Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalıların yer aldığı 6 derneğin birleşimi ile oluşan Şanlıurfa Dernekleri Federasyonu Kongresi gerçekleştirildi.

Kongrede açıklamalarda bulunan Şanlıurfalılar Federasyonu Başkanı Nebi Kaplan”Şanlıurfalılar Federasyonu Şanfed yönetim kurulu üyeleri ve kıymetli hemşehrilerim;
Önceki dönem başkanı Nihat Aslan’ a ve tüm yönetim kuruluna federasyona yaptığı katkılarından solayı teşekkür ediyorum.

Görevi bugün itibari ile devralmış olup bundan sonraki faaliyetleri tüm şanlıurfalılar federasyonu çatısı altında bulunan 6 adet derneklerimizle görüşme halinde olup,faaliyetlerimize devam edeceğiz.
Bugün itibari ile sadece suruçluların dernek başkanı olarak değil. Gazişehrimizde yaşayanŞanlıurfalı hemşehrilerimin de federasyon başkanıyım,onların hizmetindeyim. hiç bir dernek gözetmeksizin gücümün yettiğince hepsinin yanındayım.
bundan sonraki faaliyetlerimizi daha yoğun bir döneme taşımak istiyoruz. ilk faaliyetimiz olarak gazişehrimizde bulunan şanlıurfalı hemşehrilerimiz için ‘göbeklitepe’ adında 3 aylık faaliyetimiz olacaktır.”dedi.