Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›EKONOMI
EKONOMI

GSO Başkanı Ünverdi: Kredi büyüme sınırları sanayici için artırılmalı

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Merkez Bankası’nın yeni kredi düzenlemesini memnuniyetle karşıladığını belirterek kredi büyüme sınırlarının sanayi ve üretim firmaları lehine artırılmasını istedi.

Yayınlama: 26.10.2026 - 15:15 Kaynak: Haber Merkezi Okunma: 14
Paylaş:

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Merkez Bankası’nın Türk lirası ticari kredilerdeki büyüme sınırının dışında tutulan kredi türlerine ilişkin yeni düzenlemesini değerlendirdi.

Ünverdi, bankalar dışındaki özel sektör kuruluşlarının yurt içinde ihraç ettiği ve yıl sonuna kadar itfası gelen borçlanma araçlarının ödenmesi için kullandırılacak TL cinsinden kredilerin büyüme sınırından istisna tutulmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

“Sanayicinin uygun maliyetli finansmana ihtiyacı var”

Üretimin, ihracatın ve istihdamın kesintisiz sürebilmesi için sanayicilerin acil ve uygun maliyetli finansman kaynaklarına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Ünverdi, bu olumlu adımın devamında bankalara uygulanan kredi büyüme sınırlarının sanayi ve üretim firmaları lehine artırılması gerektiğini ifade etti.

İş dünyasının öncelikleri

Ünverdi, iş dünyasının öncelikleri arasında Merkez Bankası’nın politika faizindeki indirimleri sürdürmesi, dış pazarlardaki zorluklar göz önünde bulundurularak reeskont kredi limitlerinin artırılması ile KGF ve İGE desteklerinin genişletilerek borçların yapılandırılmasına yönelik yeni mekanizmalar oluşturulması bulunduğunu kaydetti.

# gso # adnan ünverdi # Gaziantep sanayi odası # Merkez Bankası # kredi büyüme sınırı # sanayi # Gaziantep
Son Haberler

Başkan Umut Yılmaz, Bilal Erdoğan’ın katıldığı Sivil Toplum Buluşması’nda

26.10.2026 - 16:09

Türk dünyasının genç beyinleri Gaziantep’te: Bilim şenliğinde 142 proje sergileniyor

26.10.2026 - 15:20

Şahinbey’de tarihi geçmiş ciğer satan iş yerine 3 gün kapatma cezası

26.10.2026 - 15:17

CHP Gaziantep’ten Kılıçdaroğlu ziyaretiyle ilgili iddialara yanıt

26.10.2026 - 15:16

GSO Başkanı Ünverdi: Kredi büyüme sınırları sanayici için artırılmalı

26.10.2026 - 15:15

COP31 öncesi Gaziantep’ten iklim mesajı: Şehirler mücadelenin ön safında

26.10.2026 - 15:15

Kaşısarı: ‘Şehitkamil’in arsaları bütçe açığını kapatmak için satılamaz’

26.10.2026 - 13:04

GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi akademik kurulda yeni dönem hedeflerini masaya yatırdı

26.10.2026 - 13:04

GAÜN Hastanesi’nde Hasta Hakları Günü’nde hastalarla birebir görüşme

26.10.2026 - 13:03

Prof. Dr. Alper Sevinç: İmmünoterapi her kanser hastasında aynı etkiyi göstermiyor

26.10.2026 - 10:57
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR