Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELSİZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

Yayınlama: 10.08.2022 - 16:56 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 6
Paylaş:

Büyükşehir belediyesine ait tesislerde her yaş grubundan görme, işitme ve bedensel engelli birey; goalball, futsal, oturarak voleybol, judo, güreş, yüzme, basketbol, bisiklet, tekvando, bocce, para tekvando, karate, hentbol, tekerlekli sandalye tenis, masa tenisi, badminton, bilek güreşi, para okçuluk olmak üzere 19 spor branşında eğitim alabilecek.

Bu kapsamda Engelsiz Spor Okulları’ndan yararlanmak isteyen sporseverler, Büyükşehir’e ait https://forms.gle/maygfwMGKj8b47GM8 internet adresinden başvuru formunu doldurabilecek veya “0 531 589 30 89” iletişim numarasından kayıt yaptırabilecek.

Türkiye’de ilk kez belediye bünyesinde Engelsiz Sporlar Şube Müdürlüğü’nü açan GBB, bu şube müdürlüğü bünyesinde görme, işitme, dil ve konuşma güçlüğü, özel öğrenme güçlüğü, yaygın gelişimsel ve bedensel engelli bireylerin sosyal yaşama bağımsız erişimlerinin sağlanması için faaliyet gösterirken, bir yandan da paralimpik oyunlar için altyapıyı oluşturacak sporcuların yeteneklerine göre yönlendirilmeleri için çalışıyor.

Gaziantep Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde toplam 14 branşta çalışmalarını sürdüren 60 lisanslı paralimpik sporcu, şu ana kadar ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 30 madalya elde etti. GBB, açacağı Engelsiz Spor Okulları ile hem engelli bireyleri spora yönlendirerek onları sosyalleştirmek hem de Gaziantep’in adını ulusal ve uluslararası şampiyonalarda duyuracak yeni sporcular keşfetmeyi hedefliyor.

Son Haberler

GSO Başkanı Ünverdi ekim ihracatını değerlendirdi: “Üreten kesim çok yoruldu, kritik hamleler şart”

03.11.2026 - 17:06

Gaziantep Büyükşehir, COP31 için Antalya’ya 60 otobüs ve 72 şoför gönderdi

03.11.2026 - 17:05

GSOMEM’den sanayiciye “yarı yarıya” istihdam desteği: Kursiyeri işe alana maaşın yüzde 50’si hibe

03.11.2026 - 17:03

Başkan Tahmazoğlu GAÜN’deki Genç Ofis’te öğrencilerle buluştu: “Gençlere yatırım, geleceğe yatırım”

03.11.2026 - 17:02

Gaziantep öncülüğünde 7 ili kapsayan turizm koridoru kuruluyor

03.11.2026 - 17:01

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Uğurlu’dan GAÜN Rektörü Doğan’a ziyaret

03.11.2026 - 17:00

GAÜN’de okuyan Filistinli öğrenciler Rektör Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’ı ziyaret etti

03.11.2026 - 14:53

Gaziantep’ten tarihinin en yüksek ekim ihracatı: 1 milyar 24 milyon dolar

03.11.2026 - 13:08

Doç. Dr. Murat Doğan uyardı: Çocuklarda D vitamini eksikliği büyümeyi etkileyebilir

03.11.2026 - 13:07

Fedaioğlu’ndan 3 Kasım mesajı: “24 yıldır milletimizin emanetini aynı inançla taşıyoruz”

03.11.2026 - 13:05
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR