Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Irak Büyükelçisi ve Başkonsolosu ndan Gto ya Ziyaret

Yayınlama: 05.09.2018 - 19:17 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 8
Paylaş:

Irak Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Komşu Ülkeler MisyonluklarındanSorumlu Büyükelçisi Uday Alkhairullah, Yardımcısı Nazdar Ihsan Sherzadve şehrimize yeni atanan Irak Cumhuriyeti Gaziantep Başkonsolosu Mohammed Salman Al-JanabiGaziantep Ticaret Odası’na (GTO)bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Gaziantep ile Irak Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Komşu ülke Irak Cumhuriyeti heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep ile Irak Cumhuriyeti arasındaki ticari işbirliğinin artması ve gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Irak’ın Gaziantep’teki yeri ve öneminin çok farklı olduğunu, aynı zamanda bu dost ve komşu ülkenin Gaziantep’in en çok ihracat yaptığı ülke olduğunu belirtti. Yıldırım, “2018 yılı Ocak-Ağustos ayları arasında Gaziantep’ten Irak’a 1 milyar 592 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Gaziantep’in ihracatında Irak’ın payı yüzde 30 civarında. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Irak’la ticaret yapan birçok şirketimiz var. Bunun yanında yine Irak’tan alacağı olan firmalarımız var. Yapısal reformlar ve kolaylıklar sağlanırsa, ticari ilişkiler daha da artacaktır. Biz Gaziantep Ticaret Odası olarak üyelerimizin dış piyasada yaşadığı sorunları çözmek için uğraşıyoruz. Firmalarımızın Irak’taki alacaklarını tahsil edebilmeleri konusunda yetkililerden destek bekliyoruz. Irak ile ekonomik ve ticari ilişkileri daha ileri noktalara taşımak için Oda olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

IrakCumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Komşu Ülkeler Misyonluklarından Sorumlu Büyükelçisi UdayAlkhairullah ise Irak ile Türkiye’nin birçok alanda ortak projeler ve çalışmalar yapabileceğini belirtti. Büyükelçi, özellikle tarım alanında yapılacak işbirliğinin Gaziantep’e ve Irak’a önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Ziyarette GTO Meclis Katibi Abdullah Çelebi, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Tatar, Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Bay, Mustafa Eryoldaş, Mehmet Kavsara, Ömer Işık, Kerim Akdoğan, Ahmet Özgözükara ve Genel Sekreter Vekili Figen Çeliktürk de hazır bulundu. – GAZİANTEP

# haber # haberi # haberler # haberleri
Son Haberler

Başkan Umut Yılmaz pazarda ve mahallelerde hemşehrileriyle buluştu

25.10.2026 - 23:21

Hakan Atıcı, Anahtar Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcısı oldu

25.10.2026 - 23:20

Gaziantep’e 30 branşta 71 uzman hekim kadrosu

25.10.2026 - 23:18

Gaziantep’te hava değişiyor: Salıdan itibaren üç gün sağanak bekleniyor

25.10.2026 - 23:17

Gaziantep’te yarın 7 ilçede elektrik kesintisi: İşte etkilenecek sokaklar

25.10.2026 - 23:16

ASKON Eğitim Sektör Buluşması Gaziantep’te yapıldı

25.10.2026 - 22:41

Başkan Tahmazoğlu esnaf ve vatandaşlarla buluştu: ‘Şahinbey’i birlikte yönetiyoruz’

25.10.2026 - 22:40

Güneydoğu’dan 9 ayda 183,9 milyon dolarlık kuru meyve ihracatı

25.10.2026 - 22:39

GAÜN Rektörü Doğan’dan GTO Başkanı Yıldırım’a hayırlı olsun ziyareti

25.10.2026 - 22:38

Yeni Parti Gaziantep’te Yönetimini Belirledi: Erhan Deniz Güngen’den Yeni Kadro

25.10.2026 - 21:33
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR