Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

UMUT’la ŞEHİTKÂMİL’DE KÖY YOLLARI AÇILIYOR

Yayınlama: 19.11.2024 - 18:32 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 7
Paylaş:

ŞEHİTKÂMİL’DE 2 BİN KİLOMETRELİK YENİ YOL

YILMAZ: “TRAKTÖR GİRMEYEN ARAZİLERE, ŞİMDİ OTOMOBİLLE GİDİLİYOR”

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ‘eşit hizmet’ ilkesinin kaderine terk edilen kırsal mahallelerde hizmet ağı genişletildi. 7 aylık kısa süreli ilçenin üretim merkezi konumunda olan 72 gezi mahallede toplamda 2 bin kilometrelik çalışmalar yapıldı. Yeni arazi yollarının açıldığı mahallelerde, bozuk yollar da onarıldı.

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın daha güvenli ve konforlu yollar hedefiyle başlatılması çalışmaların sonucu kent merkezi ile birlikte gezici mahallelerde yollar sorunu ortaya çıkmadı. Kentin kronik sorunları arasında yer alan bozuk yolların yanı sıra sıra ihtiyaç merkezlerindeki yeni yollar da ortaya çıkabilir.

ŞEHİTKAMİL’E YAKIŞMAYAN YOLLAR VARDI

Şehitkâmil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla 7 aylık bir süreç yolu genişletildi. Hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, yolların en büyük sorunun farklı ortaya çıktığını söyledi. Yılmaz, “Maalesef göreve ilk geldiğimizde Şehitkâmil’imize yakışmayan ve kaderine terk edilen mahallelerle karşılaştık. Bunun böyle olması veya ötelenmesine asla izin verilmez. Nitekim ilk olarak fizibilite raporunu çıkararak, sahaya indik ve devam etmeye başladık” dedi.

2 BİN KİLOMETRELİK YOL YENİLENDİ

Yılmaz, “Ekiplerimizle ilçelerimizin dört bir tanesi dağıldık. İhtiyaç programı onun mahallesindeki bozuk yolları onardık. Geniş bir alanda çalışmak da kolay değil ama Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla kısa sürede önemli bir mesafe katettik. Bunun yanında birçok köyümüzün arazi yolları yoktu. Hızlı bir şekilde yeni yollarımızı açarak, mucurlama çalışmalarını tamamladık.

Geldiğimiz noktaya göre geldiğimiz güne göre bu yana toplamda 2 bin kilometrelik yol dağıtıldı ve yeni arazi yolları açıldı” diye konuştu.

TRAKTÖR GİRİLEMEYEN BÖLGE, ŞİMDİ OTOMOBİLLER GİRİYOR

Çalışmaların bununla sınırlı olmadığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti: “7 yıl öncesine kadar halkın traktörle dahi gidemediği ve ekipte gidemediği, biçemediği tarlasına gitmesi bizim için çok büyük bir gurur. Şimdilerde o yollarda otomobillerle seyahat edilebiliyor. Yol, sadece ulaşım demek değildir. Yol aynı zamanda üretimdir. Çiftçilerimizin başlangıçta en büyük engeli çözüme kavuşturulmasıdır. Bu sayede çiftçimizi tarlasına gidebilecek ve üretim yapabilecek.”

Gaziantep Tutku gazetesi

 

Son Haberler

Başakşehir-Gaziantep FK Maçında Hakem Ataması Tartışılıyor

15.10.2026 - 22:21

Gaziantep’te Her Hekim Günde En Az 80 Hastaya Bakıyor

15.10.2026 - 22:17

Yeni Parti Gaziantep’te Gündem: Halk TV ve İl Kongresi

15.10.2026 - 22:13

Anahtar Parti’nin Mali Hesapları İçin Suç Duyurusu

15.10.2026 - 22:07

Meriç: “Haber susturulunca gerçekler ortadan kalkmaz”

15.10.2026 - 19:22

Dr. Özsaraç: “Uzun Süren Dökülmeleri İhmal Etmeyin!”

15.10.2026 - 19:21

Gaziantep Hizmet İhracatı Buluşması GAİB’de Gerçekleştirildi

15.10.2026 - 19:20

GAZİANTEP’İN ANA ARTERLERİNDE YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

15.10.2026 - 19:19

Türk Halı Sektöründen Avrupa Çıkartması: Paris'in Ardından Milano'da Yoğun İlgi

15.10.2026 - 19:18

AKINCI: “GIDANIN GELECEĞİNİ KORUMAK, İNSANLIĞIN GELECEĞİNİ KORUMAKTIR”

15.10.2026 - 19:17
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR