Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Pamuk’tan önemli çağrı

Yayınlama: 11.02.2025 - 12:34 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 3
Paylaş:

GAZİANTEP’TE ARTAN ŞİDDET OLAYLARINA KARŞI ACİL ÖNLEM ÇAĞRISI

Zafer Partisi Kurucu Üyesi, Önceki dönem milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan Adayı Mehmet PAMUK;Son dönemde Gaziantep’te meydana gelen asayiş olayları, vatandaşlarımızı derin bir endişeye sevk etmektedir. Sokaklarımızda yaşanan cinayetler, yaralamalar, gasp ve saldırılar, yalnızca bireysel güvenliği değil, kentimizin genel huzurunu da tehdit etmektedir. Dedi

Pamuk;Gaziantep, tarih boyunca ticareti, sanayisi ve kültürel mirasıyla anılmış bir şehir olmuştur. Ancak bugün, her geçen gün artan suç olayları nedeniyle kentimizin güvenliği ciddi bir tehdit altındadır.

Bu durum hem şehirde yaşayan vatandaşlarımızı hem de Gaziantep’i ziyaret edenleri olumsuz etkilemektedir.

Mehmet Pamuk’tan Yetkililere çağrı:

1. Güvenlik Önlemlerinin Artırılması:

Gaziantep’te artan suç olaylarına karşı emniyet güçlerimizin daha etkin bir şekilde görevlendirilmesi, devriye sisteminin güçlendirilmesi ve kritik noktaların denetiminin sıkılaştırılması gerekmektedir.

2. Suç Örgütleriyle Mücadele: Şiddet olaylarının arkasındaki suç gruplarının tespit edilerek etkisiz hale getirilmesi, adalet önüne çıkarılması büyük önem taşımaktadır.

Diyerek devam eden Zafer Partili Mehmet Pamuk

3. Hızlandırılmış Hukuki Süreçler:

Suç işleyen kişilerin adalet önüne çıkarılması sürecinin hızlandırılması, cezaların caydırıcı hale getirilmesi ve vatandaşlarımızın hukuki güvencelerinin sağlanması gerekmektedir.

4. Toplumsal Bilinçlendirme ve Önleyici Politikalar: Şiddeti önlemek için eğitim programları, toplumsal farkındalık projeleri ve risk altındaki bireylerin desteklenmesine yönelik sosyal politikalar uygulanmalıdır.

5. Kent Güvenliğinin Stratejik Olarak yerel yönetimlerin desteği ile Ele Alınması: Gaziantep’in güvenlik politikalarının uzun vadeli bir perspektifle ele alınması, ilgili kurumlar arasında koordinasyonun artırılması ve şehir genelinde güvenliği artırıcı tedbirlerin planlanması elzemdir.

Pamuk;Gaziantep halkı, her gün yeni bir saldırı haberiyle uyanmayı hak etmemektedir. Yetkililerimizi bu konuda acilen harekete geçmeye, halkımızı ise birlik ve beraberlik içinde sesini duyurmaya davet ediyoruz. Güvenli bir şehir hepimizin ortak sorumluluğudur ve bu sorunun çözümü için el birliğiyle çalışmalıyız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Dedi.

Haber: Gaziantep Tutku gazetesi

 

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

DR. IŞIKAY: “ÇOCUKLARDA HER DALIP GİTME DİKKATSİZLİK DEĞİLDİR!”

13.10.2026 - 19:59

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ ŞAHİNBEY MİLLET CAMİİ’Nİ ZİYARET ETTİ  

13.10.2026 - 19:58

GAZİANTEPLİ HALICILARDAN PARİS'TE KRİTİK TEMASLAR

13.10.2026 - 19:58

GAZİKÜLTÜR’DEN YENİ KİTAP: ANTEP ERMENİLERİ: SOSYAL, SİYASİ VE KÜLTÜREL HAYAT

13.10.2026 - 19:57

GSO’DA MESLEK KOMİTE BAŞKANLARIYLA YENİ DÖNEM İSTİŞARE TOPLANTISI  

13.10.2026 - 19:56

Kurtulmuş: "Filistin özgür olana kadar büyük kurtuluş mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz"

12.10.2026 - 20:21

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Gaziantep Valiliğine ziyaret

12.10.2026 - 20:21

Gaziantep’te Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

12.10.2026 - 20:19

SANKO’da Şah ve Beyin Damarına Aynı Anda Müdahale

12.10.2026 - 20:18

Başkan Umut Yılmaz’dan Emirhan’a Anlamlı Davet

12.10.2026 - 20:15
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR