Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

GAÜN Engellileri engelsiz fark etme projesi ortakları buluştu

Yayınlama: 24.06.2020 - 18:06 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 17
Paylaş:

“Engelliliğin Farkında Olmak, Yükseköğretimde Bilişsel Gelişime Dayalı Bir Müfredat Oluşturma” projesinin ulus ötesi toplantısı çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Erasmus Plus Yükseköğretim Stratejik Ortaklık Projeleri kapsamında kabul edilen, “Engelliliğin Farkında Olmak, Yükseköğretimde Bilişsel Gelişime Dayalı Bir Müfredat Oluşturma” projesinin ulus ötesi toplantısı çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında, “Engellileri Engelsiz Farkedelim” sloganıyla başlayan projenin amacını, yükseköğretimde engelli bireylerin haklarına yönelik farkındalıklarının arttırılması ve zihinsel bir dönüşüm ortaya koymak olduğunu ifade eden Proje Koordinatörleri Prof. Dr. Can Demirel ve Prof. Dr. Emine Koban, gerçekleştirilen toplantı ile ilgili, “COVID-19 pandemi süreci nedeniyle eğitimde daha yoğun bir dijitalleşme süreci yaşadık. Diğer yandan yürütmekte olduğumuz Avrupa Birliği projesini kesintisiz olarak devam ettirmek adına proje faaliyetlerimizi çevrimiçi olarak gerçekleştirmeye başladık. İlk olarak projemizin fikirsel çıktılarından ilki olan ve engellilerin yükseköğretimdeki ihtiyaçlarını ortaya koymayı amaçladığımız anket çalışmamızı Türkiye, Yunanistan ve Polonya ile eş zamanlı olarak çevrimiçi şekilde gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz bu çevrimiçi toplantı ile de, yerel ve ulus ötesi ortaklarımız ile süreci değerlendirme fırsatı bulduk” dediler.

GAUZEM uzaktan eğitim altyapısı kullanıldı

Toplantı, Gaziantep Üniversitesi Uzaktan Eğitim ve Araştırma Merkezi (GAUZEM) alt yapı olanakları kullanılarak, Yunanistan, Polonya, Gaziantep ve Bursa Uludağ Üniversitesi proje ekiplerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Proje Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi ile yerel ortak Bursa Uludağ Üniversitesi ve ulus ötesi proje ortakları Yunanistan Thesally Üniversitesi, Polonya AHE Üniversitesi işbirliğinde yürütülüyor. Proje ile ilgili detaylı bilgi için: https://e-abilityproject.com/

 

# engelli # gaün
Son Haberler

BAŞKAN YILMAZ’DAN EĞİTİME YENİ DESTEK 

24.09.2026 - 22:03

Hasan Öztürkmen’den Bakan Tekin’e ‘ücretli öğretmen’ soruları

24.09.2026 - 20:02

Dr. Aktaş: “Kanser tedavisi alan hastalar sonbahar-kış döneminde enfeksiyonlara karşı nelere dikkat etmeli?”

24.09.2026 - 20:01

Taner Nakıboğlu hakkında beraat ve tahliye kararı

24.09.2026 - 20:00

Mimar Yahya Cihan Altınbaş, YENİ Parti Nizip İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı.

24.09.2026 - 19:57

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON UZMANI DR. MELİHA HAFIZ HATEM’DE

24.09.2026 - 19:55

Gaziantep, Şanlıurfa merkezli depremle sarsıldı

24.09.2026 - 19:54

ŞEHİTKAMİL’DE EĞİTİM DESTEKLERİ İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

24.09.2026 - 19:53

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ÇİFTÇİLERE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

24.09.2026 - 19:50

Kaşısarı."partiyi makamda değil, sokaklarda yöneteceğiz

24.09.2026 - 13:16
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR