Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
Anasayfa SIYASET
SIYASET

GÜL’DEN, İKİ KEZ OY KULLANAN KADIN İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Yayınlama: 20.06.2018 - 17:56 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 3
Paylaş:

Seçim çalışmaları nedeniyle Gaziantep’te bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından iki kez oy kullandığı yönünde paylaşım yapan Şengül Erdoğan’ın gözaltına alınarak Ankara’ya getirildiğini söyledi. Kadının daha sonra “şaka yaptım” beyanında bulunduğunu hatırlatan Gül, “Türkiye’de seçim güvenliği tüm tedbirleri ile yürürlüğe konulmuştur. Bütün seçimler, hukuk çerçevesinde, yargı gözetiminde yapılmaktadır. Adı geçen kişinin kendisinin beyanı ve basına yansıyan ‘mükerrer oy kullandım’ ifadeleri yer aldı. Sonra şaka yaptım dedi. Şaka mı olduğu gerçek mi olduğu savcılık tarafından yapılan soruşturma sonucunda anlaşılacak. Kaldı ki böyle meselelerde şaka da olmaz. Bu basına yansıyınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen bir soruşturma başlatmıştır. İlgili dün akşam yakalanmış. İzmir Savcılığımızın da soruşturma süreci vardı. Bu sabah itibariyle Ankara’ya getirilmiş, gözaltına alınmıştır. Soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılmaktadır. Bu eylemin olup olmadığı, olduysa ne şekilde olduğu soruşturmada anlaşılacak, belirlenecektir. Örgütlü bir eylem midir, yoksa evrakta sahtecilik anlamında bir seçim suçu mudur, tüm boyutları ile soruşturma devam etmektedir” dedi.

Seçim suçları uyarısı

Bakan Gül, seçim suçları ile ilgili de uyarılarda bulunarak, “Herkesi uyarıyorum. Seçim suçları çok ağır müeyyideler gerektirmektedir. Telefonla oyunu çekme, gönderme, aleni başkasının yerine oy kullanma, bunlar çok büyük bir suçtur. Bu konuda hiç bir şekilde bunlara tevessül etmemelerini, aksi takdirde büyük cezalar alınacağını hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu.

Bakan Gül, Suruç’ta AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisinde meydana ve Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın öldüğü saldırı ile ilgili ortaya çıkan son görüntülerle ilgili soru üzerine ise “Bu konu yargının uhdesinde olan bir konudur. Yargı dolayısıyla gerekli soruşturma ve yargılamayı yapacaktır” diye konuştu.

Son Haberler

Gaziantep FK’da futbolculara 5 gün izin

21.09.2026 - 21:33

Gaziantep Stadyumu’nda zemin mesaisi hızlandı: Hedef Çorum maçı

21.09.2026 - 21:32

Teknopark’tan uluslararası başarı

21.09.2026 - 21:31

Hollanda Gaziantep’te Ağırlandı

21.09.2026 - 21:27

İnci: Mevsim Değişiyor, Ruh Halimiz de Değişiyor. Sonbahar Depresyonu Gerçek mi?

21.09.2026 - 20:05

Gaziantepli Halıcılar Kolombiya ve Panama’da Saha Araştırmaları Tamamlandı

21.09.2026 - 20:05

GELECEĞİN TÜRKİYESİ İÇİN TER DÖKTÜLER

21.09.2026 - 20:03

GSO GAZİANTEP AYAKKABI KÜMESİ İTALYA’DA DÜNYA AYAKKABI SEKTÖRÜYLE BULUŞTU  

21.09.2026 - 19:44

Melih Meriç Teşekkür Mesajı Yayımladı

21.09.2026 - 19:42

Bakan Kacır’dan SANKO’ya teşekkür

20.09.2026 - 20:28
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR