Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
Anasayfa GUNDEM
GUNDEM

Kitap Fuarı nı İki Günde 35 Bin Kişi Ziyaret Etti

Yayınlama: 30.04.2018 - 14:53 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 10
Paylaş:

28 Nisan 2018 Cumartesi günü açılışı yapılan kitap fuarını 35 bin kişi gezdi, yoğunluk oluşturdu.

Kitabın ve bilginin gücüyle kentin 2023 hedeflerine yakınlaşacağına inanan Büyükşehir Belediyesi, yeni yaptığı parklara kitap kafeler açtı, genç nüfusun kitaplara ulaşılabilirliğini arttırdı. Bu doğrultuda, “Gaziantep Kitapla Buluşuyor” temasıyla 4’üncü Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri’ni başlatan Büyükşehir, Türkiye’nin tanınmış yazarları kente davet etti, Gazianteplilerle buluşturdu.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI’NDA KİTAP SOKAĞI OLUŞTU

Kitap fuarını gezen ziyaretçiler, “Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri”nin çok faydalı geçeceğine inandıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bir hafta boyunca halka açık olacak fuarla, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Gaziantep’e gelen yazarların kentin eşsiz kültürünü yakından tanıyacağını aktaran ziyaretçiler, şunları bildirdi: “Bu yıl ki fuar, geçmiş yıllardaki fuarlardan çok farklı. Eskiden halktan uzak, üniversitelere ve salonlara sıkıştırılan kitap fuarı, bu yıl halkla iç içe. İnsan sirkülasyonunun çok fazla olduğu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan kitap fuarına, kitapla ilgisi olmayanın bile gelerek, en azından stantları gezmesini önemli görüyoruz. Sessiz, sakin ve kitap dostlarının kaynaştığı geniş bir alanda, kitap sokağı oluşturulmasında çok ciddi bir emek var. Stantlardaki kitaplar, her yaşa hitap ediyor. İnsan okur, bilgiyle kendisini güçlü hisseder, geleceğe daha güçlü bakar. Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için bu tür kıymetli etkinliklerin sayısının arttırılmasını istiyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin döneminde okumayı teşvik edici çalışmaları yakından izliyoruz, onun bu özel çabasını takdirle karşılıyoruz”

Kitap Fuarı, 5 Mayıs’a kadar kapılarını 11.00-23.00 saatleri arasında kitapseverlere açık tutacak. Fuara, 70 edebiyatçı ve 250 yayınevi katılıyor.

# 15 Temmuz Demokrasi Meydanı # 5 Mayıs # antep # Bakanı Şahin # Edebiyat # Eski Bakan Şahin # fatma şahin # Gaziantep # genç # haber # haberi # haberler # haberleri # türkiye # Türkiye Cumhuriyeti # Uzak
Son Haberler

Yeni Parti İl Başkanlığına Yücel adaylığını açıkladı

09.09.2026 - 22:43

Dr. Ünal: “Çocuklarda hemanjiomlara dikkat. Her kırmızı leke masum olmayabilir!”

09.09.2026 - 19:55

Umut Yılmaz’ın Kullandığı Araç Kimin Çıktı? İhale Şirketine Uzanan Bağlantı

09.09.2026 - 19:53

BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME KESİNTİSİZ VE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

09.09.2026 - 19:51

ŞEHİTKAMİL’DEN KARACAAHMET’E ÇOK AMAÇLI PAZAR YERİ

09.09.2026 - 19:49

Hanifi Kaplan’a partililerden güçlü destek

08.09.2026 - 23:02

Çamlıtepe’de yollar yenilendi

08.09.2026 - 23:01

Bel ve boyun ağrısını hafife almayın

08.09.2026 - 19:21

ŞAHİN, KARKAMIŞ’TA YÜKSELEN GAZİ KONUT PROJESİNİ İNCELEDİ

08.09.2026 - 19:18

JİNEKOLOJİK KANSERLERDE ERKEN TANI VE DÜZENLİ TARAMA HAYAT KURTARIR

08.09.2026 - 19:17
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR