Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›SAĞLIK
SAĞLIK

Medical Point’te Diyabetli Çocuklar Unutulmadı.

Yayınlama: 20.11.2023 - 15:54 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 7
Paylaş:

Etkinliğe katılan çocukların aileleri de diyabet hastalığı ile ilgili bilinçlendirildi. Hastane yetkilileri, diyabetin erken tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabilecek bir hastalık olduğunu, ancak ailelerin çocuklarının sağlığına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Ailelere, çocuklarının kan şekeri seviyelerini düzenli olarak ölçmeleri, beslenme alışkanlıklarını değiştirmeleri ve fiziksel aktiviteyi artırmaları tavsiye edildi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi, diyabet hastalığı ile mücadele etmek için toplumsal farkındalık yaratmayı amaçladığını belirtti. Hastane, diyabetli çocuklara ve ailelerine yönelik etkinliklerine devam edeceğini duyurdu.

“Diyaet Hastalığının herkesin farkına varması için çaba gösteriyoruz”

Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, Diyabet hastalığının tüm dünyada ve ülkemizde büyük bir sorun olduğunu belirterek, “Hastanede tedavi gören diyabetli çocuklar ve aileleri için bir etkinlik gerçekleştirdik. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü, her yerde çeşitli faaliyetlerle anılmaktadır. Biz de hastanemizde diyabetli olan ve diyabet nedeniyle tedavi gören çocuklarımızı davet ederek farkındalık yaratmak istedik. Bu sebeple, böyle bir organizasyon yaptık. Çocuklarımızı ve ailelerini buraya davet ettik ve güzel bir etkinlik yapıyoruz. Bu özel günün herkesin farkına varması için çaba gösteriyoruz” dedi.

“Diyabet bir hastalık değil, bir yaşam tarzı değişikliğidir”

Diyabetli çocukların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için neler yapmaları gerektiğini anlatan Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Doç. Dr. Murat Doğan, “Diyabet bir hastalık değil, bir yaşam tarzı değişikliği. Diyabetli çocukların egzersiz, insülin ve beslenme konusunda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca düzenli olarak sağlık kontrollerine gitmeleri gerekmektedir. Diyabet bugün yarın geçecek bir hastalık olarak düşünülmemesi gerekiyor. Diyabetin tamamen ortadan kaldırılması için çalışmaların devam ettiğini, ancak bu süreçte çocukların böbrek, göz ve sinir sistemlerinin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Doğan, ailelerin bu konuda kendilerine destek olduğunu ve çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

“Diyabet hayat boyu öğrenilmesi ve takip edilmesi gereken bir durumdur”

Diyabetli çocuklara yönelik motivasyon etkinliği düzenlediklerini söyleyen, Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Özlem Güleçoğlu, diyabetin sağlıklı beslenmenin önemini vurguladı. Güleçoğlu, “Diyabetli çocukların yaşam kalitesini artırmak için karbonhidrat sayımı eğitimi vermekteyiz. Böylece istedikleri besinleri uygun miktarlarda tüketebilirler. Diyabet hayat boyu öğrenilmesi ve takip edilmesi gereken bir durumdur. Besin tüketimindeki farklılıkların, hareketsiz yaşamın ve genetik yatkınlıkların diyabet riskini artırıyor. Diyabet artışını önlemek için hareketli bir yaşam sürmek ve beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ailelerin de bu konuda çocuklarına destek olmaları gerekmektedir” dedi.

# medical point
Son Haberler

Kaşısarı’dan örnek davranış

30.09.2026 - 22:21

Hanifi Kaplan’dan teşekkür mesajı

30.09.2026 - 22:21

Güney Dağdeviren'den yıldırım hızında açıklama

30.09.2026 - 22:00

GAÜN’ün eski rektörü hayatını kaybetti

30.09.2026 - 21:57

GİBTÜ Hezarfen İHA Takımı’ndan TEKNOFEST’te Büyük Başarı

30.09.2026 - 19:01

BU YILIN TEMASI “DENEYİM ÇAĞI: GASTRONOMİ, TARIM, TURİZM VE MİSAFİRPERVERLİK”

30.09.2026 - 19:01

Akcan: “İhracatçılarımızı Dijital Dönüşümle Geleceğe Hazırlıyoruz”

30.09.2026 - 19:00

BAŞKAN YILMAZ, DÜLÜK ANTİK KENTİ’NİN TARİHİ MİRASINI VİYANA’DA ANLATTI

30.09.2026 - 18:59

BAŞKAN TAHMAZOĞLU TEKNOFEST GÜNEYDOĞU’DA

30.09.2026 - 18:51

GAZİANTEP’TE İTFAİYE HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

30.09.2026 - 18:35
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR