Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›EGITIM
EGITIM

SANKO ÜNİVERSİTESİ SHMYO İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMINDA AKREDİTASYON GURURU

Yayınlama: 09.02.2026 - 20:04 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 145
Paylaş:

Eğitimde kalite ve sürdürülebilir gelişim hedefleri doğrultusunda yürütülen değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayıp akredite olmaya hak kazanan SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) İlk ve Acil Yardım Programının akreditasyon belgesi, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından takdim edildi.

 

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, İlk ve Acil Yardım Programının; çağdaş eğitim anlayışı, uygulama ağırlıklı ders yapısı ve nitelikli akademik kadrosu ile kalite standartlarını karşıladığını söyledi.

 

“İlk ve Acil Yardım Programımızın akreditasyon belgesi almaya hak kazanmasından büyük gurur ve memnuniyet duyuyorum” diyen Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti:

 

“Bu önemli başarı, Üniversitemizin sağlık alanındaki eğitim vizyonunu daha da güçlendirmiştir. Akreditasyon süreci, öğrencilerimizin nitelikli ve güvenilir bir eğitim ortamında yetişmesini güvence altına alırken, bu durum onların en büyük motivasyon kaynağını oluşturmaktadır. Aynı zamanda mezunlarımızın mesleki yeterliliklerinin ulusal standartlarda belgelendirilmesi; öğrencilerimize, mezunlarımıza ve tüm paydaşlarımıza önemli katkılar sağlayacaktır.

 

Bu başarı; ekip çalışmasının, özverili akademik emeğin ve sürekli gelişim anlayışının bir sonucudur. Üniversitemiz yönetimine, sürece katkı sağlayan tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.”

 

DÜNYA STANDARTLARINDA EĞİTİM KALİTESİ

SANKO Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2 yıl süreyle Kurumsal Akreditasyona hak kazanmıştır. Tıp Fakültesi, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından 6 yıllığına akredite edilmiştir. Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programları, YÖKAK tarafından yetkilendirilen Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından 5 yıl; Hemşirelik Programı ise Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından 5 yıl süreyle akredite olmaya hak kazanmıştır.

Son Haberler

Gaziantep Basketbol’dan 19 Sayılık Zafer! Konya’yı Farklı Geçti

07.11.2026 - 22:10

SGK borçlanmasında yıl sonu fırsatı

07.11.2026 - 22:08

Güngen’den Ali Yıldırım’ın tutuklanmasına tepki

07.11.2026 - 14:01

İMO’lu Güçyetmez’den Gaziantep için “Sünger Şehir” çağrısı

07.11.2026 - 12:58

Arda Kızıldağ, Gaziantep FK formasıyla 100. maçına çıktı

07.11.2026 - 12:13

Gaziantep FK sahasında Kasımpaşa’ya 0-2 mağlup oldu

07.11.2026 - 12:12

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde III. Uluslararası Hemşirelik Bakımı ve Araştırma Kongresi düzenlendi

07.11.2026 - 10:57

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Orta Asya Eğitim Forumu’nda 8 iş birliği protokolü imzaladı

06.11.2026 - 17:01

Gaziantep’te 255 öğrenci topluluğunun temsilcileri Büyükşehir’in ev sahipliğinde bir araya geldi

06.11.2026 - 17:00

Gaziantep turizminin geleceği TUDEV toplantısında ele alındı: “2027 Gaziantep Yılı ilan edilsin”

06.11.2026 - 14:59
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR