Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Fatma Şahin’e büyük görev

Yayınlama: 26.05.2017 - 15:52 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 6
Paylaş:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2016-2019 Dönem Başkanlığını yürüttüğü UCLG MEWA Çevre Komitesi tarafından düzenlenen “Görev Gücü Çalıştayı”, UCLG-MEWA Çevre Komitesi Eş Başkanı Seferihisar Belediyesinin ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirildi.

Dünyada çevre alanındaki iyi uygulamaların tanınmasında komitenin bu alanda üstlendiği misyonun öneminin vurgulandığı çalıştaya, komitenin Türkiye dışından üyeleri, Dura Belediye Başkanı Mohammad Sameer Namoura ve Tebriz Belediye Başkanı Bagher Khoshnavaz da katıldı. Çalıştayda yerel yönetimler tarafından hayata geçirilen çevre dostu iyi uygulamalar sunuldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Gaziantep İklim Değişikliği Eylem Planı sunumu gerçekleştirildi. Çalıştayda ortak istişareler sonunda belirlenen Görev Gücü Başkanlıklarından “İklim Değişikliği ile Mücadele Görev Gücü Başkanlığı” Gaziantep Büyükşehir Belediyesine verildi.

Türkiye’de eylem planını yapan ilk belediye

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında Türkiye’de İklim Değişikliği Eylem Planını hazırlayan ilk belediye oldu. Türkiye’nin gelişen ve büyüyen illeri arasında, sanayisi, tarihi ve gastronomisiyle yer alan Gaziantep’in marka şehir olarak bilinirliğini sağlama vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, iklimde meydana gelen değişikliklerin gün geçtikçe daha fazla hissedilmeye başladığı son yıllarda yaşam kaynaklarımızı korumak adına hep birlikte ele ele vererek çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren daire başkanlığı, 2016 yılında İklim Değişikliği Eylem Planını güncelleyerek Türkiye’de bu konuda yerel yönetimlere rol model olma özelliğiyle ön plana çıktı.

# Gaziantep
Son Haberler

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan’dan 29 Ekim mesajı: ‘Cumhuriyet, aydınlık geleceğin teminatı’

28.10.2026 - 19:00

MHP İl Başkanı Kılıç’tan 29 Ekim mesajı: ‘Cumhuriyet, Türk milletinin ebedi varlık nişanesidir’

28.10.2026 - 18:59

Başkan Umut Yılmaz’dan 103 araçlık Cumhuriyet kortejine davet

28.10.2026 - 18:58

Şehitkamil’de uygun fiyatlı et dönemi: Et ve Tavuk Tanzim Satış Mağazaları açıldı

28.10.2026 - 18:56

Şahinbey’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu: Konservatuvar konserine yoğun ilgi

28.10.2026 - 15:14

Milletvekili Derya Bakbak’tan 29 Ekim mesajı: ‘Cumhuriyetimizin kazanımlarını milletimizle birlikte büyüttük’

28.10.2026 - 15:12

AK Parti İl Başkanı Fedaioğlu’ndan 29 Ekim mesajı: ‘Cumhuriyetimizin değerlerini geleceğe taşımak ortak sorumluluğumuz’

28.10.2026 - 15:11

Başkan Umut Yılmaz’dan 29 Ekim mesajı: ‘Cumhuriyet, bize bırakılmış en kıymetli emanet’

28.10.2026 - 15:10

Gaziantep Forum III sonuç bildirgesi açıklandı: İslam dünyasına birlik, adalet ve ortak gelecek çağrısı

28.10.2026 - 15:08

GAÜN’de “Cumhuriyet ve Sanat” sergisi ziyarete açıldı

28.10.2026 - 15:07
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR