Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
Anasayfa KULTUR SANAT
KULTUR SANAT

KADINLARDAN, HAYATA RENK KATAN SERGİ  

Yayınlama: 21.05.2024 - 19:09 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 10
Paylaş:

KADINLARIN EL EMEĞİ VE YARATICILIKLARI GÖZ KAMAŞTIRDI

“Hayata Renk Kat” sergisinde, 7 ay gibi kısa bir sürede 45 kursiyer tarafından yapılan toplam 203 eser sergileniyor. Bu eserler, kadınların el emeği ve yaratıcılığını gözler önüne sererken, sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünü de bir kez daha kanıtlıyor.

Serginin açılışı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Arkın Bereketoğlu tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Bereketoğlu, Şehitkamil Belediyesi olarak sanata ve sanatçılara verdikleri önemi vurgulayarak, Hanımlar Lokali Aile Merkezi’nde eğitim gören kadınların kısa sürede gösterdiği bu büyük başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

EMEKLERİNE VE ELLERİNE SAĞLIK

Nitelikli eserlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması adına çalışma yürüttüklerini kaydeden Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Bereketoğlu, “Belediyemiz bünyesinde çalışan öğretmenlerimize tek tek teşekkür ediyoruz. Kursiyer arkadaşlarımızın emeklerine ve ellerine sağlık. Başkanımızla birlikte, bu tür sergileri ve etkinlikleri artırmayı düşünüyoruz. Hatta Gaziantep dışında, Türkiye genelinde sergiler düzenlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konularla ilgili iletişimler kuracağız. Gerektiğinde, birincilik kazanan eserleri uluslararası sergilere göndermeyi planlıyoruz. Ayrıca, kursiyerlerimizin eğitim gördüğü mekânları artıracak ve geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

SANATSEVERLERİN BÜYÜK BEĞENİSİNİ TOPLADI

“Hayata Renk Kat” sergisi, açılışından itibaren sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Şehitkamil Sanat Galerisi’ni dolduran ziyaretçiler, kursiyerlerin titizlikle hazırladığı birbirinden güzel yağlıboya tabloları ilgiyle inceledi. Sergilenen eserler, doğa manzaralarından portrelere, soyut çalışmalardan günlük yaşam sahnelerine kadar geniş bir yelpazede çeşitlilik gösteriyor.

KADINLARIN SANATLA BULUŞMA NOKTASI: HANIMLAR LOKALİ AİLE MERKEZİ

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hanımlar Lokali Aile Merkezi, sanatı ve kadınların el emeğini desteklemeye devam ediyor. Merkezde verilen yağlıboya resim kursları, kadınların hem sanatsal becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyor hem de onların sosyal hayatta daha aktif rol almalarına katkıda bulunuyor. Bu merkez, kadınların bir araya gelerek sosyalleştiği, yeni beceriler edindiği ve kendilerini ifade etme imkanı buldukları bir alan olarak öne çıkıyor.

Son Haberler

Kaşısarı."partiyi makamda değil, sokaklarda yöneteceğiz

24.09.2026 - 13:16

Çok kötü sallandık

24.09.2026 - 10:59

Gaziantep 9 gün boyunca festival coşkusunu yaşayacak

23.09.2026 - 22:41

Öğrenciye alışveriş çeki çok işe yarıyor

23.09.2026 - 22:39

Fatma Şahin: Gaziantep Modeli’ni dünyaya anlatacağız

23.09.2026 - 22:35

Kaplan: Yeni Parti’yi Şahinbey’de ve Türkiye’de iktidar edeceğiz

23.09.2026 - 21:49

Güneydoğu’nun hububat sektörü ihracatı 8 ayda 2,5 milyar dolar  

23.09.2026 - 20:02

Türk Halısı Dünyanın Zirvesinde; Türkiye’den 8 Ayda 1,7 Milyar Doları Aşan İhracat

23.09.2026 - 20:01

Dr. Gülşan: “Okullar Açıldı, Çocuklarda Karın Ağrısı Şikâyetlerine Dikkat”

23.09.2026 - 20:00

ŞEHİTKAMİL’DEN FUTBOLUN GELECEĞİ İÇİN GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ

23.09.2026 - 19:59
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR