Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

MERİÇ’TEN EMNİYET MENSUPLARININ 60 YAŞINA KADAR ÇALIŞABİLMELERİ İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, emniyet teşkilatı mensuplarının emeklilik yaş hadlerine yönelik hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Yayınlama: 21.04.2026 - 19:57 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 70
Paylaş:

Meriç, emniyet personelinin emeklilik sonrasında ciddi ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve teşkilatın en büyük gücü olan tecrübeli personelin sistem dışına itildiğini belirterek, yaş haddi dolduktan sonra 5 yıl daha çalışabilme imkânı getirilmesini istedi.

Tecrübeli polisler vurgusu

Emniyet mensuplarının 55 yaşında zorunlu olarak emekli edildiğini hatırlatan Melih Meriç, polis memurlarının emekli olduktan sonra aldıkları maaşların günümüz ekonomik koşulları altında yetersiz kaldığını ve yaşam standartlarının olumsuz etkilendiğini ifade etti. Meriç, uzun yıllar yıpratıcı şartlarda görev yapan personelin emeklilikte geçim derdi yaşamaması gerektiğini vurgulayarak, "Polislik mesleği sadece teorik eğitimle değil, sahada kazanılan tecrübeyle olgunlaşır. Deneyimli personelin erken yaşta ayrılması, teşkilatın orta ve üst kademelerinde ciddi bir tecrübe boşluğu yaratmaktadır," dedi.

Emniyet personeli emeklilik yaşından sonra 5 yıl daha çalışabilmeli

CHP’li Meriç, sunduğu teklifle emniyet müdürlerinden bekçilere kadar tüm personelin, kendi istekleri halinde görev sürelerini 5 yıl daha uzatabilmelerini öngördüklerini belirtti.

Fiziksel kapasitesi ve motivasyonu yerinde olan personelin sistemde kalmasının kamu güvenliği açısından da kritik bir kazanım olacağını dile

getiren Meriç, bu düzenlemenin hem tecrübe kaybını engelleyeceğini hem de personelin kendi meslek hayatı üzerindeki tasarruf hakkını güçlendireceğini kaydetti.

Polislerin yaşadığı sorunların sadece emeklilik yaşıyla sınırlı olmadığını belirten CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, “Teşkilat mensupları, özellikle emekli maaşına yansımayan ek ödemeler nedeniyle emekli olduklarında büyük bir gelir kaybına uğramaktadır. Bunun yanı sıra düzensiz mesai saatleri, personelin sosyal hayatını kısıtlamakta ve uzun yıllar süren bu tempo psikolojik yıpranmayı da beraberinde getirmektedir. Verdiğimiz kanun teklifi, emniyet personelinin bu ekonomik baskıdan kurtulması ve mesleki birikimini aktarmaya devam etmesi için önemli bir adım olarak değerlendirilmelidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Son Haberler

Gaziantep’ten Türkiye’ye örnek olacak adım

29.09.2026 - 23:47

BAŞKAN ŞAHİN, KUZEYŞEHİR ATIK SU ARITMA TESİSİ İNŞAAT ALANINI İNCELEDİ

29.09.2026 - 21:35

Sonbaharda Acil Servis Başvuruları Artıyor: Prof. Dr. Durukan’dan Kritik Uyarılar

29.09.2026 - 21:35

Gaziantep’ten İstanbul’a Gönül Köprüsü; Bünyamin Bozgeyik Kapı Kapı Dolaştı

29.09.2026 - 21:34

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN MESEM ÖĞRENCİLERİNİ ZİYARET ETTİ

29.09.2026 - 21:33

Öztürkmen, katliam gibi kazanın yaşandığı yerde… Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor

29.09.2026 - 21:32

BAŞKAN YILMAZ’DAN GAZİANTEP OTİZM VAKFI OKULU’NA ZİYARET

29.09.2026 - 21:32

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ GASTROANTEP

28.09.2026 - 21:22

“Nizip’te belediye ve hayırsever dayanışması hizmete dönüştü”

28.09.2026 - 21:12

Dışkıda kan görenler dikkat: Her kanama hemoroid olmayabilir

28.09.2026 - 18:42
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR