Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›SIYASET
SIYASET

Kaplan’dan Şahinbey Belediyesi’ne sert çıkış

Yayınlama: 04.12.2020 - 16:38 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 3
Paylaş:
“15 BİN SAAT ALACAKLARINA AYNI PARAYLA 15 BİN TABLET ALIP, YOKSUL ÖĞRENCİLERE DAĞITSINLAR”
Basına ve kamuoyuna yansıyan ihaleye dikkat çeken Kaplan, “Esnafın durumu ortada. Yoksulun durumu ortada. Gaziantep’in ikinci büyük yerleşim yeri olan Şahinbey’de binlerce esnaf çaresizlikten kıvranırken; faturasını, kirasını ödeyemezken; belediye onlara destek vereceğine çok elzemmiş gibi 15 bin saate 6 milyona yakın para harcıyor. Bir kol saatine 386 Lira vereceklerine, esnafın faturasına, kirasına yardımcı olsunlar. Erzak yardımı yapsınlar. İşsizlerimizin, yoksullarımızın karnını doyuracak gıda yardımı yapsınlar.  Tanesi 386 Liraya gelen 15 bin saate verdikleri parayla 15 bin tane tablet alınabiliyor. 15 bin tablet alıp gariban öğrenciye dağıtsınlar! Bu neyin lüks harcaması, kimin parasıyla kimi zengin ediyorlar?
CHP’li belediyelerimiz günlerdir esnafa verecekleri kira, fatura desteğini müjdelerken, AKP’li belediyelerin öncelikleri ortada. Yazıklar olsun diyorum. Çocuklar yatağa aç girerken, vatandaşlarımız evine ekmek götüremezken, öğrencilerimiz bilgisayarı, tableti olmadığı için eğitim alamazken bu keyfi harcamaları yapanların vicdanı sızlamıyor mu? AK Parti İktidarı zamanlarının daraldığının farkında; herhalde bu yüzden yatırımlarını ‘zaman’ kazanmak için saatten yana kullanıyor” diye ifade etti.
“KAPLAN’DAN İÇİŞLERİ BAKANLI SÜLEYMAN SOYLU’YA SORU ÖNERGESİ!”
Milletvekili, TBMM’ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi vererek “Pandemi döneminde esnaf kepenk kapatmış, evine ekmek götüremezken Şahinbey Belediye’sinin 5 milyon 790 bin liraya ihale ile satın aldığı kol saatleri için herhangi bir yaptırımınız olacak mı? Şahinbey Belediyesi’nin esnaftan aldığı vergilerle, böyle zarüri olmayan bir harcama yapması ne kadar doğrudur? Bu keyfi harcamaların önüne ne zaman geçilecek?” sorularını yöneltti.

Son Haberler

BAŞKAN YILMAZ’DAN EĞİTİME YENİ DESTEK 

24.09.2026 - 22:03

Hasan Öztürkmen’den Bakan Tekin’e ‘ücretli öğretmen’ soruları

24.09.2026 - 20:02

Dr. Aktaş: “Kanser tedavisi alan hastalar sonbahar-kış döneminde enfeksiyonlara karşı nelere dikkat etmeli?”

24.09.2026 - 20:01

Taner Nakıboğlu hakkında beraat ve tahliye kararı

24.09.2026 - 20:00

Mimar Yahya Cihan Altınbaş, YENİ Parti Nizip İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı.

24.09.2026 - 19:57

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON UZMANI DR. MELİHA HAFIZ HATEM’DE

24.09.2026 - 19:55

Gaziantep, Şanlıurfa merkezli depremle sarsıldı

24.09.2026 - 19:54

ŞEHİTKAMİL’DE EĞİTİM DESTEKLERİ İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

24.09.2026 - 19:53

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ÇİFTÇİLERE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

24.09.2026 - 19:50

Kaşısarı."partiyi makamda değil, sokaklarda yöneteceğiz

24.09.2026 - 13:16
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR