Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’dan YÖK ve üniversitelere seçim çağrısı

Yayınlama: 17.05.2023 - 22:47 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 3
Paylaş:
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve üniversitelere 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi için sınavları erteleme veya çevrimiçi yapma çağrısında bulundu. Zorlu, “Oy kullanma hakkı bulunan üniversite öğrencilerimizin bu hakkı yerine getirebilmeleri için bu döneme denk gelen sınavların ertelenmesi ve/veya online şekilde yapılması gereklidir. İlgili üniversiteler derhal harekete geçmelidir. Bu durumda olan üniversitelerin 19 Mayıs tarihine kadar senato kararı alarak gerekli düzenlemeyi yapmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi. 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, YÖK ve üniversitelere, 28 Mayıs’ta ikinci turu yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi için sınavların ertelenmesi ve/veya çevrimiçi şekilde yapılması çağrısında bulundu. Zorlu bu akşam Twitter hesabından, “YÖK ve Üniversitelere partimizin çağrısıdır” notuyla yaptığı paylaşımda şu açıklamalarda bulundu: 

“BİRÇOK ÖĞRENCİMİZ EKONOMİK SIKINTILAR YA DA SINAVLARIN ÇAKIŞMASI SEBEBİYLE OY KULLANMALARI GEREKEN ŞEHİRLERE GİTMEKTE ZORLANACAKTIR” 

“28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanma hakkı bulunan Üniversite öğrencilerimizin bu hakkı yerine getirebilmeleri için bu döneme denk gelen sınavların ertelenmesi ve/veya online şekilde yapılması gereklidir. Zira birçok öğrencimiz ekonomik sıkıntılar ya da sınavların çakışması sebebiyle oy kullanmaları gereken şehirlere gitmekte zorlanacaktır. 

“ÜNİVERSİTELERİN 19 MAYIS TARİHİNE KADAR SENATO KARARI ALARAK GEREKLİ DÜZENLEMEYİ YAPMALARI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ” 

Zaten daha önce aldığınız plansız kararlarla gençlerimizin düzenini fazlasıyla bozdunuz. Gençlerimizi zor durumda bırakmayın ve onlardan korkmayın. İlgili üniversiteler derhal harekete geçmelidir. Bu durumda olan üniversitelerin 19 Mayıs tarihine kadar senato kararı alarak gerekli düzenlemeyi yapmaları çağrısında bulunuyoruz.”

Son Haberler

Murat Bakır’dan 29 Ekim mesajı: ‘Cumhuriyet, bağımsızlık mücadelesini taçlandıran tarihî dönüm noktası’

28.10.2026 - 13:04

Başkan Tahmazoğlu’ndan 29 Ekim mesajı: ‘Şahinbey’imizi vizyon projelerimizle büyüteceğiz’

28.10.2026 - 13:03

GSO Başkanı Adnan Ünverdi’den 29 Ekim mesajı: ‘Ekonomi cephesini güçlendirmek için çalışıyoruz’

28.10.2026 - 13:02

8. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nde ödüller sahiplerini buldu

28.10.2026 - 13:00

Ankara Üniversitesi Rektörü Ünüvar’dan GAÜN Rektörü Doğan’a ziyaret

28.10.2026 - 12:59

Gaziantep FK’da rota Trabzon: Kupa galibiyetinin ardından gözler yeniden ligde

28.10.2026 - 12:05

Estetik ameliyatlar için kış ayları tercih ediliyor: İyileşme sürecinde nelere dikkat edilmeli?

28.10.2026 - 11:24

Makine halısının başkentinde geleceğin tasarımcıları yarışıyor: GAHİB 12. Tasarım Yarışması’nda ilk jüri tamamlandı

28.10.2026 - 11:23

İMO Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bulut: ‘Cumhuriyet kazanımlarından asla vazgeçmeyeceğiz’

28.10.2026 - 11:21

Celal Kadooğlu’ndan 29 Ekim mesajı: ‘Cumhuriyet, gelecek nesillere bırakılacak en önemli değer’

28.10.2026 - 11:20
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR