sektörlerimizle şehrimizin ekonomisini geleceğe taşıyoruz"

04.10.2026 - 20:36

Gaziantep Basketbol’dan Nefes Kesen Zafer: Yalova’yı Son Hücumda Devirdi!

04.10.2026 - 20:34

Gaziantep Ticaret Borsası’nda 13 Meslek Komitesinin Yeni Üyeleri Belli Oldu

04.10.2026 - 20:30

Umut Yılmaz'dan Vale Denetimi: İzinsiz İşletmelere Ceza,

04.10.2026 - 14:06

MERİÇ, GAZİANTEP'İN BAZ İSTASYONU SORUNUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

02.10.2026 - 18:59

İKLİM, BİLİM VE KADIN LİDERLİĞİ GAZİANTEP'TE BULUŞTU

02.10.2026 - 18:59

BAŞKAN YILMAZ’DAN GAZİANTEP BASKETBOL MAÇINA DAVET

02.10.2026 - 18:57
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR