Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

GAÜN de Gaziantep in Kurtuluşu konferansı

Yayınlama: 25.12.2019 - 18:55 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 5
Paylaş:

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür ve Uygarlık Topluluğu tarafınca düzenlenen Ulusal Savaşım Müzesi Müdürü Murat Dağ‘ın konuşmacı olarak katılmış olduğu Gaziantep’in Kurtuluşu Konferansı gerçekleşti.

Murat Dağ, geçtiğimiz günlerde ABD Senatosu’nun sözde Ermeni Soykırımını senatodan geçirmesi ve onaylaması üstüne, konferansta yapmış olduğu sunumunda ABD’nın Antep Savunmasındaki etkin görevi hakkında informasyon verdi.

Murat Dağ, konuşmasında 19. yüzyılda Osmanlı coğrafyasındaki buhranlı havanın misyonerlerin oldukca sayıda tesis kurmasını ve Anadolu’da yayılmasını kolaylaştırdığını belirtti. Amerikalı misyonerlerin Osmanlı coğrafyasında oldukca görevi bulunduğunu belirten Dağ, Amerikan Misyoner Teşkilatı’nın 1810 senesinde Amerikan Board Şirketi kurulduğunu söylemiş oldu. Dağ, “Misyonerlerin Osmanlı coğrafyası iştahını kabartıyor. Osmanlı coğrafyasına geldikleri tarih ise 1811. Bu tarih 19. Yüzyıldaki Osmanlı Devleti için buhranlı seneler tam da misyonerlerin sevilmiş olduğu yayılma alanları. 19. Yüzyıl süresince Osmanlı Devleti’nde misyonerlerin faaliyetleri sonrası 624 okul, 436 ibadethane açılıyor ve bin 317 misyoner görevlendiriliyor. Bu ciddi bir sorun bu sebeple bu misyonerlerin hedef kitlesi Ermeniler. Bu açtıkları tesislerle beraber bilhassa Anadolu coğrafyasında varlıklı, aristokrat bir Ermeni burjuvazisi oluşturuyor. Misyonerlerin amacı, dinsizler içinde Hristiyanlığı yaymak, bizim hedefimiz dinsiz kitle diyerek, Anadolu’daki emellerini bu şekilde beyan ediyorlar”

Bugün Gaziantepliler için övünç günü

GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konuşma Salonu’nda meydana gelen konferansın açılışında konuşan Ideal Ocakları Gaziantep İl Başkanı Mehmet Akgül ise konuşmasında, “Bugün Gaziantepliler için övünç günü ve Gaziantepliler bunu sonuna kadar hak ediyor. Ortalama 11 ay süresince bu kent, destansı bir halde hiçbir yerden destek almadan, tamamen kendi kıt imkanlarıyla savunuldu. Bu manada Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin verdiği gazilik unvanını Gaziantep sonuna kadar hak ediyor” diye konuştu. – GAZİANTEP

Son Haberler

DR. IŞIKAY: “ÇOCUKLARDA HER DALIP GİTME DİKKATSİZLİK DEĞİLDİR!”

13.10.2026 - 19:59

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ ŞAHİNBEY MİLLET CAMİİ’Nİ ZİYARET ETTİ  

13.10.2026 - 19:58

GAZİANTEPLİ HALICILARDAN PARİS'TE KRİTİK TEMASLAR

13.10.2026 - 19:58

GAZİKÜLTÜR’DEN YENİ KİTAP: ANTEP ERMENİLERİ: SOSYAL, SİYASİ VE KÜLTÜREL HAYAT

13.10.2026 - 19:57

GSO’DA MESLEK KOMİTE BAŞKANLARIYLA YENİ DÖNEM İSTİŞARE TOPLANTISI  

13.10.2026 - 19:56

Kurtulmuş: "Filistin özgür olana kadar büyük kurtuluş mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz"

12.10.2026 - 20:21

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Gaziantep Valiliğine ziyaret

12.10.2026 - 20:21

Gaziantep’te Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

12.10.2026 - 20:19

SANKO’da Şah ve Beyin Damarına Aynı Anda Müdahale

12.10.2026 - 20:18

Başkan Umut Yılmaz’dan Emirhan’a Anlamlı Davet

12.10.2026 - 20:15
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR