Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

HKÜ’nün insansız kara aracı Teknofest’te finalde

Yayınlama: 27.07.2022 - 14:38 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 5
Paylaş:
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), TEKNOFEST 2022’ye yönelik olarak yaptığı hazırlık çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Tüm kategorilerde iddialı projeler üreten HKÜ, TEKNOFEST 2022 “Tarımsal İnsansız Kara Aracı” kategorisinde finallere yükselerek önemli bir derece daha elde etti.

HKÜ Meslek Yüksekokulu İnsansız Hava Araçları Teknolojileri ve Operatörlüğü öğrencilerinden oluşan takımın tasarladığı araç Ordu’da gerçekleştirilecek olan finalde yarışmaya hak kazandı.

“Ülkemiz ve insanlık için faydalı projeler üretmek için çalışıyoruz”

Araç özellikleri ile ilgili açıklamalarda bulunan HKÜ Meslek Yüksekokulu İnsansız Hava Araçları Teknolojileri ve Operatörlüğü Öğretim Görevlisi ve takım danışmanı Öğretim Görevlisi Enes Özen, “TEKNOFEST’e en fazla başvuru yapan vakıf üniversitesi olarak, bu yıl en iddialı proje ve çalışmalarla üniversitemizi temsil ediyor, ülkemiz ve insanlık için faydalı projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Tarımsal İnsansız Kara Aracı kategorisinde de; 6X6 yürür sisteme, robotik kola, görüntüleme sistemlerine ve ilaçlama mekanizmasına sahip bir araç geliştirerek finale kaldık. Bu kategoride verilen hedefler; yarışma parkurunda hareket edebilme, engelleri aşma, eğimli arazide hareket edebilme kabiliyetine sahip etkin bir araç üretmekti ve bunu da başardık. Ayrıca ürettiğimiz bu araç, görüntüleme sistemi ile tespit edilen zararlı bitkiler üzerine ilaç uygulama kabiliyetine de sahip. Bu da sürdürülebilir tarım faaliyetleri için son derece faydalı ve gerekli bir fonksiyon. Projeye öğrencilerimiz çok emek verdi. Sıkı ve titiz çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Son Haberler

GSO Başkanı Ünverdi ekim ihracatını değerlendirdi: “Üreten kesim çok yoruldu, kritik hamleler şart”

03.11.2026 - 17:06

Gaziantep Büyükşehir, COP31 için Antalya’ya 60 otobüs ve 72 şoför gönderdi

03.11.2026 - 17:05

GSOMEM’den sanayiciye “yarı yarıya” istihdam desteği: Kursiyeri işe alana maaşın yüzde 50’si hibe

03.11.2026 - 17:03

Başkan Tahmazoğlu GAÜN’deki Genç Ofis’te öğrencilerle buluştu: “Gençlere yatırım, geleceğe yatırım”

03.11.2026 - 17:02

Gaziantep öncülüğünde 7 ili kapsayan turizm koridoru kuruluyor

03.11.2026 - 17:01

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Uğurlu’dan GAÜN Rektörü Doğan’a ziyaret

03.11.2026 - 17:00

GAÜN’de okuyan Filistinli öğrenciler Rektör Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’ı ziyaret etti

03.11.2026 - 14:53

Gaziantep’ten tarihinin en yüksek ekim ihracatı: 1 milyar 24 milyon dolar

03.11.2026 - 13:08

Doç. Dr. Murat Doğan uyardı: Çocuklarda D vitamini eksikliği büyümeyi etkileyebilir

03.11.2026 - 13:07

Fedaioğlu’ndan 3 Kasım mesajı: “24 yıldır milletimizin emanetini aynı inançla taşıyoruz”

03.11.2026 - 13:05
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR