Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

ŞAHİN’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI

Yayınlama: 29.08.2022 - 18:40 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 6
Paylaş:

Şahin mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Türk milletinin, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp attığı, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu vurguladı.

Yurdun dört bir yanı işgal altındayken, tarih boyunca özgür yaşamış Türk milletinin bu işgale boyun eğmeyerek, bu aziz toprakları kanıyla, canıyla geri aldığını anımsatan Başkan Şahin, şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ve Türk milletinin esarete asla boyun eğmeyeceğinin ilan edildiği 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin ordusuyla bütünleştiği ve vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda ettiği bir mücadelenin sonucudur. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu büyük zaferin 100’ üncü yıl dönümünü bir kez daha gururla ve sevinçle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunu hazırlayan, Millî Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını bizlere bırakan kahramanlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde milletçe kazanılan zaferlerle bize emanet edilen bu vatana gözümüz gibi bakmak ve muasır medeniyetler seviyesine taşımak hepimizin en önemli sorumluluğudur.”

Başkan Şahin, Türk milletinin geçmişinden aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdüreceğini dile getirerek, “Bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, bu vatan için kanını döken tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Son Haberler

Afganistanlı öğrencilerden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’a ziyaret

04.11.2026 - 15:02

Şehitkamil’in et ve tavuk tanzim mağazalarına yoğun ilgi: 5 mahallede yeni mağaza açılacak

04.11.2026 - 15:01

Patent Arena Zirvesi’nde 3 üniversitenin 24 tescilli patenti sanayiciyle buluştu

04.11.2026 - 15:00

Op. Dr. Akın Karagözoğlu: Çocuklardaki idrar şikâyetleri ürolojik bir sorunun habercisi olabilir

04.11.2026 - 13:01

Gaziantep FK, Kasımpaşa mesaisine başladı: Orhan Ak yönetiminde ilk idman

04.11.2026 - 12:08

Celal Kadooğlu Dubai’de bölge ihracatçılarını ziyaret etti: “İhracatçımız asla yalnız değil”

04.11.2026 - 11:03

Nizip Ticaret Odası’ndan ihtiyaç sahibi öğrencilere 1.100 çift ayakkabı

04.11.2026 - 11:01

GSO Başkanı Ünverdi ekim ihracatını değerlendirdi: “Üreten kesim çok yoruldu, kritik hamleler şart”

03.11.2026 - 17:06

Gaziantep Büyükşehir, COP31 için Antalya’ya 60 otobüs ve 72 şoför gönderdi

03.11.2026 - 17:05

GSOMEM’den sanayiciye “yarı yarıya” istihdam desteği: Kursiyeri işe alana maaşın yüzde 50’si hibe

03.11.2026 - 17:03
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR