Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Sağlık Çalışanlarımızın Fedakârlığı ve Üstün Gayret Sayesinde Bu Süreci Aşacağız!

Yayınlama: 14.03.2020 - 16:31 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 9
Paylaş:

 

 

“Önce insan” anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi Türkiye Cumhuriyetinin öncelikli meselesi olmalıdır” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Dünyayı kasıp kavuran bu corona virüsü sağlığın ne kadar önemli bir etken olduğunu hepimize gösterdi. Dünyanın birçok önemli kentinde hayat durma noktasına geldi. Bırakın ticareti insanlar dışarıya çıkmaz oldu. Ülkeler, başka bir ülkenin vatandaşını kendi topraklarına almamak için kapılarını kapatıp, vatandaşlarının yurtdışı seyahatlerini durdurdu.

Corona virüsü küresel ekonomiyi etkilediği gibi ülkemizi ve bölgenin ticaret merkezi olan Gaziantep’imizi de derinden etkiledi. Komşu ülkeler başta olmak üzere dünyadaki birçok ülke ile ticaret yapan ilimiz olumsuz etkilendi. Konu sağlık olunca, insan hayatı olunca, para ve ticaretin hiçbir anlamı olmadığını ifade etmek isterim.

Dünya genelinde yaşanan bu salgın Sağlık sistemimizin aksayan yönlerinin düzeltilmesi ve yurttaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunulması, uzun, verimli ve kalıcı çözümler üretilmesi adına idarecileri pozitif yönde etkilediğine inanıyorum.

Her alanda çağdaş uygarlığın güçlü ortağı olma hedefiyle kurulan Cumhuriyet’le birlikte, sağlık hizmetlerinin en etkin ve yaygın biçimde halka ulaşması ilke edinilmiş, Türk tıbbı, doktorlarımızın ve diğer sağlık personelimizin gösterdikleri üstün çabalarla dünyadaki gelişim ivmesine paralel bir gelişim sergilemiştir. Bilim adamlarımız bugün, yurdumuzda ve dünyanın çeşitli ülkelerinde önemli çalışmaları ve başarılarıyla hepimizi gururlandırmaktadır. Tüm bu olumlu gelişmelere karşın sağlık sistemimizin aksayan yönleri bulunduğu ve yurttaşlarımız ile doktorlarımız başta olmak üzere sağlık personelimizin çözüm bekleyen birçok sorunu olduğu da göz ardı edilmemelidir. Ne yazık ki son dönemlerde hekimler bayram havasından uzak, buruk bir biçimde 14 Mart’ı kutlamaktadırlar. Bunun nedeni uygulanan sağlık politikalarının vatandaşlarımızı ve hekimleri mağdur etmesidir. Hükümetin sağlık politikaları ne yazık ki sağlık hizmetlerini ticarileştirmekte, hekimlerin mesleki geleceğini ve toplumun sağlık hakkını belirsizlik içinde bırakmaktadır.

Maalesef hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet tarihte hiç olmadığı kadar artmıştır. Hekime yönelik şiddetin önlenmesi birinci önceliğimiz olmalı. Canımızı ve hayatımızı emanet ettiğimiz, büyük bir özveri ile görev yapan hekimlere şiddet asla kabul edilemez. Hükümeti sağlık konusunda daha duyarlı olmaya, hekimlerimizi ötekileştirmemeye davet ediyorum.

Günlük politikalarla yürütülemeyecek kadar yaşamsal öneme sahip sağlık sektöründe yaşanan sorunlar, yalnızca doktorları ve sağlık çalışanlarını değil, tüm toplumu yakından ilgilendirmektedir.14 Mart’ın yalnızca sorunların dile getirildiği bir gün değil, yüce mesleklerinde sevgi ve gönül bağıyla çalışan doktorlarımızın sorunlarının çözümü konusunda umutların arttığı bir bayram olarak kutlanması gerek.

Corona virüsü tehlikesine karşı yine doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın özverisi ile bu kötü süreci aşacağımıza inancım tamdır.

Bu anlayış ve inançla; meşakkatli mesleğimizi insan onuruna yakışır şekilde yerine getirmeye çalışan, Ülkemizin her köşesinde, İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabırla, fedakârca ve üstün gayret ile çalışan Tüm Sağlık çalışanlarımızın ve değerli meslektaşlarımın“14 Mart Tıp Bayramı” kutluyorum.”

Son Haberler

Başakşehir-Gaziantep FK Maçında Hakem Ataması Tartışılıyor

15.10.2026 - 22:21

Gaziantep’te Her Hekim Günde En Az 80 Hastaya Bakıyor

15.10.2026 - 22:17

Yeni Parti Gaziantep’te Gündem: Halk TV ve İl Kongresi

15.10.2026 - 22:13

Anahtar Parti’nin Mali Hesapları İçin Suç Duyurusu

15.10.2026 - 22:07

Meriç: “Haber susturulunca gerçekler ortadan kalkmaz”

15.10.2026 - 19:22

Dr. Özsaraç: “Uzun Süren Dökülmeleri İhmal Etmeyin!”

15.10.2026 - 19:21

Gaziantep Hizmet İhracatı Buluşması GAİB’de Gerçekleştirildi

15.10.2026 - 19:20

GAZİANTEP’İN ANA ARTERLERİNDE YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

15.10.2026 - 19:19

Türk Halı Sektöründen Avrupa Çıkartması: Paris'in Ardından Milano'da Yoğun İlgi

15.10.2026 - 19:18

AKINCI: “GIDANIN GELECEĞİNİ KORUMAK, İNSANLIĞIN GELECEĞİNİ KORUMAKTIR”

15.10.2026 - 19:17
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR