Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

HKÜ’den sıra dışı bir program

Yayınlama: 23.10.2019 - 16:29 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 10
Paylaş:

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) sanatsal konularda öğrencilerine destek verirken eğlendirerek öğretmeyi başarıyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) sanatsal konularda öğrencilerine destek verirken eğlendirerek öğretmeyi başarıyor. HKÜ sıra dışı bir programa daha imza atarak; “Kutularda Sonbahar” isimli keyifli bir workshop düzenleyerek renkli görüntülere sahne oldu.

ÇİÇEKLERİN RENK TONLARIYLA BİRBİRİNDEN ÖZEL TASARIMLAR YAPILDI

HKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi; İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen; kutularda sonbahar programı ile öğrenciler, tasarım uzmanları ve akademisyenlerle birlikte çeşitli çiçek tasarımları yaptı. “Gift for you İstanbul” firmasının iki ortağı ile birlikte tasarım yapan HKÜ Öğrencileri çiçeklerin çeşitli tonlarını kullanarak birbirinden renkli tasarımlar yaptı.

“DAHA FAZLA WORKSHOP DÜZENLEMEYİ PLANLIYORUZ”

HKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Kübra Kalyoncu Seherli moderatörlüğünde gerçekleştirilen kutularda sonbahar workshop’unda Kalyoncu Seherli, şu açıklamalarda bulundu: “Öğrencilerin renk ve tasarımsal konularda çeşitli kombinasyonlarını geliştirmek için bu tarz bir etkinlik düzenledik. Bu çerçevede yapılan kutularda sonbahar workshop’una ilk çalışmamız olarak başladık. Öğrencilerimizle birlikte daha fazla workshop düzenlemeyi planlıyoruz. Neden çiçek workshop’u denildiğinde ya da mimarlık ile ne ilgisi var gibi sorular sorulduğunda şunu söyleyebiliriz: Çiçek deyip geçmememiz gerekiyor. Çiçek renk renk ya da ton ton olduğu için birçok çeşiti bulunmaktadır. Örneğin bir kırmızının veya mavinin yüzlerce tonu bulunmaktadır. Bir ev veya işyeri tasarımının en temel konularından biri olan renk kombinasyonunu bu workshop ile öğrencilerimize kazandırmaktayız. “Gift For You İstanbul” markasının iki ortağı ile birlikte bugün öğrencilerimizle tasarımsal çalışmalar yapmaktayız” dedi.

ÖĞRENCİLER ETKİNLİKTEN MEMNUN KALDI

HKÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencileri yapılan etkinliği çok beğendiklerini, yapılan etkinliğin tasarımsal açıdan kendilerini geliştirdiğini ifade etti. Renk kavramını çiçekler üzerinde tasarımlar yaparak öğrenen öğrenciler, ilerde yapacakları tasarım çalışmalarında öğrendiklerinin etkili olacağını belirttiler. Öğrenciler workshop’ların artmasının kendileri için çok yararlı olacağını, bu anlamda yapılan kutularda sonbahar workshop’undan çok memnun kaldıklarını söylediler.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/tr_TR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Son Haberler

Erhan Deniz Güngen çıtayı yükseltti

10.10.2026 - 11:36

GÖKHAN ÇINAR’IN “GEL YENİDEN BAŞLAYALIM” GÖSTERİSİ GAZİANTEP’TE

09.10.2026 - 21:41

SAİB Başkanı Muhammed Ganim’den Vali Çeber’e Ziyaret

09.10.2026 - 21:37

Gaziantep’in Tarihi Tahtani Camii Yeniden İbadete Açıldı

09.10.2026 - 21:35

Uğur Kalkan Mazbatasını Aldı: “Mücadele Sokakta”

09.10.2026 - 21:33

Erdem Gökpınar’dan Yeni Parti İl Başkanlığı Açıklaması: Şu an Aday Değilim

09.10.2026 - 21:31

Gaziantep FK’nın Türkiye Kupası’ndaki Rakibi Etimesgutspor Oldu

09.10.2026 - 21:28

TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı İskender Kaplan’dan Kritik Uyarı

09.10.2026 - 19:32

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu: “Bilinçsiz ağrı kesici kullanımı böbrekleri tehdit ediyor”

09.10.2026 - 19:32

GTB’DE TİRYAKİOĞLU VE AKINCI YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

09.10.2026 - 19:31
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR