Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DEN 650 MİLYONLUK DEV ULAŞIM YATIRIMI!

Yayınlama: 25.08.2025 - 22:33 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 2
Paylaş:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Şahinbey ilçesi Şanlıdere Caddesi’nde yaşanan trafik tıkanıklığına yönelik 650 milyon TL tutarındaki yeni yatırımı hem görsel çalışması, hem altyapı yatırımlarıyla beraber yaşanan sorunlara çözüm sunuyor.

Düztepe bölgesinde bulunan Özdemirbey Caddesi ile Perilikaya bölgesindeki Sadıklar Caddesi’ni birbirine bağlayan Şanlıdere Caddesi’nde Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma ve yol genişletme çalışmaları yürütüyor.

 

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARINA 400 MİLYON TL HARCANDI

 

Çalışmalardaki son durumu inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bilgi alarak vatandaşlarla bir araya geldi. Yaklaşık 400 milyon TL maliyetle 184 bağımsız bölüm kamulaştırılırken 1.5 kilometrelik tek şeritli yol genişletilerek gidiş geliş ikişer şerite çıkarılıyor. Projede sona gelinirken ilçenin ulaşımına yeni bir soluk getirilecek.

 

ALTYAPI YATIRIMLARI TAMAMLANDI

Ekipler sorunun tespiti ardından standartlara uygun, konforlu ve hızlı ulaşım için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdü. Yapılan kamulaştırma ve yol genişletme haricinde bölgenin tüm altyapı yatırımları da tamamlandı.

 

GAZİANTEP’İN MAHALLE KÜLTÜRÜ CEPHE YENİLEMEYLE ANLATILACAK

Genişletme çalışmalarında kamulaştırılan binalar yıkılırken yolun çevresindeki binalardan oluşan 15 bin metrekarelik cephe yenileme yapılıyor. Cephe yenileme çalışmaları kapsamında Mural sanatıyla Gaziantep’in mahalle hayatını anlatan sanatsal çizimlerde sürüyor. Bölgenin yeşil alan ihtiyacına uygun küçük mahalle parklarında yapılacağı projede aydınlatmadan, sokak sağlıklaştırmasına kadar tüm detaylar tamamlanıyor.

 

ŞAHİN: ÇAPI GENİŞLETİP CEPHE DÜZENLEMESİ YAPIYOR BİR HİKAYE ANLATIYORUZ

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden olan Şahinbey’de yaşanan trafik tıkanıklıklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Burası tıkanma yaşanan en büyük yerlerden bir tanesi. Çapı genişlettik. Bu genişletmede kamulaştırma çalışmalarının sadece Gaziantep Büyükşehir’e maliyeti 400 milyon TL. Bu çapı genişletip cephe düzenlemesi yapıyor bir hikaye anlatıyoruz. Gaziantep hikayesi olan bir şehir. Bir mahalle kültürü var. Doğalgazından, GASKİ’sine internetine kadar altyapı çalışıldı. Bittiği zaman Şanlıdere ismine uygun şanlı bir cadde olacak. Şahinbey’e hayırlı olsun. Görseli, aydınlatması, peyzajı ile ve mahalle kültürünü anlatan hikayesiyle çok güzel bir yolumuz olacak.”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gazi Kördeve ise yapılan kapsamlı çalışmalar hakkında bilgi verirken, tamamlanan teknik projelerin detaylarını Başkan Şahin ve bölge muhtarlarına aktardı.

Son Haberler

Abdullah Karabiber il başkanlığına adaylığını açıkladı

08.10.2026 - 00:40

Çorum maçının bilet fiyatları belli oldu

07.10.2026 - 18:52

Akıncı: Yerli Üretim Güçlenmeli

07.10.2026 - 18:50

Irak'ın milli günü kutlandı

07.10.2026 - 18:48

KÜSGET’te yollar yenileniyor

07.10.2026 - 18:46

MHP Gaziantep Teşkilatında Yeni Dönem

07.10.2026 - 18:44

Eren Kaşısarı mazbatasını aldı

07.10.2026 - 18:41

Ermayası: Yeni Parti’yi iktidar etmek için gece gündüz çalışacağız

06.10.2026 - 21:57

Tütüncüler, Yeni Parti Gaziantep İl Başkanlığına adaylığını açıkladı

06.10.2026 - 21:53

Gaziantep FK’da Çorum FK hazırlıkları sürüyor

06.10.2026 - 21:48
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR