Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

HASTA, YAŞLI VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HAYAT DESTEĞİ!

Yayınlama: 19.11.2024 - 18:40 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 9
Paylaş:

Büyükşehir Belediyesi Engelli Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yaşlı Destek Programı (YADES) ortaklığında 2021 Ocak’ta hayata geçirdiği “Evim Dünyalara Bedel” projesiyle kent genelindeki yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşların yüzlerini gülümsetiyor.

Proje çerçevesinde kentte ikamet eden 65 yaş ve üzeri yaşlı, engelli ve bakıma ihtiyaç duyan kişilerin evlerine giderek ihtiyaçlar doğrultusunda bakım, onarım, temizlik hizmeti sunuyor. Bunun yanında ziyaret esnasında ev sahiplerinin dertlerini de dinleyen büyükşehir ekibi, yemek, temizlik, bakım, onarım veya tadilat gereksinimlerini karşılayarak onların hayır dualarını alıyor.

Öte yandan evinde yalnız yaşayan yaşlıların ya da hasta ve engellilerin de yardımına koşan büyükşehir, hijyen açısında sağlık problemleri yaşamaması için bu bireylerin evlerindeki cam, pencere, kapı, koltuk, mutfak ve yerleri özenle temizliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu projeyle sosyal belediyecilik anlayışına yeni bir soluk getirdiklerini vurgulayarak, “İhtiyaç sahiplerinin kapısını çalmak, dertlerine derman olmak bizim en büyük sorumluluğumuz. Onların yalnız olmadığını göstermek, hayatlarına dokunarak yeniden umut aşılamak istiyoruz” dedi.

Son Haberler

Başakşehir-Gaziantep FK Maçında Hakem Ataması Tartışılıyor

15.10.2026 - 22:21

Gaziantep’te Her Hekim Günde En Az 80 Hastaya Bakıyor

15.10.2026 - 22:17

Yeni Parti Gaziantep’te Gündem: Halk TV ve İl Kongresi

15.10.2026 - 22:13

Anahtar Parti’nin Mali Hesapları İçin Suç Duyurusu

15.10.2026 - 22:07

Meriç: “Haber susturulunca gerçekler ortadan kalkmaz”

15.10.2026 - 19:22

Dr. Özsaraç: “Uzun Süren Dökülmeleri İhmal Etmeyin!”

15.10.2026 - 19:21

Gaziantep Hizmet İhracatı Buluşması GAİB’de Gerçekleştirildi

15.10.2026 - 19:20

GAZİANTEP’İN ANA ARTERLERİNDE YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

15.10.2026 - 19:19

Türk Halı Sektöründen Avrupa Çıkartması: Paris'in Ardından Milano'da Yoğun İlgi

15.10.2026 - 19:18

AKINCI: “GIDANIN GELECEĞİNİ KORUMAK, İNSANLIĞIN GELECEĞİNİ KORUMAKTIR”

15.10.2026 - 19:17
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR