Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Karkamış’ta Skandallar Bitmiyor

Yayınlama: 16.03.2025 - 17:20 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 4
Paylaş:

Sıfır Otel Yapılsa 52 Milyon Etmez

Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel, düğün salonunu otele dönüştürmek amacıyla önce 20 milyon TL borçlanmaya dair öneriyi meclise sundu ve kabul edildi. Daha sonra 32 milyon TL daha borçlanma talep edilerek toplamda 52 milyon TL’lik bir bütçe artışı meclise getirildi. Ancak bu ek borçlanma teklifi meclis tarafından reddedildi.

Meclis Üyeleri Neden Reddetti?

Borçlanmaya ret oyu veren meclis üyeleri şunlardır:

 

Meclis üyeleri, ilçeye hizmet edilmesine karşı olmadıklarını belirterek, düğün salonunun otele dönüştürülmesi için sunulan 52 milyon TL’lik borçlanma teklifine karşı çıktıklarını ifade ettiler.

Borçlanmanın imar değişiklikleriyle ilgili şüphe uyandıran bazı gelişmelerle ilişkilendirilmesi ve sıfırdan bir otel inşa edilse bile bu kadar maliyetli olmayacağı yönündeki görüşleri nedeniyle teklifi reddettiklerini açıkladılar. “Böyle bir bütçeyle, hem otelimiz olur hem de düğün salonu yerinde kalır.” diyerek projeye tepki gösteren meclis üyeleri, hizmete değil “yağmaya ve talana” karşı çıktıklarını belirtti.

Skandallarla hep gündemde 

CHP’den Belediye başkanı olan Mustafa Güzel  Ak Parti’ye geçer iken CHP Şehitkamil belediye başkanı Umut Yılmaz ve Nizip belediye başkanı Ali Doğan’ı suçladı.

CHP’de iken Ak partiye sert eleştiri yapan Güzel göreve başladığı beri önce Fırat nehri yasak olmasına rağmen çağıl taşı ve kum çıkarıp satmak.  Çok borçlu olduğunu dolayı makam aracına el konulması şimdi de yüksek miktarda belediye borçlanarak otel yapılması dolayı ilçede söylentiler bitmiyor

Güzel ve Doğan Çok mu Borçlu?

Karkamış’ta makam aracına el konuldu mu, konulmadı mı? Belediye Başkanı Mustafa Güzel ve Başkan Yardımcısı Mesut Doğan’ın piyasaya yüklü miktarda borçlu olduğu ya da olmadığı söylentileri gündemi meşgul ederken, şimdi de yüksek miktarda kredi borçlanma yetkisi tartışma konusu oldu.

CHP’den AKP’ye Geçen Güzel Agresifleşti

Karkamış Belediyesini CHP’den kazanan Mustafa Güzel, AK Parti’ye geçmesiyle birlikte Karkamış ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’ye karşı sert açıklamalar yapmaya başladı. Bu açıklamalar, dikkat çekiyor ve gözden kaçmıyor.

Son Haberler

Kurtulmuş: "Filistin özgür olana kadar büyük kurtuluş mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz"

12.10.2026 - 20:21

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Gaziantep Valiliğine ziyaret

12.10.2026 - 20:21

Gaziantep’te Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

12.10.2026 - 20:19

SANKO’da Şah ve Beyin Damarına Aynı Anda Müdahale

12.10.2026 - 20:18

Başkan Umut Yılmaz’dan Emirhan’a Anlamlı Davet

12.10.2026 - 20:15

Şahinbey, Türkiye Yıldızlar Ligi’ne Ev Sahipliği Yaptı

12.10.2026 - 20:12

Süper Lig’in Yayın İhalesi İçin Hazırlıklar Sürüyor

12.10.2026 - 20:10

Nizip’teki Tesisin Hibe ve Kredisi Mecliste Tartışma Yarattı

12.10.2026 - 20:08

GastroAntep Kültür Yolu Festivali, Sefo konseriyle sona erdi

12.10.2026 - 20:05

Potanın Devleri Büyükçekmece’yi 90-70 Mağlup Etti

11.10.2026 - 22:57
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR