Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›EKONOMI
EKONOMI

GAPTARIM VE GAPFOOD FUARLARI 16 OCAK’TA AÇILACAK

Yayınlama: 14.01.2018 - 13:13 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 5
Paylaş:

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde yüksek katma değer; istihdam artışı, sürdürülebilir üretim ve kalkınmaya katkı sağlayacaktır” dedi.

Konukoğlu, 16-20 Ocak tarihlerinde düzenlenecek ve açılış törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılacağı, GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile GAPFOOD Gıda Fuarı’na ilişkin yaptığı değerlendirmede, fuarın bölgede gıda ve tarım sektörlerine yön verecek önemde olduğunu söyledi.

Türkiye ve dünyanın en önemli ve stratejik sektörleri arasında yer alan gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün doğru kitlelere ulaşmasında fuarların çok önemli yet tuttuğunu belirten Konukoğlu, “Bu sektörlere daha fazla destek verilmesi ve var olan desteklerin daha da artırılmasıyla verimlilik ve üretimin de artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Katma değeri yüksek gıda ve tarım ürünleri üretimi ve ihracatının, pastadan daha çok pay alınması ve dolayısıyla bu sektörlerin geleceği açısından önem taşıdığına vurgu yapan Konukoğlu, “Gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde yüksek katma değer, istihdam artışı, sürdürülebilir üretim ve kalkınmaya katkı sağlar. Bunun için de teknoloji kullanımı ve Ar-Ge çalışmaları desteklenmeli” ifadelerine yer verdi.

GAPTARIM VE GAPFOOD FUARLARI

GSO, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü, Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, Gaziantep Ziraat Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri destekleriyle, 16-20 Ocak tarihleri arasında Akort Fuarcılık tarafından düzenlenecek fuarları, 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Ülkemizde istihdam alanı en geniş sektörler arasında yer alan gıda, tarım ve hayvancılık sektörünü bir araya getirecek fuarlara başta Gaziantep olmak üzere; Adana, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kilis, Konya, Kocaeli, Mersin, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’dan 180 firma ve marka katılacak.

Son Haberler

Gaziantep Basketbol’dan 19 Sayılık Zafer! Konya’yı Farklı Geçti

07.11.2026 - 22:10

SGK borçlanmasında yıl sonu fırsatı

07.11.2026 - 22:08

Güngen’den Ali Yıldırım’ın tutuklanmasına tepki

07.11.2026 - 14:01

İMO’lu Güçyetmez’den Gaziantep için “Sünger Şehir” çağrısı

07.11.2026 - 12:58

Arda Kızıldağ, Gaziantep FK formasıyla 100. maçına çıktı

07.11.2026 - 12:13

Gaziantep FK sahasında Kasımpaşa’ya 0-2 mağlup oldu

07.11.2026 - 12:12

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde III. Uluslararası Hemşirelik Bakımı ve Araştırma Kongresi düzenlendi

07.11.2026 - 10:57

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Orta Asya Eğitim Forumu’nda 8 iş birliği protokolü imzaladı

06.11.2026 - 17:01

Gaziantep’te 255 öğrenci topluluğunun temsilcileri Büyükşehir’in ev sahipliğinde bir araya geldi

06.11.2026 - 17:00

Gaziantep turizminin geleceği TUDEV toplantısında ele alındı: “2027 Gaziantep Yılı ilan edilsin”

06.11.2026 - 14:59
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR