Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›SIYASET
SIYASET

Pamuk: Zafer Partisi olarak büyük rol üstlendik

Yayınlama: 25.05.2023 - 10:13 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 4
Paylaş:

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararının, Türk siyasetinde önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Pamuk, Türkiye’nin geleceğininin şekillenmesinde Zafer Partisi’nin büyük rol üstleneceğini bildirdi.

Zafer Partisi, 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimine ilişkin bugün açıklama yaparak, Millet İttifakı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı. Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladığı basın toplantısından önce yaptığı Twitter paylaşımında kullandığı “İçişleri Bakanı olarak 13 milyon kaçağı vatanlarına göndereceğim” ifadeleri, Türkiye’de siyasetin ana gündem maddesi oldu.

PAMUK: TÜRKİYE’DE SİYASETİ ZAFER PARTİSİ ŞEKİLLENDİRİYOR

28 Mayıs’ta yapılacak seçim için geri sayım sürerken, Ümit Özdağ ile parti genel merkezinde başbaşa görüşen Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de siyaseti Zafer Partisi’nin şekillendirdiğini ifade eden Pamuk, “Sayın Genel Başkanımızla son gelişmeleri görüştük ve durum değerlendirmesi yaptık. İlk hedefimiz Sayın Özdağ’ın da açıkladığı gibi 28 Mayıs seçimlerinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması için gerekli desteği vereceğiz. Bilindiği gibi İlk turda seçilecek adayın yüzde 50 barajını geçememesi nedeniyle seçim, 2. tura kaldı. Sayın Kılçdaroğlu’da destek istediği Zafer Partisi’nin taleplerini içeren şartları kabul ederek protokol imzaladı. Zafer Partisi, bu protokol ışığında Kılıçdaroğlu’nu destekleyecektir. Daha önce de belirtiğim gibi seçimlerin de siyasetin de anahtar partisi Zafer Partisi olmuştur” dedi.

Mehmet Pamuk, 28 Mayıs seçimlerinin hemen ardından 2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için start vereceklerini ve sahaya çıkan ilk parti olacaklarını da sözlerine ekledi.

ZAFER PARTİSİ’NE 3 BAKANLIK, ÖZDAĞ İÇİŞLERİ BAKANI

Siyaset kulislerinde konuşulan ve Zafer Partisi’ne yakın kaynaklarca da doğrulanan bilgilere göre Kemal Kılçdaroğlu ile Ümit Özdağ’ın mutabakat sağladığı görüşmelerde Zafer Partisi’ne 3 Bakanlık verilmesi kesinleşti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yeni kabindede Ümit Özdağ’a İçişleri Bakanlığı görevi verilecek ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına da Zafer Partili isimler getirilecek.

Son Haberler

Uğur Kalkan: Hedefim parti içi yarışı kazanmak değil, Yeni Parti’yi iktidara taşımak

25.09.2026 - 22:24

Emrah Sezer: “Örgütümle yöneteceğiz”

25.09.2026 - 22:09

GİBTÜ’de sağlık alanında yeni merkez

25.09.2026 - 21:45

Eczacıların talepleri Bakan Yardımcısı’na iletildi

25.09.2026 - 21:44

Gaziantep’te akaryakıt istasyonu ihalesinde büyük teklif

25.09.2026 - 21:42

BAŞKAN YILMAZ’DAN EĞİTİME YENİ DESTEK 

24.09.2026 - 22:03

Hasan Öztürkmen’den Bakan Tekin’e ‘ücretli öğretmen’ soruları

24.09.2026 - 20:02

Dr. Aktaş: “Kanser tedavisi alan hastalar sonbahar-kış döneminde enfeksiyonlara karşı nelere dikkat etmeli?”

24.09.2026 - 20:01

Taner Nakıboğlu hakkında beraat ve tahliye kararı

24.09.2026 - 20:00

Mimar Yahya Cihan Altınbaş, YENİ Parti Nizip İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı.

24.09.2026 - 19:57
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR