Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ortak bir kutlama mesajı yayımladı. GTB Başkanları, Cumhuriyet’in milletin bağımsızlık mücadelesiyle kazanılmış en büyük değerlerden biri olduğunu vurguladı.
Mesajda, “103 yıl önce, milletimizin bağımsızlık uğruna verdiği büyük mücadele, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla tarihî bir dönüm noktasına ulaşmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimiz, bir milletin bütün imkânsızlıklara rağmen kendi geleceğine sahip çıkmasının, bağımsızlığından ve millî iradesinden asla vazgeçmemesinin en güçlü ifadesidir” denildi.
Cumhuriyet’in yalnızca özgür ve bağımsız bir vatan değil; düşüncenin, bilimin, eğitimin, üretimin ve kalkınmanın önünü açan bir gelecek ufku kazandırdığını belirten Tiryakioğlu ve Akıncı, “Bizlere düşen en önemli sorumluluk, bu büyük mirası yalnızca korumak değil, onu her alanda daha ileriye taşıyarak gelecek nesillere çok daha güçlü bir Türkiye bırakmaktır” ifadelerini kullandı.
Gaziantep’in Milli Mücadele yıllarındaki destansı direnişinin ardından bugün üretimi, sanayisi, ticareti ve girişimcilik ruhuyla ülkenin kalkınma yolculuğunda önemli sorumluluk üstlendiğine dikkat çeken GTB Başkanları, “Bu şehrin insanları olarak bizler, ecdadımızdan devraldığımız mücadele ruhunu bugün alın terimizle, emeğimizle ve üretimimizle yaşatmanın gururunu taşıyoruz” dedi.
Tiryakioğlu ve Akıncı, mesajlarının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitleri rahmet ve minnetle, kahraman gazileri saygı ve şükranla andı.