Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Kaplan’dan soru önergesi

Yayınlama: 06.02.2020 - 15:18 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 6
Paylaş:

DENİZ VE KARAYOLU TAŞIMACILIĞINDAKİ PERSONELLER DE SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİYOR MU?

Kaplan, Çin’den hızla yayılan Corona virüsünün ülkemiz için de ciddi bir tehdit oluşturabileceğine dikkat çekerek, “Özellikle Modern İpek Yolu olarak bilinen ve Çin’den hareket ederek riskli bulunan Asya ülkelerini geçip, Türkiye’nin de Ahılkelek, Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Kocaeli ve İstanbul üzerinden geçerek, Kapıkule’den çıkış yapan yük trenlerindeki personel, virüsün kuluçka dönemi de göz önünde bulundurulduğunda bariz risk taşımaktadır. Hal böyleyken büyük bir tehdit haline gelen Corona virüsü, deniz, kara ve demir yoluyla da yayılabilir” diye ifade etti.

KAPLAN’DAN BAKAN KOCA’YA SORULAR

• Ülkemiz üzerinden geçen trenlerdeki personel, sınır girişlerinde ve güzergâhlarda virüs taramasından geçirilmekte midir? Geçirilmekteyse konu ile ilgili kaç personel bu göreve verilmiştir?

• Corona virüsü ile ilgili deniz yolu taşımacılığı sektöründe alınan tedbir ve önlemler nelerdir?

• Farklı bilim insanlarının yaptığı açıklamalar görüş kirliliğine sebep olmakta ve bu bağlamda ülkemize kargo ile gelen ürünler risk taşımakta olup olmadığı belirsizliğini korumaktadır. Ülkemiz üzerinden geçen trenler ve taşıdıkları muhteviyat risk taşımakta mıdır?

• Ülkemize deniz yoluyla gelen kargo gemilerindeki personel Corona virüsü taramasına tabii tutulmakta mıdır? Tabii tutuluyorsa kaç personel konu ile ilgili görevlendirilmiştir?

• Ülkemize Çin’den deniz yoluyla gelen gemilerde ve konteynerler risk taşımakta mıdır? Corona virüsü ile ilgili deniz yolu taşımacılığı sektöründe alınan tedbir ve önlemler nelerdir?

 

Son Haberler

Birinci sıramız kadın aday olacak

15.10.2026 - 11:45

Sanayi esnafına çifte müjde: Mavikent ikinci KÜSGET oluyor, üyelere bayram ikramiyesi geliyor

15.10.2026 - 11:44

Depremde hasar gören asırlık Nuri Mehmet Paşa Camii yeniden ayağa kalkıyor

15.10.2026 - 11:43

MHP’li Atay’dan Bahçeli’ye 136 yıllık hediye: Dünyanın ilk şarjörlü tabancası

15.10.2026 - 11:42

Öztürkmen’den ulaşım zammına tepki: Gaziantep’te toplu taşıma zammı enflasyonu geçti

15.10.2026 - 11:36

Fadıloğlu’nun acı günü - Hüsamettin Fadıloğlu hayatını kaybetti

15.10.2026 - 10:56

Şehitkamil’in 2027 Bütçesi 15 milyar 180 milyon TL.

14.10.2026 - 21:54

Gaziantep FK’da Başakşehir hazırlıkları başladı

14.10.2026 - 21:45

Büyükşehir Meclisi’nde spor destek

14.10.2026 - 21:39

CHP’li Meclis Üyesi Sucu Yeni Partiye geçti

14.10.2026 - 21:03
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR