Daha önce “Deprem Gerçeği” başlıklı bir yazı kaleme aldığını belirten deprem mağduru, 6 Şubat depremlerine ilişkin yargılamalar konusunda edindiği bilgi ve belgeler ile kendi yaşadıkları doğrultusunda görüşlerini üç ayrı bölüm halinde paylaşacağını ifade etti.

Kendisini hem deprem mağduru hem de yargı sürecinin tarafı olarak tanımlayan mağdur, dahili olmadığını belirttiği bir aile binasının yıkılmasından sorumlu tutulduğunu ve bu kapsamda yürütülen yargılama sonucunda üç buçuk yıldır cezaevinde bulunduğunu söyledi.

Deprem davalarındaki yargılama süreçlerinin somut gerçekler ve hukuk çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten mağdur, yaşadığı süreci kamuoyunun dikkatine sunacağını kaydetti.

Mağdur, açıklamasının sonunda, “Depremde binalar yıkıldı. Adalet yıkılmasın” ifadelerini kullanarak, deprem davalarında adaletin sağlanması çağrısında bulundu.