Yapı ruhsatının şehircilik ilkeleri planlama esaslarına ve imar mevzuatına uygun bulunmayan mahalle arasında benzin istasyonları yine açılarak, vatandaşı tedirgin ediyor.
8. Şubat mahallesinde yapılan benzin istasyonları mahalleyi tedirgin ediyor. Allah göstermesin bir kaza anında burada oturanların can ve mal güvenliği yok.
Bölgede tek benzin istasyonu Karşıyaka’dan boynoya çıkan yoldan, özgürlük mahallesi, Pir sultan, 8 Şubat ve zeytinli mahallesini birbirine bağlayan ana cadde üzerindeki benzin istasyonu adeta piyango gibi. Belki piyango bu kadar prim yapmaz ama bu benzin istasyonun konum itibariyle piyangondan daha verimli.
Mahalle arasında ki bu benzin istasyonu yanındaki binanın ikinci katına içi içe görünümlü bu benzin istasyon Gaziantep akaryakıtçılar dernek tarafından mahkemelik olmasına rağmen benzin istasyonunda hümmalı çalışmalar sürüyor.