Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
Anasayfa Son dakika
Son dakika

Saldırıyı yapan grubun başında o PKK'lı var

Yayınlama: 26.08.2016 - 13:31 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 20
Paylaş:

s

CHP Genel Başkanı , Şavşat’tan ’e giderken dağlık bölgede pusu kuran ’lı teröristlerin roketatarlı saldırısına uğramaktan kılpayı kurtuldu.

Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu konvoyun önünde güvenliği sağlayan jandarma aracının geçişi sırasında araçtakilerin teröristleri tespit etmesi üzerine çıkan çatışmada aracı kullanan er şehit oldu, iki astsubay da yaralandı. Kılıçdaroğlu’nu taşıyan makam minibüsünün yaklaşık 200 metre önünde gerçekleşen çatışmada roket atmaya hazırlanan PKK’lı teröristlerin Kılıçdaroğlu’nun yakın koruma ekibi tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Saldırıya rağmen programını iptal etmeyen Kılıçdaroğlu, yaptığı ilk açıklamada “Allah’ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket, bu ülke, bu millet için feda olsun… Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Artvin programı çerçevesinde dün Ankara’dan Kars’a uçtu. Kars’tan karayoluyla Şavşat’a geçen Kılıçdaroğlu, buradaki programını tamamladıktan sonra belediye binasını açmak üzere Ardanuç ilçesine giderken saat 14.00 sıralarında Yanıklı köyü girişinde PKK’lı bir grup dağlık bölgeden konvoya ateş açtı. PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan iki astsubay hafif, sürücü jandarma er Fatih Çaybaşı da ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Jandarma Er Çaybaşı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

200 METRE ÖNÜNDE

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma sırasında korumaları Kılıçdaroğlu’nu güvenlik çemberine aldı. Kılıçdaroğlu’nun makam minibüsünün yaklaşık 200 metre önünde yaşanan çatışmada, roketatarlı terörist ilk ateşte etkisiz hale getirildi.

PKK’lı grubun menziline girmeden roketatarlı teröristin fark edilmesi ile ölümden dönen CHP lideri hemen güvenli bölgeye alındı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın ardından Kılıçdaroğlu, önce yakındaki Karayolları tesisine daha sonra da Şavşat ilçe merkezine dönerek Şavşat Kaymakamlığı’na geçti. Burada programlarının aynen devam etmesi talimatını veren Kılıçdaroğlu’nun Ardanuç ilçesine devlet tarafından tahsis edilen bir helikopterle geçiş yapması tasarlandı. Kılıçdaroğlu ise ilk olarak yaralanan TSK mensuplarının durumuyla ilgilenilmesi talimatını verdi.

CHP konvoyuna saldıran teröristlere konvoydaki CHP’lilerden de tabancalarını çekip ateş açanlar oldu. Murgul İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım’ın da teröristlerle çatışanlar arasında olduğu belirtildi.

VİDEO


“TARIK” KOD ADLI PKK’LI

Dar vadide silahlı saldırıda bulunan PKK’lıların, örgütün Karadeniz’e açılma planında yer alan gruptan olduğu ortaya çıktı. Karadeniz bölgesine gidenlerden yaklaşık 1 aydır Artvin çevresinde bulunan 10 kişilik grubunun eylemi gerçekleştirdiği değerlendiriliyor. İstihbarat birimleri PKK’nın Karadeniz illerinde faaliyet gösteren teröristleri, yaklaşık 20 yıldır örgüt içinde faaliyet gösteren Artvin nüfusuna kayıtlı ’Tarık’ kod adlı teröristin yönettiğini belirledi. Çoğu Karadeniz bölgesindeki illerin nüfusuna kayıtlı PKK’lıların bölgeyi çok iyi bildikleri için vur- kaç eylemleri yaptığı kaydedildi.

‘İYİ DURUMDAYIM’

Daha sonra bazı televizyon kanallarının canlı yayınına bağlanan Kılıçdaroğlu, CHP konvoyunun geçtiği sırada olumsuz bir durum yaşadıklarını belirterek “Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldı ve bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir can kaybı olmaz, en büyük arzumuz o” dedi.

Teröre karşı çıkmanın herkesin ortak görevi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, böyle bir olayla karşılaşacağını hiç düşünmediğini ifade ederken “Dar bir alanda, bir vadide güvenlik güçleri araçları durdu ve çatışma olduğu ifade edildi. Güvenlik güçleri silahlarıyla dışarı çıktılar, alanı kontrol ettiler. Ateşler açıldı, silah seslerini ve görüntüleri üzülerek ifade edeyim gördük, tanık olduk. Bir süre sonra zırhlı araç istendi. Bu araçla başka güvenli bir noktaya intikal ettirildik ve oranın da güvenli olmadığı ifade edildi, şu anda başka güvenli bir noktadayız” bilgilerini verdi.

‘UCUNDA ÖLÜM DE OLSA’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat’tan askeri helikopterle Ardanuç ilçesine giderek belediyenin yeni yapılan hizmet binasının açılışını yaptı. Ardanuç’a gelirken CHP konvoyuna yapılan saldırıya değinen Kılıçdaroğlu, “Buraya gelirken bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Bir şehidimiz var, beni en çok üzen şehidimizin olması. Keşke hiç olmasaydı. Allah rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi. Saldırıya karşın programını iptal etmediğini kaydeden Kılıçdaroğlu “Bu teröre karşı hepimiz dik ve onurlu duracağız. Hiçbir programımı iptal etmedim, vatandaşa söz verdim, ucunda ölüm de olsa gideceğim dedim” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu “Vazgeçmeyeceğiz. ‘Allah’ın verdiği bir can var, o can bu ülke uğruna feda olsun’ diyeceğiz” dedi.

PABUÇ BIRAKMAYIZ

“Saldırı gerçekleşti” diye programlarını yarıda kesmenin doğru olmayacağını düşündüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Teröre pabuç bırakmamak lazım. Allah’ın verdiği bir can var, o da bu memleket, ülke, millet için feda olsun. Biz, orada çatışmanın ortasında kaldık ama bir üzücü haber aldık, ‘Bir şehidimiz var. Bu gerçekten beni çok üzdü. Teröre karşı hepimizin ortak mücadele etmesi lazım, sen, ben ayrımı yapmadan. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevi. Bizi yıldıramaz, yıldırmamalıdır. O nedenle de ben programıma aynen devam edeceğim. Bizim bu tür olaylar karşısında geri adım atmamız zaten söz konusu olamaz. Olayların üzerine gideceğiz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız.”

‘ALLAH’IN VERDİĞİ BİR CAN’

Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığı çıkışında da “Kahrolsun PKK” sloganları atan vatandaşları selamladı. “Terörün acımasızlığını biliyoruz” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Sade yurttaşlar bununla çok yüz yüze geldiler. Ben de Genel Başkan olarak yüz yüze geldim. Her zaman, her ortamda teröre karşı ortak mücadele etme konusunda azim ve kararlılığımızı sergilemeliyiz ve göstermeliyiz. Terör bizi yıldıramaz. İnandığımız davadan geri döndüremez. Allah’ın verdiği bir can, o can da bu memleket için feda olsun diyoruz. Hiç kimse endişe etmesin, biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada da şunları kaydetti: Teröre karşı verdiğimiz mücadelede hiçbir bedeli ödemekten çekinmeyiz. Bu hain saldırılar bizi ne korkutur ne de susturur. İyi dilekleriyle, teröre karşı verdiğimiz bu mücadelede gücümüze güç katan herkese sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum. Bu hain saldırıda gövdesini siper eden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum.”

ALA: KESİN PKK YAPTI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yönelik saldırıyla ilgili şunları kaydetti: “CHP tabanına, yönetimine, bütün millete ve devlete geçmiş olsun. Konvoyunun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı. Orada kritik bazı unsurlar var, o tedbirler alınmıştır.”

Kılıçdaroğlu ile telefonla görüştüğünü ve durumu değerlendirdiklerini aktaran Bakan Ala, gerçekleşen saldırıdan dolayı Kılıçdaroğlu’na üzüntülerini ilettiğini, onun da metanetle karşıladığını belirtti.

‘SAYIN CUMHURBAŞKANIM’

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’la yaptığı görüşme kamera kayıtlarına da yansıdı. Erdoğan’a “Sayın Cumhurbaşkanım” diye hitap eden CHP lideri, “çok naziksiniz” diyerek teşekkür etti ve olayın detaylarını aktardı.


# gaziantep haber # gaziantep haberler # gaziantep haberleri # haber7 son dakika # qalatasaray son dakika # son dakika a haber # son dakika adana # son dakika adıyaman # son dakika afyon # son dakika aksaray # son dakika alanya # son dakika ankara # son dakika antalya # son dakika atalay filiz # son dakika aydın # son dakika bartın # son dakika batman # son dakika beşiktaş # son dakika bingöl # son dakika bismil # son dakika bitlis # son dakika bodrum # son dakika bolu # son dakika burdur # son dakika bursa # son dakika çanakkale # son dakika çankırı # son dakika canlı # son dakika çarşamba # son dakika çatışma # son dakika çaycuma # son dakika çerkezköy haberleri # son dakika çeşme # son dakika ceyhan # son dakika ceza indirimi # son dakika cizre # son dakika cnn # son dakika com # son dakika çorlu # son dakika çorum # son dakika çukurca # son dakika cumhuriyet # son dakika darbe # son dakika darbe haberleri # son dakika denizli # son dakika deprem # son dakika dha # son dakika diyarbakır # son dakika diyarbakır lice # son dakika dolar # son dakika dünya # son dakika düzce # son dakika edirne # son dakika edremit # son dakika ekonomi # son dakika elazığ # son dakika elbistan # son dakika erciş # son dakika erzincan # son dakika erzurum # son dakika esenyurt # son dakika eskişehir # son dakika fanatik # son dakika fatsa # son dakika fenerbahçe # son dakika fethiye # son dakika fetö # son dakika fırsatları # son dakika flaş haberler # son dakika fransa # son dakika fuat avni # son dakika futbol # son dakika galatasaray # son dakika galatasaray haberleri # son dakika gata # son dakika gaziantep # son dakika gebze # son dakika gelişmeler # son dakika gelişmeleri # son dakika gemlik # son dakika giresun # son dakika gölcük # son dakika gündem # son dakika haber 7 # son dakika haber izle # son dakika haberler # son dakika haberleri # son dakika haberleri adana # son dakika haberleri ankara # son dakika haberleri deprem # son dakika haberleri istanbul # son dakika haberleri izmir # son dakika hakkari # son dakika hatay # son dakika indir # son dakika inegöl # son dakika işid # son dakika iskenderun # son dakika istanbul deprem # son dakika izmit # son dakika ığdır # son dakika ılgın # son dakika ımc # son dakika ınternet # son dakika ırak # son dakika ısparta # son dakika ıstanbul # son dakika ıstanbul haber # son dakika ızmir # son dakika j # son dakika jabet # son dakika jandarma # son dakika japonya # son dakika jet # son dakika jet sesleri # son dakika jetler # son dakika jiyan # son dakika justin bieber haberleri # son dakika kadirli # son dakika kanal 7 # son dakika karabük # son dakika kars # son dakika kastamonu # son dakika kayseri # son dakika kilis # son dakika kocaeli # son dakika konya # son dakika kozan # son dakika l # son dakika lapseki # son dakika lgbt # son dakika libya # son dakika lice # son dakika logo # son dakika logosu # son dakika londra # son dakika lüleburgaz haberleri # son dakika lys # son dakika magazin # son dakika magazin haberleri # son dakika malatya # son dakika manisa # son dakika mardin # son dakika marmaris # son dakika meb # son dakika mersin # son dakika milliyet # son dakika muş # son dakika mynet # son dakika narkotik # son dakika nazilli # son dakika net # son dakika nevşehir # son dakika niğde # son dakika niksar # son dakika nizip # son dakika ntv # son dakika numan kurtulmuş # son dakika nusaybin # son dakika oda tv # son dakika ödemiş # son dakika öğretmen # son dakika öğretmen atamaları # son dakika ohal # son dakika olayları # son dakika öldü # son dakika ölen # son dakika ölüm # son dakika önemli haberler # son dakika operasyon # son dakika ordu # son dakika orman yangını # son dakika ortaca # son dakika osmaniye # son dakika ösym # son dakika otelleri # son dakika özel güvenlik # son dakika özel kuvvetler # son dakika paralel # son dakika patnos # son dakika pendik # son dakika pkk # son dakika polatlı # son dakika polis haberleri # son dakika posta # son dakika promosyon # son dakika pusula # son dakika pyd # son dakika qalatasaray haberleri # son dakika qamişlo # son dakika qnet # son dakika qnet haberleri # son dakika qoser # son dakika quaresma # son dakika quaresma galatasarayda # son dakika rakka # son dakika recep tayyip erdoğan # son dakika rektör atamaları # son dakika resmi gazete # son dakika reyhanlı # son dakika rize # son dakika rojava # son dakika rotahaber # son dakika rudaw # son dakika rusya # son dakika sabah # son dakika sakarya # son dakika samsun # son dakika şanlıurfa # son dakika şanlıurfaspor # son dakika şemdinli # son dakika şereflikoçhisar # son dakika şevket çoruh # son dakika siirt # son dakika şile # son dakika şirket haberleri # son dakika şişli # son dakika sivas # son dakika siverek # son dakika şırnak # son dakika skor # son dakika sözcü # son dakika spor # son dakika spor haberleri # son dakika suriye # son dakika taşeron # son dakika tatil # son dakika terör haberleri # son dakika tokat # son dakika trabzon # son dakika trafik kazası # son dakika transfer # son dakika trt # son dakika tunceli # son dakika türkiye # son dakika uçak # son dakika uçak biletleri # son dakika uçak düştü # son dakika ufo # son dakika ukrayna # son dakika ulasim # son dakika urfa # son dakika urla # son dakika uşak # son dakika uyarı # son dakıka sehıt haberler # son depremler
Son Haberler

Yeni Parti İl Başkanlığına Yücel adaylığını açıkladı

09.09.2026 - 22:43

Dr. Ünal: “Çocuklarda hemanjiomlara dikkat. Her kırmızı leke masum olmayabilir!”

09.09.2026 - 19:55

Umut Yılmaz’ın Kullandığı Araç Kimin Çıktı? İhale Şirketine Uzanan Bağlantı

09.09.2026 - 19:53

BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME KESİNTİSİZ VE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

09.09.2026 - 19:51

ŞEHİTKAMİL’DEN KARACAAHMET’E ÇOK AMAÇLI PAZAR YERİ

09.09.2026 - 19:49

Hanifi Kaplan’a partililerden güçlü destek

08.09.2026 - 23:02

Çamlıtepe’de yollar yenilendi

08.09.2026 - 23:01

Bel ve boyun ağrısını hafife almayın

08.09.2026 - 19:21

ŞAHİN, KARKAMIŞ’TA YÜKSELEN GAZİ KONUT PROJESİNİ İNCELEDİ

08.09.2026 - 19:18

JİNEKOLOJİK KANSERLERDE ERKEN TANI VE DÜZENLİ TARAMA HAYAT KURTARIR

08.09.2026 - 19:17
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR